Yaşam ve Stil
Ameliyatsız Yüz Germe: Fransız Askısı Nedir? 12.12.2020

Yaşlanmanın etkilerini ilk olarak cildimizde görüyoruz. Her ne kadar yaş almanın olumlu tarafından bakıyor olsak da bu etkilerin cildimizde, elimizde, yüzümüzde izler bırakması da bir o kadar hoşumuza gitmiyor tabi. Eskiden estetik operasyonlarla yüz germe ameliyatları yapılırdı ve cilt neredeyse 10 yaş gençleşebilirdi. Eskiden diyoruz çünkü artık yeni gelişen teknolojiler sayesinde yüz gerdirmek için ameliyat olmaya gerek yok. Yüz gerdirme ameliyatları oldukça meşakkatli bir süreç gerektiriyordu; hastane sonrası evdeki dinlenme döneminin de çok normal geçtiği söylenemezdi. İşte gelişen bu teknolojiler hastaları psikolojik ve fiziksel olarak pek çok yükten kurtarıyor. Bugün konumuz son ayların popüler uygulamalarından biri olan Fransız askısı. Ünlülerin güzellik sırları ya da ünlülerin gençleşme sırrına baktığımızda karşımıza çıkan yöntemlerden biri Fransız askısı. Pek çok ünlünün bu yöntemle gençleştiğini görünce, bu konu hakkında detaylı bir yazı oluşturmak istedik. Şimdi dilerseniz önce Fransız askısı nedir kısaca değinerek başlayalım yazımıza…

Fransız askısı nedir, kısaca…

Fransız askısı ameliyatsız bir yüz germe operasyonudur. Lokal anestezi ile uygulanır. İşlem süresi 45 dakika ile 1 saat arasında değişir. Operasyonun ardından hasta günlük yaşamına devam edebilir. Fransız askısı adından da anlaşılacağı üzere ilk olarak Fransa’da uygulanan bir yöntemdir. Ameliyat süreçlerinin zorluğu, devamında hastanın hastanede kalması gerektiği bir süre, ardından hastanın günlük yaşantısına hemen dönememesi gibi pek çok eskisi olan yüz gerdirme ameliyatlarına, iyi alternatif olmak üzere geliştirildi. Fransız askısı bir diğer adıyla ameliyatsız yüz germe ya da yüz askılama işlemidir. İçi polyester dışı silikon malzemeden yapılmış esnek iplerle cildin gerdirilmesi işlemine verilen isimdir. Cerrahiye başvurmak istemeyen ancak cildinin de yıllara meydan okumasını isteyen kişilerin başvurduğu bir yöntemdir. Sadece kadınlar değil erkekler için de uygulanır. Cerrahi yüz operasyonuna alternatif bir uygulamadır. Fransız askısı yaptırarak yaşlanma sürecini geciktirmek mümkündür ancak elbette hiçbir uygulama sonsuz değildir; ortalama 5 yıl sonra yenilenmesi gerekebilir. Fransız askı yöntemi yüz hatlarından memnun olmayan, cilt yüzeyinde sarkma olan ya da cildinde kırışıklık olan kişilerde uygulanabilir. Yanı sıra yüz felci geçiren hastalarda da Fransız askısı uygulanabilir. Bu demek oluyor ki sadece estetik değil tedavi amaçlı da uygulanabiliyor.  Kullanılan ipin içi polyester dışı silikon malzemedir ve insan vücuduna tamamen uyumludur. Bu nedenle uzun yıllar cilt altında kalmasının da bir sakıncası yoktur. Yani yüzümüzde yabancı ip varmış gibi bir durum söz konusu değildir çünkü bu ip tamamen vücudumuzla uyumludur. Fransız askısı yapan kişilerin yüzünde ya da ifadelerinde bir bozulma meydana gelmiyor. İşlem sonrası iyileşme süreleri de bir o kadar çabuk oluyor. Cerrahi operasyonla yüz gerdirme ameliyatlarına nazaran çok daha etkili ve sancısız bir işlemdir demek mümkündür.

Fransız askısı ne işe yarar? Fransız askısı nasıl uygulanır?

Fransız askısı uygulaması cilt altından yapılır bu nedenle dışarıdan çıplan gözle fark edilmesi mümkün değildir. Cerrahi operasyonla yapılan cilt gerdirme ameliyatlarıyla aynı kalıcılıktadır. Yani her ikisi de de ortalama 5-6 yıl dayanıklıdır. Uygulamanın kaslarla bir ilgisi yoktur bu nedenle herhangi bir mimik sorunu yaşanmaz. Aksine mimiklerde doğal sonuçlar alınır ve yapaylık olmaz. İpler esneyebilen, elastik yapıdadır. Bu nedenle mimik yaparken hissedilmez ya da yüzde herhangi bir deforme oluşmaz. Lokal anestezi ile yapıldığı için operasyon sonunda hasta günlük hayatına devam edebilir. Yanı sıra Fransız askısı acıtır mı sorusunun yanıtı da “hayır” olacaktır çünkü işlem sırasında zaten lokal anestezi verildiği için herhangi bir sızı ya da ağrı hissedilmez. En az 10 yaş gençleşme hedeflenir. Fransız askısı uygulamasına gelince… Uygulama öncesinde işlem yapılacak bölge kontrol edilir ve ipler deri altına yerleştirilir. İp genellikle kulak üzerinde tutturulur bu nedenle dikişe gerek olmaz. İşlem sonrası ağrı kesici verilebilir, hekim uygun görürse. Fransız askısı sonrasında ödem, morluk, ağrı gibi yan etkiler görülebilir. Enfeksiyon oranı düşüktür. Fransız askısının zararı var mı sorusunun yanıtını ise hekiminiz size verecektir. Çünkü Fransız askısı hekim onayı gerektiren bir işlemdir; kişiden kişiye durum değişebilir.

Kimler Fransız askısı yaptırabilir?

Fransız askısı kadınlar için de erkekler için de uygulanan bir yöntemdir. Ortalama olarak 35 ila 65 yaş arasında ihtiyaç duyan kadın ve erkek hekim onayıyla Fransız askısı yaptırabilir. Uygulama öncesi detaylı bir tetkik gerekir. Bireyin bu işlem için uygun olup olmadığına hekim karar verebilir. Fransız askısı ile yüz hatları yeniden oluşturulabilir, asimetrik kaşların düzeltilmesi sağlanabilir, yüz ve boyun germe işlemi yapılabilir, yanak ve elmacık kemikleri belirginleştirilebilir ve kısmi yüz felci geçiren hastalarda asimetri düzeltilebilir. Fransız askısı yönteminde hastalar, cerrahi operasyon prosedürleriyle uğraşmaz ve sonrasında hastanede kalmak durumunda olmaz. İpler esnek yapıda olduğu için herhangi bir kopma riski de yoktur. Fransız askısı pek çok yere uygulanabilir; elmacık kemikleri, yanaklar, çene altı, yüzün oval kısımları, kaşlar, boyun, göğüsler, kollar, kalçalar ya da bacaklar gibi uygulama alanları vardır. Fransız askısı yöntemini herkes yaptırabilir dedik ancak elbette bazı durumlara da dikkat etmek gerekir. Örneğin bu teknik aşırı derecede kırışmış ve sarkmış ciltler için uygun değildir ki yaş sınırlaması da zaten çok ileriki yaşları kapsamaz. Cilt çok ince ve kırışmışsa Fransız askısından istenilen sonuç alınamayabilir yanı sıra cilt çok kalın ve ağır ise ipler bu işlem için yeterli olmayabilir. Fransız askısı kaç seans sürüyor sorusunun yanıtı ile devam edelim. Fransız askısı bir seanslık bir uygulamadır. Eğer tekrarlanması istenirse ortalama 5 yıl sonra yeniden tekrarlanabilir. Operasyon yara yapmaz, iz bırakmaz. Ortalama 2 gün ile 2 hafta arasında iyileşme sağlanır. Operasyon sonrası için doktorunuz uygun görürse ağrı kesici ya da antibiyotik verebilir. Ortaya çıkan sonuç doğaldır bu nedenle en çok tercih edilen uygulamalardandır. Son olarak Fransız askısı fiyatı ile devam edelim. Fransız askısı işleminde yer ve bölge olarak fiyat aralıkları değişir. Bu nedenle net bir fiyat vermek mümkün değildir. Şunu da unutmamak gerekir ki iplerin zamanı durdurma gibi bir mucizesi yoktur. Yani yaşlanmayı önleyemez sadece var olan görünüme etkisi vardır. Bu nedenle bir kere Fransız askısı yaptırmak ömür boyu kırışıklıklarla vedalaşmak anlamına gelmez. Fransız askısı sonrası dikkat edileceklerle yazımızın finalini yapalım. Fransız askısı özellikle birkaç gün dinlenmek gerekir. Çene hareketleri minimum düzeyde olmalıdır yanı sıra yüz üstü uyunmamalıdır. Yüz yıkama işlemi çok hafif ve yavaş olmalıdır ve sadece yukarı doğru yumuşak hareketlerle yüz yıkanmalıdır. Cilde masaj yapılmalıdır ya da cilt ovuşturulmamalıdır.

Önemli Not: Fransız askısı, ameliyatsız yüz germe ya da benzeri gibi işlemler mutlaka alanında uzman hekimler tarafından yapılmalı ve yine onayı / kontrolü hekimlerin elinde olmalıdır. Fransız askısı yaptırmadan önce mutlaka hekiminizden onay alın ve yaptırdığınız yeri iyice araştırıp emin olun.

Benzer Yazılar