Sağlık
Depresyonu Önlemenin Doğal Yöntemleri 24.10.2016

Depresyon; yorgunluk, iştahsızlık, çaresizlik duyguları ve ilgisizlik, üzgün ruh hali de dahil olmak üzere farklı belirtiler ortaya çıkabilir. Nedenleri çeşitlidir ve güneş ışığı, metal gıda alerjileri, toksisite, stres, çözülmemiş duygusal sorunlar, nörotransmitter dengesizlik, hormonal dengesizlikler, alkol, beslenme eksiklikleri gibi çeşitli nedenleri vardır.

Washington’ da yapılan bir araştırmada; kullanılan antidepresan haplarının bile bir yerden sonra, tümü olmasa da bazı hastalarda yararlı olmadığı görüldü. Ayrıca, antidepresan ilaçları intihar düşünceleri, kilo ve kişilik değişikliklerini içeren ciddi yan etkileri vardır. İyi haber ise depresyon için doğal ilaçlar vardır.

DEPRESYON DİYETİ İÇİN EN FAYDALI 5 GIDA

Doymuş yağ

Hindistan cevizi bulunan besinler, çiğ süt ve kırmızı etler, hücresel işlev ve nörolojik sağlık desteği doymuş yağlar tüketmelisiniz.

doymus-yag

Yağsız protein

Protein enerji kaynağıdır. Her öğünde 4-5 doz yüksek protein mutlaka tüketmeye çalışın.

yagsiz-tavuk

Balık

Omega 3 - sağlıklı bir beyin için her zaman gereklidir.

somon-baligi-kizartma

Sebze

Her türlü sebze ve meyve ile beslenme, yüksek bir ruh halini destekleyen hayati besin alımını artırır.

sebze2

Tohum

Keten tohumu, chia, kenevir ve kabak çekirdeği beyin fonksiyonu ve lif için önemli omega-3 bulundurur.

keten-tohumu-zararlari

DEPRESYON SEBEBİ OLABİLECEK BESİNLER;

Buğday

Depresyonu daha kötü bir hale getirebilir. Alerji yapmada bilinen yaygın bir gıdadır. Bu nedenle tüketmemek en mantıklısı olacaktır.

Hidrojene yağlar

Bu yağlar iltihaba neden olur ve hormon dengesizliğine yol açabilir.

Kafein

Kahve enerji artırmada etkili olarak bilinse de, enerji rezervlerini güçlendirmek için zayıf bir kaynaktır. Ancak bir uyarıcı olarak etkili olabilir. Fakat sakinleşmeniz de bir katkısı yoktur.

Alkol

Depresyon hastası olan birini daha kötü bir hale getirebilir. Alkol duygusal sorunlar ile başa çıkmak için uygun bir seçenek değildir.

DEPRESYON İÇİN EN İYİ DOĞAL İLAÇLAR;

Balık yağı(1000 mg Günlük )

Omega-3 yağı nörotransmiter işlevi, duygusal ve fizyolojik beyin dengesi için kritik bir bileşen ve kritik öneme sahiptir.

Vitamin D3 (5000 IU Günlük )

D vitamini depresyona etkili olarak, özellikle de düzenli güneş ışığı alamayan insanlar için mevsimsel etkili bozukluk geliştirmeye yardımcı olabilir.

Adaptojen Bitkiler

Stres hormonları artırır ve sinir sistemini rahatlatır.

Kompleks B (100 mg Günlük)

B vitamini nörotransmitter fonksiyonu olarak katılıyor.

Ek Önerilen Tedaviler

Depresyon en yaygın duygusal sorunlara neden olur ve olumlu ilişkilerin eksikliğinde genel olarak ortaya çıkar. Özgüven eksikliğini artırılabilir. Arkadaş ilişkileri çok önemlidir. Bulunduğunuz topluluk ve arkadaş ortamınızdan alacağınız pozitif enerji ve güven sizi güvende hissettirecek ve olaylara olumlu bakmanıza yardımcı olacaktır.

Modunuzu yüksek tutun! Mesela; egzersiz yapabilirsiniz. Egzersiz sırasında endorfin serbest kalır ve depresyon durumu ile savaşır. Günlük 20-30 dakikalık bir süre ile bunun üstesinden gelebilirsiniz.

Depresyon İçin Temel Yağlar

Klinik çalışmalarda; uçucu yağların ruh halini yükseltmek için faydalığı olduğu kanıtlanmıştır. Depresyon için en iyi uçucu yağlar bergamot, lavanta, Roma ve papatya yağıdır.

Benzer Yazılar