Beslenme
Yemekleriniz Hangi Yağları Tercih Etmelisiniz? 15.06.2017

Hepimiz bir sonraki yemeğimizde hangi yağı kullanmanın sağlıklı olacağı düşüncesini kafamızdan atamıyoruz.

Pişirmede Kullanılabilecek Sağlıklı Yağlar

Çoğunuzun, Akdeniz diyetinden ve zeytinyağından övgüyle söz ettiğinizi biliyoruz. Zeytinyağı, ham biçiminde kullanılacak harika, sağlıklı bir yağdır, ancak pişirmek için onu kullanmamalısınız. Daha sonra bununla ilgili daha fazla bilgi edinin, ancak önce zeytinyağının ne olduğunu ve nasıl yapıldığını öğrenelim.

Zeytinyağı, zeytin ağacının meyvesinden yapılır. Birkaç çeşit zeytinyağı vardır ve kısmen yağın nasıl yapıldığını ve pişirme veya diğer türlerde neyin kullanılması gerektiğini belirler.

3 Zeytinyağı Çeşitleri



  • Sızma zeytinyağı


  • Sıradan Sızma Zeytinyağı

Zeytin ağaçları binlerce yıldır  olmasına rağmen. Zeytin ağacı Meksika'da yetiştirilmeye başladığı  O zamandan sonra, birkaç yıl sonra, zeytin tarımı California, Peru, Şili ve Arjantin'e yayıldı.

Zeytinyağı'nı çevreleyen en büyük tehlikelerden biri, yaklaşık 200 derecede bozunmaya başladığı yönündedir. Araştırmalar aynı zamanda tekrar tekrar ya da çok yüksek bir seviyeye ısıtılan zeytinyağının okside olabileceğini ve hidrojene olabileceğini göstermektedir.

Herhangi bir yağla ilgili dikkate alınması gereken önemli bir nokta, duman noktasıdır. Duman noktası, yağın gerçekten dumanın başladığı sıcaklıktır ve bu da ayrışmanın bir göstergesidir.

Çeşitli yağların duman sıcaklığını öğrenmek isteyeceksiniz, böylece eldeki pişirme işi için doğru yağı seçebilirsiniz.

Pişirme için Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı, hindistancevizi palmiyesinden hindistancevizi çekirdeğinden veya etinden türetilmiştir. Hindistan cevizi yağı, binlerce yıldır dünyadaki milyonlarca insanın başlıca yağ kaynağıdır. Bu, oksitlenmeyi yavaşlatır, bu nedenle kokulu yağa direnç, sadece pişirme için değil genel vücut sağlığı için en iyi yağlardan biridir.

Hindistan cevizi yağı pek çok açıdan faydalıdır; Neredeyse söyleyecek çok fazla şey vardır. Kısacası, hindistancevizi yağı aşağıdaki yollarla vücuda yardımcı olur:



  • Saç Bakımı


  • Cilt bakımı


  • Kalp Hastalığının Önlenmesi


  • Kilo Kaybı Yardımcısı (Kısa ve orta yağlı asit zincirleri vücudun tiroid ve enzimlerini dengelemeye yardımcı olmanın yanı sıra kilo vermeye yardımcı olur.)


  • Sindirim Yardımcıları (Hindistan cevizi yağı antimikrobiyal, antifungal ve antibakteriyel özellikleriyle hazımsızlığa neden olan bakterilerle mücadele eder.)


  • Bağışıklık arttırıcı

Hindistan cevizi yağının bu kadar sağlıklı olmasının ana nedenleri aşağıdaki bileşenlerin içeriğidir:



  • Laurik Asit


  • Kaprilik asit

Bu bileşenler hindistancevizi yağı aşağıdaki özellikleri kullanarak vücudu koruyan hayati özelliklere sahiptir:



  • Antimikrobiyal


  • Antioksidan


  • Antifungal


  • Antibakteriyel

Bu özellikler, vücudun içindeki mantar ve virüslerle savaşımda, sağlığın ve canlılığın artmasına yardımcı olan şeydir. Bence, hindistancevizi yağı ile pişirme, yapabileceğiniz en akıllı sağlık seçeneklerinden biridir.

Bugün seçim yapabileceğiniz birçok yağ vardır; Iyi, kötü ve çirkin. Pişirmeyi seçtiğiniz yağların yanı sıra yediğiniz gıdalarda olmasına izin verdiğiniz yağlarla ilgili akıllıca bir karar vermek önemlidir.

Etiketlerini kontrol edin ve hidrojene edilmemiş veya kısmen hidrojene edilmemiş yüksek kaliteli yağlar arayın. Sizin için iyi olan yağları seçmek ve diyetinizden uzaklaştırmanız gerekir.   

Haberleri her açtığınızda kaçınmanız gereken yağ türünü ve hangi tip kullanmanız gerektiğini anlatan bir haberle karşılaşabilirsiniz. Pişirme yağları hakkındaki gerçeği keşfedin ve hangilerinin sizin ve aileniz için en iyi seçim olduğunun farkında olun.

Benzer Yazılar