Sağlık
Travma Sonrası Stres Bozukluğu İçin Doğal Çözümler 19.09.2018

 

Travma Sonrası Stres Bozukluğu, dünya çapında milyonlarca insanı sayısız farklı şekilde etkilemektedir, ancak neyse ki  fesleğen, papatya, yeşil çay, ısırgan otu, kediotu, aromaterapi kullanımı dahil, bir dizi ev ilaçları vardır. kava kökü,  ve dong quai'nin yanı sıra sosyal angajman gibi davranışsal çareler, olayın anımsatıcılarından kaçınmak ve duygusal uyarılmayı azaltmak üzerine çareler mevcuttur.

Travma Sonrası Stres Bozukluğu için Ev İlaçları

Travma sonrası stres bozukluğu için ev ilaçları şunlardır:

Yeşil Çay

Travma Sonrası Stres Bozukluğu ruhsal bir bozukluk olmasına rağmen, bağışıklık sistemi ve hormonal denge dahil olmak üzere vücut üzerinde önemli etkileri olabilir. Yeşil çay önemli bir bağışıklık sistemi güçlendirici ve aynı zamanda sinirsel sıkıntı ve zihinsel kaygı azaltabilir yatıştırıcı niteliklere sahiptir. Diyetinize yeşil çay ekstresi veya normal çay bardağı eklemek, Travma Sonrası Stres Bozukluğu semptomlarını azaltmanın etkili bir yoludur.  

Kava Kökü

Panik atak veya sinir krizinden muzdarip insanlar için önemli olan güçlü gevşetici ajanlar arıyorsanız, kava kökü ideal olabilir. Çaylar, tentürler ve kapsüller dahil olmak üzere birçok formda gelen güçlü, doğal bir kas gevşeticidir.   Kava kullanımı birçok ülkede yasaklanmış / kısıtlanmıştır ve yan etkileri olabilir, bu nedenle kullanımdan önce sağlık uzmanınıza danışın.

Sosyal Katılım

Travma Sonrası Stres Bozukluğundan muzdarip olanların, daha fazla travma korkusu ya da başkalarıyla ilişki kurma isteksizliği nedeniyle kendilerini dünyadan uzak tutmaları doğaldır. Bu, depresyona ve hatta daha da şiddetli Travma Sonrası Stres Bozukluğu semptomlarına yol açabilir, ancak sosyal durumlara aktif olarak katılma ve başkalarıyla iletişim kurma, bu bozukluğun etkilerini azaltmak için etkili ve eğlenceli bir strateji olabilir. 

Dong Quai

Belirtildiği gibi, aşırı aktif adrenal bezler ve aşırı duyarlı bir sinir sistemi de dahil olmak üzere, ortaya çıkabilecek travma sonrası travma bozukluğunun çok sayıda fiziksel belirtileri vardır. Antik Çin dong quai, sinir sistemini sağlıklı tutarken, panik ve anksiyete anlarını önleyerek, böbreküstü bezlerini etkili bir şekilde düzenleyebilir. 

Sarı Papatya

Travma Sonrası Stres Bozukluğu için en kolay erişilebilir çözümlerden biri, binlerce yıldır yerleşmiş sinirleri yatıştırmak ve yatıştırmak için kullanılan papatya çayı şeklindedir; “Kötü” bir gün içindeysen , doğal papatya bileşikleri sinirleri rahatlatır ve olumsuz düşünceleri ortadan kaldırabilir.

Isırgan Otu

Bu bitki, adrenalin üretimini azaltmak için adrenal bezi düzenleyebileceğinden, travma sonrası stres bozukluğunun doğal tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır.  Bu, stresli veya kaygı uyandıran durumlar sırasında salınan bir hormondur ve Travma Sonrası Stres Bozukluğundan muzdarip olanlar için, salgı bezi aşırı derecede aktif olabilir ve bu durum, durumu kötüleştiren gereksiz uçuş ya da uçuş hislerine yol açabilir.

Hatırlatıcılardan Kaçınmak

Bazıları travma sahnesine geri dönmenin Travma Sonrası Stres Bozukluğu 'nun zihinsel stresini azaltabileceğini söylerken, “kabuk şokundan” muzdarip olduktan sonra taktik olarak savaş filmlerini seyretmek gibi deneyiminizin sık sık hatırlatıcıları çok zarar verebilir ve durumu daha da kötüleştirebilir.  Travmatik anılarla düzenli temastan uzaklaşmaya çalışırsanız, Travma Sonrası Stres Bozukluğu ile normal şekilde yaşamak daha kolaydır.

Rehberlik

Travmatik veya acı verici olaylardan bahsetmek zor olsa da, bu duyguları şişirmek aynı derecede tehlikeli olabilir ve aklınızdaki daha yoğun boyutlara ulaşmalarını sağlar. Eğitimli bir danışmanla konuştuğunuzda veya deneyiminizi güvenilir arkadaşlarınız ve sevdiklerinizle paylaşarak, olayın üstündeki gücü azaltmaya yardımcı olabilir ve sorunlu aklınız için bir destek ağı oluşturur.  

Kediotu

Herhangi bir bitkisel ilaç dolabında en etkili yatıştırıcılardan biri, Travma Sonrası Stres Bozukluğunun tedavisi için önemli olan kediotudur.  Birçok hasta, uyumaya çalıştıklarında uykusuzluk, kabuslar ve diğer huzursuz koşullarla karşılaşırlar. Bu nedenle, güçlü bir uyku yardımı sağlıklı, dinlendirici bir uyku sağlayabilir ve bu bozukluğa eşlik edebilecek olumsuz düşünceleri ve saplantılı davranışı ortadan kaldırabilir.

Aromaterapi

Aromaterapide kullanılabilecek yüzlerce farklı uçucu yağ ve uçucu bileşik vardır, bunların çoğu sakinleştirici, anksiyolitik ve yatıştırıcı etkileri vardır, huzurlu ve sakinleştirici bir deneyim sunar. Özellikle kötü bir gün veya panik / endişe saldırısından muzdaripseniz, aromaterapi basit ve etkili bir ev ilacıdır. 

Egzersiz

Vücudu olumlu endorfin ve bileşiklerle doldurmanın birçok doğal yolu vardır, ancak egzersiz en kolayı olabilir. Yorucu bir antremanın ardından oluşan enerjik acele ve endorfin salımı stres hormonu seviyelerini azaltabilir ve aynı zamanda egzersiz sırasında çok fazla sinir enerjisi tükendiğinden rahatlama ve uykuyu kolaylaştırabilir.  Bir işe gitme, bir basketbol maçı yapma oyunu ya da Travma Sonrası Stres Bozukluğunun bir sonucu olarak ortaya çıkan olumsuz düşünceleri ve duyguları ortadan kaldırmak için yüksek yoğunluklu bir spora yönelmek mantıklı olacaktır.

Kavgalar, romantik karmaşıklıklar , fiziksel kazalar ve stresli olaylar / toplantılar gibi son derece değişken duygusal durumlar, Travma Sonrası Stres Bozukluğu geri dönüşlerine veya yüksek oranda yüklü zihinsel durumlara neden olabilir.  Bu, ciddi kaygı yaratabilir ve mümkün olduğunda kaçınılmaya çalışılmalıdır. Geri kalan sakinlik , travma sonrası stres bozukluğunun doğal tedavisi için çok önemlidir.

Ayrıca Travma sonrası stres bozukluğu, şiddet ve zihinsel yan etkiler açısından büyük farklılıklar gösterebilir. Aşırı depresyondan kendinize veya başkalarına karşı tehlikeli düşüncelere maruz kalıyorsanız, derhal durumunuza sağlıklı bir çözüm veya çıkış yolunda rehberlik edebilecek bir danışmana veya bir tıp uzmanına danışın.

Benzer Yazılar