Sağlık
Sivilce nasıl geçer? 12.11.2019

Bunu önlemenin yollarından biri cilt temizliği ve düzenli ölü derilerin temizlenmesi. Ölü deriler temizlenmedikçe cilt kendini yenileyemez, gözenekler tıkanır ve sonunda cilt nefes alamayıp sivilce üretir. Bunu önlemek için cildi temiz tutmak ilk adım. Sivilceyi sıkmak, başka sivilcelerin oluşmasına da vesile olur. Sivilcenin iltihabı elinize bulaşır ve oradan yüzünüzün farklı bölgelerine yayılabilir. Sonradan sivilce izinin kalması da cabası. Gözenekleri kirden arındırmak da sivilce oluşumu önler. Haftada 2-3 kez kil maskesi yapmanız, yağ oluşumunu önler. Buhar banyosu da gözeneklerinizi açan etkili yöntemlerdendir. Ancak yüzünüzün yanma riskine karşı bunu yaparken çok dikkatli olmanız gerekir. Buhar banyosu ile siyah noktalardan da kurtulabilirsiniz. Başına bir havlu örtüp, yüzünüzü kaynar suyun buharına çok yaklaşmadan 5 dakika kadar tutmanız gözeneklerinizin açılmasına iyi gelecektir. Tüm bu önlemlerin birleşimi de sivilce oluşumuna engel olacaktır. Peki her şeye rağmen stres, hava, adet sancısı vb. gibi nedenlerden dolayı sivilceler oluşmuşsa ne yapmamız gerekir? Öncelikli yapılması gereken sivilce meselesini ciddiye alıp doktorunuza danışmanız. Sivilcedir nasılsa geçer demeden cilt doktorundan doğru bilgileri almanız ve gerekirse tıbbı tedavi uygulamanız gerekir. Sivilce kurutucu ilaçlarla daha hızlı bir şekilde sivilcelerden kurtulabilirsiniz. Yanı sıra bazı doğal reçetelerle de sivilcelerden kurtulmak mümkün. Öncesinde doktorunuza danışıp onay almanız koşuluyla elbette!

Sivilce nasıl geçer?

Sivilce nasıl geçer sorusunun en doğal yanıtlarından biri limon. Limonun asitli yapısı ile sivilcelere iyi geldiği biliniyor. Limonu doğru malzemelerle kullanarak güzel saçlara ve lekesiz pırıl pırıl bir cilde sahip olabilirsiniz. Tabi limon faydalı olduğu kadar riskli de bir yöntem çünkü cilt hassasiyetiniz varsa tam tersi bir etki de yaratabilir. Sivilceleri evde geçirmenin doğal yollarından biri olan limon maskesi tarifini paylaşalım sizlerle.

Zerdeçal ağrı ve iltihaplanmayı azaltma gücüne sahip. Antibakteriyel olması, sivilcelerdeki bakterileri öldürmeye de katkı sağlar. Zerdeçalda bulunan antioksidanlar cildin daha hızlı iyileşmesini sağlar ayrıca limon ile birleştiğinde akne oluşumlarını azaltır; sivilceleri temizlemeye ve cildi yenilemeye yardımcı olur.

Bu arada zerdeçal cildinizi boyayabilir, endişe etmeyin yıkadıkça geçecektir.

Zerdeçal ve limon maskesi:

Malzemeler

1 çorba kaşığı zerdeçal

1 adet limon

Yapılışı: Limonu sıkın. Bir kasede zerdeçal ve limon suyunu iyice karıştırın. Macun haline geldikten sonra sivilceli bölgeye uygulayın ve 5-8 dakika bekletip cildinizi durulayın. Haftada bir uygulayabilirsiniz.

Bonus: Bu tarz karışımlarla uğraşmak yerine geceden sürüp sabaha kuru bir sivilceyle uyanmayı istiyorsanız o zaman daha pratik bir öneri verelim; beyaz pudra. Talk pudrası olarak adlandırılan bu pudrayı, gece yatmadan yüzünüzü yıkadıktan sonra sivilcenin üzerine sürün. Gece böyle uyuyun. Sabah uyandığınızda sivilcenizin kuruduğunu ya da kurumaya başladığını göreceksiniz.

Benzer Yazılar