Bitkisel
Kas Erimesi Doğal Tedavi Yöntemleri 02.03.2017

1. Egzersiz ve Fiziksel Aktiviteler Kas Kuvveti Bakımına Yardımcı Olur

Kasları güçlü ve esnek tutmak, kas distrofisi belirtilerini yönetmek için en önemli stratejidir. Hareketsizlik (yerleşik bir yaşam tarzı ya da yatak istirahatı gibi egzersiz eksikliği) hastalığı daha da kötüleştirebilir ve komplikasyonlara ya da duygusal sıkıntıya katkıda bulunabilir. Fiziksel terapi genellikle esneklik ve koordinasyonu korumak için çok yararlıdır. Egzersiz (mümkünse ve uygunsa), kas gücünü koruyabilir. Bir baston, özel ayakkabılar veya ekler, puset, yürüyüş asistanları, parantezler, elektrikli scooter, manuel veya elektrikli tekerlekli sandalye ve gerektiğinde daha fazlasını kullanarak hareketliliğinizi artırabilirsiniz.

Egzersiz, germe ve yoga gibi uygulamalar, eklem ağrısı, sorun dengeleme veya yürüme, kaygı veya depresyon ve azalmış hareket alanı ile ilgilenmek için de yararlıdır. Kas distrofisi ve diğer fiziksel uygulamalar için yararlı uzantıları gösteren ücretsiz videolar

Bulunabilir ve uygulanabilir. Ayrıca pek çok resmi klinik çalışmanın fiziksel aktivitenin bu kas hastalıkları üzerindeki etkilerini araştırmamaktadır.

Araştırmalar, yüzme ya da su sporları, yürüyüş, germe, ağırlık eğitimi, bisiklet, germe bantları ve tekerlekli sandalye sporları gibi egzersizlerin hepsinin faydalı olabileceğini gösteriyor. 

2. Duygusal Sorunlarla Baş Etmek İçin Terapi ve Destek

Kronik ya da çok zor bir hastalığa yakalanmak duygusal sıkıntıya neden olabilir. Bu hem hasta hem de bakıcıları için geçerlidir. Hem hastalar hem de aile üyeleri ya da bakıcılar için bir bilişsel davranışçı terapist ya da başka bir profesyonel (bir aile terapisti gibi) ile konuşmak çok yararlı olabilir. Bir destek grubuna kaydolmanız da yararlı olabilir.

Meditasyon, görselleştirme, geleceğe yönelik planlama ve hastalığa eğitilmeye yönelik uygulamalar , korku ve hüzünlenmemeye yardımcı olacaktır. Destek grupları, ortak deneyim ve sorunları paylaşanlarla konuşacak bir yer sunar. Kas distrofisi birliği, bu hastalıkları idare etmenin stresiyle uğraşmak veya yardım bulmak için mükemmel bir kaynaktır.

3. Enerji Bakımı ve Enflamasyonun Yönetimi İçin Sağlıklı Beslenme

Besin randımanı arkasındaki teoriye göre, besin seçenekleriniz genlerinizin sizi nasıl etkilediğini ve belirli bir hastalığa yakalanmamamızı  etkileyebilir. Bazı diyet kimyasalları gen aktivitelerini veya gen yapısını değiştirmek için insan genomu üzerinde hareket edebilir. Bu, kronik hastalıkların başlangıcını ve ilerlemesini etkileyebileceği ve bunun da ne kadar ciddi olabileceği anlamına gelir. Ne yerseniz, genotipinizle birlikte hastalıkları önlemeye, hafifletmeye veya hatta iyileştirmeye yardımcı olabilirsiniz.

Diyetiniz ayrıca vücudunuzdaki iltihap seviyelerini de etkileyebilir. Oldukça işlenmiş , düşük besin içeren diyetler, çevre kirliliği, toksine maruz kalma, yüksek stres seviyeleri ve hareketsizlik gibi faktörler iltihabı daha da kötüleştirebilir. Bağışıklığı ve vücudun kendini hücre değişikliklerine, dejenerasyonuna, yaşlanmaya karşı belirtilere, sindirim sistemlerine, kemik mineral yoğunluğu kaybına ve sonuçta ölümüne karşı koruyabilme kabiliyetlerini etkilerler.

Yalnız diyetiniz hastalığınızı önleyemediğiniz veya tedavi edemediği halde iyileşen bir diyetle inflamasyonu düşürmek, hastalık ilerlemesini yavaşlatmak için önemlidir. Tüm gıdaları mümkün olduğunca tüketmeye çalışın (özellikle taze sebzeler ve besleyici yoğun diğer bitki gıdaları). Ayrıca,  güzellik ürünlerinde sert kimyasalların kullanımını sınırlayın, sigara içmekten kaçının, aktif kalın ve stres yönetmeye çalışın.

4. Sağlıklı Kas Dokusunu Desteklemek için Takviyeler

Takviyeler her hasta için her zaman işe yaramıyor ve çalışmalar karışık sonuçlar vermiştir. Ancak Kas distrofisi için takviyeleri şunlar olabilir:

Amino asitler: Bunlar karnitin, koenzim Q10 ve kreatin içerir. Amino asitler vücuttaki proteinleri oluşturur ve kas dokusunu sürdürmeye yardımcı olur.

Eklem ağrısını idare etmek için glukozamin ve kondroitin

Anti-aging içeren E vitamini veya C vitamini gibi antioksidanlar kalp, eklemler ve kasları etkiler ve faydalıdır.

Enflamasyonu azaltmak için Omega 3 balık yağı takviyeleri.

Enerji desteği ve anti-inflamatuar etkileri için yeşil çay ve yeşil çay özütlerini tüketebilirsiniz.

Sindirim işlevleri için yardımcı olan probiyotiklerde ayrıca yardımcı olabilir.

5. Kas ve Eklem Ağrıları İçin Uçucu Yağlar

Uçucu yağlar, kas dokusu, kıkırdak ve eklemlerin dejenerasyonuyla ilişkili şişme, ağrı ve diğer semptomları azaltabilir. Ağrıyı azaltmak için esansiyel yağlar nane, frenküz, zencefil, zerdeçal ve mür yağlarıdır.

Diğer yağlar da doğal olarak depresyonu veya endişeyi, yorgunluğu veya hazımsızlığı düşürmek için kullanılabilir. Bu yağlar arasında şunlar bulunur: lavanta, papatya, greyfurt ve portakal yağı gibidir. Bu belirtiler için uçucu yağlar kullanmanın çeşitli yolları vardır.

Düzenli bir uyku almak için ağrıyı ve iltihaplanmayı azaltmak, yatağınıza bir difüzör koymak ve uçucu yağlar yardımıyla rahatlamak size yardımcı olacaktır. Ayrıca bu yağları bir taşıyıcı yağı ile harmanlayabilir ve ağrıyı hissettiğiniz bölgeye tropik olarak uygulayabilirsiniz.

Kas Distrofisini Tedavi Ederken Dikkat Edilmesi Gerekenler ;

Her hastanın bu kas distrofisi tedavilerine aynı şekilde cevap vermeyeceğini de unutmayınız.  Belirti ilerlemesinin, bireysel reaksiyonların ve komplikasyonların uyarı işaretlerinin izlenmesi önemlidir. Nihayetinde her hasta kendi profesyonel tedavi uzmanı ekibi ile kendi en iyi tedavi yaklaşımlarını belirlemelidir. Erken müdahale, kötüleşen semptomları azaltmak için çok yararlı olabilir. Kas hastalığı veya dejenerasyon belirtileri fark ederseniz hemen doktorunuzla konuşun. Bu bulgular şunları içerir: bulanık konuşma, yüz veya üst bedeninde hissizlik, ani güçsüzlük, yürüme sorunluğu, denge kaybı ve esnekliğin azalması. Kas distrofisinde son düşünceler Kas distrofi, ilerleyici kas zayıflığının ve diğer semptomların neredeyse tamamını etkileyen hastalık grubudur. Duchenne'nin daha şiddetli kas distrofisi olduğu için belirtiler çok farklıdır. Kas distrofisi hastalıkları, sağlıklı kas dokusunu oluşturmak ve kuvvet, organ, kas, kemik ve eklemlerini korumak için gerekli olan proteinlerin üretilmesini engelleyen anormal genlerden (mutasyonlar) kaynaklanmaktadır. Kronik bir hastalık olan kas distrofisi için herhangi bir tedavi yoktur. Bununla birlikte, egzersiz, terapi, sağlıklı bir diyet, takviyeler ve ilaçlar gibi semptomları gidermeye ve yaşam kalitesini iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Benzer Yazılar