Beslenme
Nijer Tohumunun Faydaları 14.11.2016

Nijer tohumu yağının, insan sağlığı üzerinde çok etkileyici etkileri vardır. iyileşme hızı, cildi korumak, kalp sağlığını artırmak, kilo alma, uyku düzenine yardımcı, dolaşımını uyarır, iltihabı azaltması gibi yetenekleri bulunan nijer yağı çok bilinmeyen yanları ile önemli bir sağlık dostudur.

Nijer Tohumu Yağı

Daha önce duymuş olabilirsiniz, ancak bu önemli yağ çeşidi, Etiyopya, Malavi ve Hindistan'ın çeşitli bölgelerinde yetişen yıllık bir bitkiden türetilmiştir. Guizotia abyssinica bilimsel adını taşıyan, bu bitki birçok farklı isimleri, nyger, ramtil veya blackseed dahil, dünyanın birçok yerinde farklı isimlerde duyabilirsiniz. Nijer tohumu aslında bir meyve, bir achene denir, ama küçük olması nedeniyle ayçiçeği tohumu için benzer bir görünümdedir. Genellikle insan tüketimi için uygun bir tohum olarak kabul edilir. Bitkisel, uçucu ve besin açısından zengin bir yağ sağlayan nijer tohumu sağlık açısından ciddi faydalara sahiptir. herhangi bir kirletici maddesini yoğun sıcak su ile yıkama sırasında  etkisiz hale getirir  Bu tohumlar aslında nispeten ucuz ve yemeklerin içinde kullanmaya da uygundur.

Nijer tohumu yağı ; yararlı yağ asitleri ve linoleik asit ile doludur, ve ayçiçek yağı ile benzer bir bileşime sahiptir. Bu nedenle, bu yağ genellikle yerine yemeklik yağ olarak kullanılır. Özellikle Nijer tohumu yüksek miktarda yetiştirildiği alanlar olarak, Batı dünyasında çok sık görülmesede, daha sık özel mağazalarda bulunabiliyor.

NİJER TOHUMUNUN SAĞLIK AÇISINDAN FAYDALARI;

UYKU DÜZENİNE YARDIMCI

Magnezyum, potasyum ve çinko Nijer tohumunda  bulunan önemli minerallerden bazılarıdır. Ve aynı zamanda vücudun hormon düzeylerini etkileyebilir. Bu mineraller, ritim stabilize etmek ve vücudun uygun dinlenme için, özellikle magnezyum ihtiyacı, belirli nörotransmitterin salınımına yardımcı olabilir. Uykusuzluk ve kronik huzursuzluk için kullanımlara çok faydalı olacaktır.

KALP SAĞLIĞI

Nijer tohumu yağı veya ayçiçek yağı gibi , tipik bitkisel yağlar yerine bu yağlar omega-3 yağ asitleri ve linoleik asit yüksek düzeyde sahip olduğundan, kolesterol dengenizi artırabilirsiniz. Bu daha fazla kalp ve damar hastalığı olan damar sertliğinin gelişme şansını azaltır. Bu sağlıklı yağ, anti-enflamatuar etkisi de daha düşük kan basıncı yardımcı ve genellikle kalp-damar sistemi üzerindeki yükü azaltabilir.

CİLT SAĞLIĞI

Eğer yaralar, yanıklar, döküntüler veya cilt tahrişi için iyi bir çözüm arıyorsanız, Nijer tohumu yağı mükemmel bir seçenektir. Bu yağda bulunan antioksidanlar iltihabı yatıştırmaya ve iyileşme sürecini teşvik etmeye yardımcı olabilir. Ayrıca yara veya kesiklerin yerinde bağışıklık önlemek için Reaktivite arttırarak cilt enfeksiyonları önleyebilir. Antioksidanlar aynı zamanda kırışıklıkların ve yaş lekelerinin görünümünü azaltır, serbest radikalleri nötralize eder.

HIZLI İYİLEŞME

Nijer tohumu yağı mineral ve vitamin bileşimi hücre ve dokuların iyileşmesi ve gelişimini canlandırmak için idealdir. Bu yağ sıkıştırılmış Protein, lif, riboflavin, C vitamini ve diğer karbonhidratlar iyileşme süreci için gerekli olan herşeye sahiptir. Bu yüzden bu diyet ,kolesterol sorunları ile daha fazlasını yapabileceğini görebiliriz. Yaralanma veya ameliyat olduğunuzda , nijer tohumu ile hastalığınızın iyileşme hızını arttırabilir. Kısa sürede eski hayatınıza kavuşabilirsiniz.

İLTİHABI AZALTIR

Nijer tohumu yağında bulunan antioksidanlar ve anti zenginliği-enflamatuar bileşikler artrit, gut, romatizma, ateş, veya yüksek kan basıncı ile mücadele eden insanlar için popülerdir. Antioksidanlar oksidatif strese neden olan serbest radikalleri nötralize eder. Oksidatif stres vücuttaki iltihaba neden olur, bu yüzden başlamak için harika bir seçimdir Nijer tohumu ve bu serbest radikalleri ortadan kaldırır.

GASTROİNTESTİNAL SORUNLAR

Alternatif tohum yağı olarak kolza ve ayçiçeği yağı oldukça benzerdir. Her ikisi de sindirim sorunları, kabızlık, şişkinlik, kramp, hemoroid ve genel mide rahatsızlığı dahil yatıştırmaya yarayan yağlardır. Yağ mideyi kaplar ve iltihabı azaltır, ve aynı zamanda bağışıklık sistemini tehlikeye doğru sürükler. Besin alımını engelleyen bağırsakda, Kötü bakterilere karşı korumaya yardımcı olur.

KİLO ALMAK

Eğer sağlıklı bir şekilde kilo almaya çalışıyorsanız bu yağın içinde bulunan yağ asitleri ve proteinler idealdir. Yaralanma veya hastalık sonrasında kilo artırma isteyen hastalarda omega-3 ve diğer besin dengesi açısından o hasta ya da tüketici için sağlıklı kiloya teşvik edebilir. Eğer kilo kazanmak için, sadece aşırıya kaçmadan bu yağı kullanırsanız, bu yağ aşırı kalori ya da “kötü” kolesterol pompalamayı da engeller

Benzer Yazılar