Kan Grupları
B Kan Grubu 27.02.2017

"B kan grubuna göre beslenme şekli" yazımızı okumak için tıklayınız

Kan türünün etki mekanizması, genlerin birbirine yakın veya yakınında bulunan görünüşte ilgisiz genleri etkileme biçimiyle ilgisi vardır. Bu mekanizma, sindirim enzimlerinden nörokimyasallara kadar böyle çok çeşitli vücut sisteminde kan türünün neden etkili olabileceğini açıklıyor. Birçok beslenme uzmanı, kan şekli ile sindirim arasındaki bağlantıyı ilk duyduğunda şaşkına döner. Bunun nedeni, sadece bir yüzey antijeni olarak kan türünün fiziksel önemini göz önüne aldıklarından dolayıdır. Aslında, midenizdeki asit seviyesini etkileyen kan türü antijeniniz değildir. ABO kan türü genine hemen bitişik (veya çok yakın) bulunan diğer görünüşte ilgisiz genleri etkileyen kan türünüzün geni, Mide asit düzeylerinize etki eder. Gen bağlanması olarak adlandırılan bu fenomen henüz tam olarak anlaşılamamıştır, ancak iyi bilinmektedir: Birçok gen görünüşte ilgisiz diğer genlerin etkilerini etkiler. Kan  Tipinizi keşfederken, bu ilginç ilişki hakkında daha fazla bilgi edineceksiniz.

B Kan Grubunun Tarihçesi

Kan Tipi B, günümüzde Pakistan ve Hindistan'ın bir parçası olan Himalaya yaylaları alanında gelişmiştir. Doğu Afrika'nın sıcak ve yemyeşil savannahlarından Himalaya Dağları'nın soğuk yaylalarına ilerlerken, B türü iklim değişikliklerine tepki olarak başlangıçta mutasyona uğramış olabilir. İlk kez Hindistan'da veya Asya'nın Ural bölgesindeki Kafkasya ve Moğol kavimleri arasında görünmüştür. B kan türü , Avrasya Ovaları'na hakim olan bozkır sakinlerinin büyük kabileleriyle karakteristikti. Moğollar Asya'yı süpürdükçe, B Tipi kan grubu bu bölümlere yerleşti. Moğollar, kuzeye doğru ilerleyerek, hayvan eti ve süt ürünleri ürünlerinin diyetlere yansıtıldığı gibi, hayvanları otlatmaya ve evcilleştirmeye dayalı bir kültür peşinde gitti.

Tüm ABO kan tiplerinin arasında Tip B, en açık biçimde tanımlanmış coğrafik dağılımını gösterir. Avrasya ovalarında ve Hindistan alt kıtasına kadar geniş bir kemer gibi uzanan B Tipi, Japonya, Moğolistan, Çin ve Hindistan'dan Ural Dağları'na kadar artan sayıda bulunur. Batıdan itibaren yüzdeler, Avrupa'nın batı ucunda düşük bir seviyeye ulaşıncaya dek düşer. Batı Avrupalılardaki B Tipinin az sayıdaki kısmı, Asya göçebeleri tarafından batı göçünü temsil etmektedir. Bu, Batının komşularına kıyasla Beklenmedik biçimde yüksek B Tipi kan oranı olan en doğu batı Avrupalılar, Almanlar ve Avusturyalılar'da görülür. Modern alt kıtasal Kızılderililer, bir Kafkas halkı, dünyadaki Tip B kan grubunun en yüksek frekanslarından bazılarına sahiplerdir. Kuzey Çinliler ve Koreliler çok yüksek B Tipi kan oranlarına ve çok düşük A Tipi oranlara sahiptir.

B Kan Grubunun Özellikleri

B Tipi olarak, büyük esneklik ve değişebilir koşullarda gelişme kabiliyeti için genetik potansiyeli taşır. Her tayfın zıt uçlarında bulunan A ve O kan türlerinden farklı olarak, pozisyonunuz sürekli  her iki yönde de hareket etme yeteneğine sahip durağan değil akışkandır. Bu esnekliğin, hayvan ve sebze krallıklarının ikiz güçlerini dengelemek zorunda kalmış olan erken Tip B'nin çıkarlarına nasıl hizmet ettiğini görmek kolaydır. Aynı zamanda, iki kutup arasındaki dengeyi sağlamak son derece zor olabilir ve Tür B, dengesizlikten kurtulma etkilerine son derece duyarlı olma eğilimindedir.

B Tipi için optimal sağlık yolunda karşılaşılabilecek birincil zorluklar, stres yaratacak durumlarda normalden daha yüksek kortizol seviyeleri üretme eğilimidir; Seçilmiş gıdalardaki B'ye özgül lektinlere duyarlılık, iltihaplanma ve X Sendromu için daha fazla risk ile sonuçlanır; MS, CFS ve lupus için olanlar gibi yavaş gelişen ve kalan virüslere duyarlılık; Ve otoimmün hastalıklara karşı hassasiyeti vardır.

"B kan grubuna göre beslenme şekli" yazımızı okumak için tıklayınız

Benzer Yazılar