Kan Grupları
AB Kan Grubu 28.03.2017

"AB kan grubuna göre beslenme şekli" yazımızı okumak için tıklayınız

Kan Türü AB için Kişiselleştirilmiş Yaşam Tarzı

AB tipi kanı seyrek; nüfusun yüzde beşinden azında bulunur. Ve kan türleri 'en yeni'. On ya da on iki yüzyıl öncesine kadar AB kan türünden çok az ya da hiç yoktu. Çünkü AB türü, Tip A'nın B Tipi ile karıştırılmasından kaynaklanır, çünkü 'dominant' ve 'resesif' varyasyonlara (allellere) sahip olan neredeyse her genden farklı olarak, A ve B allelleri 'ortak dominanttır' anlamındadırlar.  Varoluşu evrim ve çevre yerine birbirine karıştırmanın sonucu olan tek kan türü AB'dir. Böylece, hem A Tipi hem de B Tipi kan türlerinin yararlarını ve zorluklarını paylaşıyorlar. AB tipi benzeri bukalemun kalitesi vardır. Koşullara bağlı olarak, bu kan türü, diğer kan türlerinin her birinin özelliklerine uygun olabilir. AB türü bazen A benzeri, bazen B benzeri ve bazen de her ikisinin birleşimi olarak karşımıza çıkar.  Bugün, bu olağanüstü evrim devrimine baktığımızda, atalarımızın genetik özelliklerinin bugünkü kanımızda yaşadığı açıktır.

Sağlığınız için Doğru Yaşam

AB türü, A ve B genlerinin karışık kalıtımını yansıtır. "AB tipi, Tip A'nın düşük mide asidine sahip, ancak et’e adaptasyonu da vardır. Dolayısıyla onları verimli bir şekilde metabolize edecek kadar mide asidiniz yoktur ve yediğiniz et yağ olarak depolanma eğilimindedir. AB tipinde hem A hem de B kan türü antijenlere sahip olduğu için, lektin olarak adlandırılan kimyasal maddeler içeren gıdaların diğer kan türlerinden herhangi birine kıyasla AB türü doku ve hücrelerle reaksiyona girme olasılığı daha yüksektir.

Özellikle stresli durumlarda AB türü kafein ve alkolden kaçınmalıdır. Eğer kilo vermeye çalışıyorsanız Tip AB'nin  deniz ürünleri, süt ve yeşil sebze gibi gıdalara odaklanmasını önerilir. "Bütün etler ve sigaradan sakının. Bu gıdalar düşük mide asidi seviyesine sahip kişilerde mide kanserine neden olabilir,   Tip AB için çok çeşitli deniz ürünleri bulunur ve Tip AB için mükemmel bir protein kaynağıdır. Birkaç  yararlı balık mahi-mahi, kırmızı balığı, somon, sardalya ve orkinosdur. Bazı sütler AB kan grubu sahipleri için de faydalıdır. Özellikle Yoğurt ve kefir gibi kültürlü sütler.

Yetersiz mide asidi ve peptik enzimlerin neden olduğu sindirim sorunlarına karşı koyacağı için daha küçük, daha sık yemek önerilir. "Mideniz, sindirim sürecini, sindirim salgılarının bir kombinasyonu ile başlatır ve onlarla yiyecekleri karıştıran kas kasılmalarına yol açar. Düşük sindirim sekresyon düzeyleriniz olduğunda, yiyecekler daha uzun midede kalma eğilimindedir. Ayrıca, AB'nin belirli gıdaları birleştirmeye dikkat ettiği de  belirtilir. Örneğin,  yemeklerinizde nişasta ve protein yememekten kaçınırsanız, gıdaları daha verimli bir şekilde sindirip metabolize edebilirsiniz.

Stres ve Egzersiz

Insanlar stres barındırmak için farklı yeteneklere sahip olsa da, sonuçta bir kırılma noktası vardır. Yeterince yoğunlukta ve yeterince uzun süre stres verici olsa da, bunlara bi dayanma güc vardır. Bir AB türü için, stres hormonlarına gelince, adrenalin gibi katekolaminleri aşırı üretme eğilimi içinde en çok Tip O'ya benzersiniz. Yine de, Tip B'nin azotlu oksidin hızla temizlenmesinin ek karmaşıklığına sahipsinizdir , bu nedenle yüksek duyguların fiziksel sonuçlarını yaşarsınız. En büyük tehlike, duygularınızı, özellikle öfkeyi ve düşmanlığı, sağlığınıza dışlayıcı hale getirmekten çok daha zarar verici olanı içselleştirme eğilimidir. Egzersiz, stres azaltma ve AB için sağlıklı bir duygusal dengenin korunması için kritik bir bileşeni oynar. Optimal dengeyi korumak için hem sakinleştirici etkinlikler hem de daha yoğun fiziksel egzersizin bir kombinasyonunu önermektedir. Örneğin, koşu veya bisiklet gibi üç gün aerobik egzersiz ve yoga veya tai chi gibi iki gün sakinleştirici egzersiz yapabilirsiniz.

Kişilik

AB tipi, genellikle duygusal sağlık hakkında karışık duygula besler. Başkalarına çekilmek eğilimindeyken , samimi ve güvendiğiniz halde,  toplumdan yabancılaşmış hissedilen bir yanınız vardır. Elinizden gelenin en iyisi, toplumun katı sınırlarının ötesine bakma yeteneğiyle, sezgisel ve ruhsal davranmanızdır. Ama başkaları tarafından da sevilmek istiyorsunuzdur ve bu çatışmalara neden olabilir. Bağımsız bir araştırmada, AB'ler kendilerini duygusal, tutkulu, güleryüzlü, güvenen ve empati edici olarak tanımladılar. Hem AB hem de John F. Kennedy ve Marilyn Monroe tip AB'ler olarak AB kan gruplarının bazıları en ilginç kan türlerinden bazıları olarak kabul edilir ve her ikisi de çoktan gitmiş olsa da bugüne kadar ulusal ruhumuzda bir yer tutarlar.

"AB kan grubuna göre beslenme şekli" yazımızı okumak için tıklayınız

Benzer Yazılar