Beslenme
Biranın Faydaları 27.11.2016

BİRANIN FAYDALARI

Bira sağlık yararları açısından;  kalp-damar hastalıkları, kanser özellikleri, artan kemik yoğunluğu, demans önlenmesi ve koroner arter hastalığı, sindirim sistemi gibi rahatsızlıklara yardımcıdır. Ve anti-aging özelliklerinin yanı sıra, diyabet, safra taşları, böbrek taşları, osteoporoz ve hipertansiyonu tedavi özelliği vardır. Ayrıca ciddi bir stres buster ve bir diüretik (idrar sökmeye yardımcı ) gibi davranır.

Bira insanlarda genellikle Kuzey Amerika ve Avrupa'daki bazı yemeklerle birlikte içilmesi tercih edilen alkollü bir içecektir. Antioksidan içeriği şaraba denk gelirken şarap daha büyük bir protein ve B vitamini içeriğine sahiptir. Bira için şerbetçiotu, önemli bir bileşendir, güçlü antioksidanlar olan flavonoidler açısından zengin bir kaynaktır.

Bira çeşitli metabolik süreçlerde önemli rol oynayan bazı mineraller açısından iyi bir kaynaktır. Eğer ılımlı miktarlarda alınırsa, kesinlikle çeşitli şekillerde sağlık açısından faydalı olacaktır.

SAĞLIK AÇISINDAN FAYDALARI

Kanseri Önler

Xanthohum adlı flavonoid bileşik genellikle birada kullanılan şerbetçi otu içeriğinde bulunur. Kanserde biranın; Prostat kanseri de dahil olmak üzere önemli bir rol oynadığı görülmüştür. Biyo-tıp’a göre, ayrıca polifenoller kaynağı, fermantasyon için kullanılan tahıllardan kaynaklanmaktadır. Biranın kanser ile mücadelede etkili olduğu kanıtlanmıştır.

Kalp - Damar Hastalıkları Riski Azaltır

Bira kalp hastalıklarına karşı ‘ma’ denilen bir bileşik oluşumunu engelleyerek koruyan B6 vitamini içerir. Kan akışına bir etkisi vardır ve koroner arter bloklara neden olan pıhtılarının oluşumunu engeller. Ilımlı bira tüketimi de iltihap, kan damarları ve arter duvarlarına kadar  kolesterol ve plak olan damar tıkanıklığı riskini azaltır.

Şeker Hastalığı

Yapılan Araştırmalar, tip 2 diyabet çeşitinde daha düşük riskli ve orta bira tüketiminin faydalı olduğunu göstermiştir.

Aneminin Önlenmesi

Bira B12 vitamini ve folik asit için iyi bir kaynaktır. Ve bunların eksikliği anemiye neden olabilir. B12 vitamini normal büyüme, iyi hafıza ve konsantrasyonu korumak için gereklidir.

Hipertansiyon

Düzenli bira içenlerin daha düşük kan basıncına sahip olduğu görülmüştür. Şarap ya da diğer içkileri benzer miktarda tüketen insanlara göre daha düşük kan basıncına sahip olmayı sağladığı tespit edilmiştir.

Anti-Aging Özellikleri

Bira vücutta önemli bir antioksidan olan E vitamini, etkisini artırır. Ayrıca yaşlanma sürecini yavaşlatır ve  sağlıklı bir cilt bakımının önemli bir parçasıdır.

Safra Taşları

Bira makul miktarlarda düzenli tüketimi kolesterol seviyelerini etkiler ve safra konsantrasyonu azalır, gelişmekte olan safra taşı riskinı engeller.

Demans ve Kalp Hastalığı Önleme

Demans : Demans özellikle belli bir yaştan sonra yaşlı insanlarda görülen bunama durumudur. Bira tüketimi de %10-20 tarafından “iyi kolesterol” seviyesini yükseltir, böylece demans ve kalp-damar hastalıkları riskini azaltır.

Aids ve Sindirim Sistemi

Biranın ; Mide asidi, kolesistokinin( safra kesesini uyaran bir ince bağırsak hormonu) ve pankreas enzimleri stimülasyon( fizyolojik coşkudur ) içeren sindirim özelliklerine sahip olduğu gösterilmiştir.

Böbrek Taşı ve Osteoporoz

Biranın, sodyum potasyum açısından zengin  olduğu tespit edilmiştir. Böbrek taşı riski sonucu magnezyum, zengin bir kaynaktır. Ve daha fazla bira osteoporoza karşı koruyucu etki sağlar.

Stres

Diğer içkiler gibi birada uykuya yardımcıdır. Ve stresi azaltıp rahatlama sağlar.

Diüretik

Bira, bir diüretik gibi davranır ve idrar çıkartmada önemli ölçüde artma sağlar. Bu da vücuttan toksinlerin ve atık maddelerin atılmasını kolaylaştırır.

Benzer Yazılar