RESPONSIVE LEADERBOARD AD AREA
Bitkisel

Ylang Ylang Esansiyel Yağının Faydaları

08-ylang-ylang-shutterstock_472206538-Praisaeng

Ylang ylang esansiyel yağının sağlık yararları; antidepresan, antiseborik, antiseptik, afrodizyak ve sinir yatıştırıcı olarak özetlenebilir. Yüksek tansiyonu düşürmek için de kullanılır. Bu esansiyel yağ, çok yakın zamana kadar çokça bilinmemekteydi. 

Ylang Ylang Esansiyel Yağı Nedir?

Ylang ylang esansiyel yağı Cananga odorata bilimsel ismini taşıyan ve Endonezya, Filipinler, Java gibi bazı Asya ve Güney Pasifik Adaları'nın yağmur ormanlarında yaygın olarak bulunan ylang ylang ağacının taze çiçeklerinin buhar damıtılmasıyla ekstrakte edilir.

Çok hoş ve hassas kokusu nedeniyle parfüm ve aromaterapi uygulamalarında yaygın kullanımı ile birlikte ylang ylang esansiyel yağı da çeşitli tıbbi amaçlar için kullanılmaktadır.

Ylang Ylang Esansiyel Yağı Sağlık Faydaları

Ylang ylang esansiyel yağının tıbbi özelliklerini ayrıntılı olarak inceleyelim;

Antidepresan

2006 yılında yayınlanan bir araştırmaya göre, ylang ylang esansiyel yağı insanlarda depresyonu hafifletme yeteneğine sahiptir ve bu nedenle de sıklıkla aromaterapide kullanılır. Depresyonla savaşır ve bedeni rahatlatır, böylece kaygı, üzüntü ve kronik stresleri ortadan kaldırır. Aynı zamanda ruh hali üzerinde canlandırıcı bir etkiye sahiptir ve neşe ve umut hisleri uyandırır. Şok veya kaza sonrası sinir krizi ve akut depresyon geçiren kişiler için etkili bir tedavi olabilir.

Antiseborrheic (Yağlanmayı Ortadan Kaldırır)

yağ bezelerinin aşırı derecede salgı yapması veya normal dışı deri yağı akışıyla belirgin deri bozukluğu olan, deri yüzeninin bir yağ tabakasıyla kaplanması, kepeklenmesi, kabuklanması ve pullanmasıyla belirginleşen sebore hastalıgı ve seboreik egzama, işlev bozukluğu olan yağ bezlerine bağlı olarak ortaya çıkan korkunç bir hastalıktır. Bu bozukluk, düzensiz sebum (deri yağı) üretimine ve bunun sonucu olarak epidermal hücrelerin enfeksiyonu ile sonuçlanır. Beyaz veya açık sarı renkli bir cilt, kuru veya yağlı olsun, soyulmaya başlaması nedeniyle çok acı verici görünebilir.

Cilt hastalıklarının tedavisi için ylang ylang esansiyel yağı gibi esansiyel yağların kullanımı üzerine 2017’de yapılan bir çalışmada egzamanın iyileştirilmesinde yararlı olabileceği ispatlanmıştır. Ayrıca akne, dermatit ve cilt tahrişini azaltmaya ve sebum (deri yağı) üretimini düzenleyerek ve enfeksiyonu kendisinin tedavi etmesine yardımcı olur.

Antiseptik

Kesikler, sıyrıklar, yanıklar ve yaralara çeşitli bakteriyel enfeksiyonların bulaşma ihtimali vardır. Tetanos tarafından mikropların enfekte olma şansı olduğu için, yaranın oluşumu bir demir nesneden kaynaklanıyorsa, komplikasyon riski daha da fazladır. Araştırmalar, ylang ylang esansiyel yağının, mikrobiyal büyümeyi azaltarak veya engelleyerek yaraları dezenfekte eder. Böylece hem sepsis hem de tetanosun önlenmesinde yardımcı olabileceği belirlenmiştir. Bu özellik ayrıca yaraları bakteri, virüs ve mantar enfeksiyonlarından korur. Aynı zamanda yaranın iyileşme sürecini hızlandırır.

Anti-inflamatuar Özellikleri

Anti-inflamatuar; iltihaplanmayı azaltarak ağrıyı geçirmek anlamına gelir. Bir dergide yayınlanan çalışmaya göre, ylang ylang'ın anti-inflamatuar özellikler sergilediğini ortaya çıkarmıştır. Yıllar boyunca artrit, romatizma ve pelvik inflamatuar hastalığı tedavi etmek için kullanılmıştır.

Afrodizyak

Ylang ylang'dan elde edilen uçucu yağ, çiftler içindeki romantizmi aktive edebilir ve cinsel yaşamınızı geliştirebilir. Bu, muazzam iş yükü, profesyonel stres, depresyon veya kirliliğin etkileri nedeniyle cinselliğe olan ilgisini kaybetmiş insanlar için çok yararlı olabilir.

Yüksek Tansiyonu Düşürür

Ylang ylang'ın kan basıncına etkisi üzerine bir dergide yayınlanan çalışmaya göre, hipertansiyon tedavisinde etkili bir ajan olduğunu belirtmektedir. Son zamanlarda, yüksek tansiyonun önemli bir sağlık sorunu olması ve onu düşürmek için kullanılan ilaçların sağlık üzerinde ciddi yan etkilerin olması nedeniyle, ylang ylang yağının kolay ve doğal bir çözüm olduğu kanıtlanmıştır. Öngörülen miktarlarda alındığında sağlığa olumsuz bir yan etkisi yoktur.

Yatıştırıcı

Ylang ylang esansiyel yağ sinir sistemi için bir sağlık güçlendiricidir. Ylang ylang esansiyel yağının aroması üzerine yapılan araştırmalar, sinir sistemini uyarmaya yardımcı olduğunu ve yaşadığı zararları onardığını göstermektedir. Ayrıca, sinirler üzerindeki stresi azaltır ve onları bir dizi sinir bozukluğundan korur.

Diğer Faydalar

Ylang ylang esansiyel yağı mide, barsak, kolon ve idrar yolu gibi iç organlardaki enfeksiyonları tedavi etmek için kullanılabilir. Uykusuzluk, yorgunluk ve soğukluktan muzdarip insanlar için de iyidir. Cildin nem ve yağ dengesini korumada son derece etkilidir ve nemlendirilmiş, pürüzsüz ve genç görünmesini sağlar.

Dikkat: Ylang ylang esansiyel yağı aşırı miktarlarda alındığında bazı duyarlılıklar, mide bulantısı ve baş ağrısı vakaları gözlemlenmiştir. Aksi halde, önerilen dozlarda alındığında, toksik değildir ve herhangi bir tahrişe neden olduğu bildirilmemiştir.

Karışımlar: Ylang ylang esansiyel yağı, bergamot, greyfurt, lavanta ve sandal ağacından elde edilen uçucu yağlarla çok iyi bir karışım oluşturur.

Ylang Ylang Nedir?

Ylang ylang, Endonezya'ya özgü bir ağaç ismidir ancak birçok tropikal bölgede doğallaştırılmıştır. Ağaç, çok hoş bir aroması olan çiçekleri ve bir dizi tıbbi faydaya bağlı güçlü bir esansiyel yağı ile özellikle ünlüdür. Esansiyel yağı, antioksidanları, seskiterpenleri ve onu bu kadar güçlü yapan diğer organik bileşikler için çok aranır.

Ylang Ylang Nasıl Kokuyor?

Ylang ylang kokusu oldukça eşsiz ve güçlüdür. Bu tropikal çiçeğin bu kadar çok parfüm ve kozmetik ürüne sahip olmasının nedeni de güzel kokusudur. Koku hafifçe çiçeklenmiştir, bu nedenle öncelikle kadın güzellik ürünlerinde kullanılır, ancak aynı zamanda erkeklerin kişisel bakım ürünlerinde de ortak bir nokta bulunularak ürünler hazırlanabilir. 

Ylang Ylang Yağı Nasıl Kullanılır?

Ylang ylang yağı genellikle aromatik ve rahatlatıcı olması için banyo suyu ile karıştırılabilir. Genellikle taşıyıcı yağlarla karıştırılır. Saçlara, saç derisine masaj yapılarak uygulanabilir, saçların olduğundan güçlü ve daha hacimli görünmesini sağlar. Ayrıca bir buhar banyosuna karıştırılabilir ve stresin giderilmesi için solunabilir. Ylang ylang ağacının preslenmiş çiçekleri de tatlandırıcı bir çay olarak kullanılabilir.

Ylang Ylang Yağı Ne İçin Kullanılır?

Ylang ylang yağı, benzersiz ve güçlü kokusu nedeniyle koku, parfüm ve kozmetik ürünlerinde yaygın olarak kullanılır. Bu uçucu yağ aynı zamanda popüler bir oda spreyidir. İnsanlar bu yağı diğer taşıyıcı yağlarla karıştırır ve kan dolaşımını iyileştirmek ve ciltlerindeki lekelerin görünümünü azaltmak için yüzlerine uygularlar. Yağ ayrıca saçın kuvvetlenmesini ve büyümesini arttırmak için de kullanılabilir.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fitlolsam.com, sağlıklı ve zinde yaşamak isteyen herkes için anlaşılır ve özet bilgileri derleyerek, görsel bir biçimde sizlere sunar.

Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yerine geçmez. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir.

Copyright © 2016 Fitolsam.com

To Top