Sağlık
Şiroterapi Nedir? Kayropraktik Bakım Hakkındaki Şaşırtıcı Gerçekler Nelerdir? 18.10.2017

Şiroterapi Nedir? Kayropraktik Bakım Hakkındaki Şaşırtıcı Gerçekler

Bugün ABD'de sadece 77.000'in üzerinde ruhsatlı Şiroterapi Doktoru (DC) vardır , ve  dünya genelinde bu tedavi üzerine  ülkelerde pratik yapan binlerce insan vardır.  Alternatif tedavi yaklaşımlarının en popüler türlerinden biri olan (tıbbi olmayanları ifade eder) milyonlarca insan her yıl kayropraktik bakımı talep etmektedir.

100 yılı aşkın bir süredir resmi başlangıcından bu yana, kayropraktik eğitim ve bakım çok uzun bir yol kat etti. Geçmişte bazı tıp doktorları kayropraktik alanında olumlu konuşmasa da, kayropraktik ayarlamaların uyuşturucu veya ameliyat gibi tedaviler kadar etkili olmadığını iddia ederken bugünlerde farklı bilgiler  var. Çoğu MD, hastalarını, migren ve eklem ağrısı ile kabızlık ve görsel problemler olmak üzere çeşitli semptomlarla yardım için Chiropractors'a gönderirler.   

Şiropraktik bakım, ağrı kesici ilaçların alınmasına veya ameliyat edilmesi alternatif bir tedavi yaklaşımı olarak düşünülür. Birçok kişi tıp doktorlarına benzer şekilde Chiropractors'ın eğitimde yıllar geçirdiğini anatomi, fizyoloji, beslenme ve bütüncül sağlık gibi konularda ayrıntılı olarak öğrenirler.
 

Bel ağrısı, organ işlev bozukluğu ya da diğer kronik hastalık belirtileri gibi çok yaygın şikâyetlerin tedavisinde ne tür bir Şiroterapi uzmanı yardımcı olabilir? 

Kanıtlar, bir kayropraktik tedavinin etkisinin daha  kötü sırtların ötesine geçtiğini gösteriyor. Günümüzde çocukların ve yetişkinlerin uğradıkları istenmeyen belirtilerin çoğunda, bir ayarlamanın nörolojik etkisi ile yardımcı olabilmektedir.

Uyumun tamamlayıcısı olan Chiropractors bugün, hastalarına manuel spinal ayarlamalar yapmaktan çok daha fazlasını sunuyor: Ayrıca çeşitli beslenme tedavileri, bitki takviyesi, spinal fizik tedavi ve stres yönetimi konularında bilgili insanlar. Masaj terapistleri veya akupunktur uzmanları gibi diğer uygulayıcılarla da çalışırlar. Bu arada, şiroterapi , sadece bunları tedavi etmek yerine, rahatsızlıkları önlemenin en iyi yollarından birini de  sunar.
 

Şiroterapi Nedir?

Şiroterapi alanında merkezi sinir sistemi fonksiyonu müdahale vertebral zalimler denilen omurga yanlış hizalama tespit ve azaltmada uzmanlaşmış doktorlar eğitilmiştir. Subluksiyonlar, eklem ve sinir kökünün iltihaplanmasına ve eklem dejenerasyonuna neden olabilecek hareket eksikliğine neden olabilir.

Şiroterapi  postürel restorasyon, spinal hizalama, sinir sistemi fonksiyonu ve sağlığın korunmasına yardımcı olmak için elden geçirilmiş kayropraktik ayarlamalar yaparak hastaları tedavi eden ücretsiz veya alternatif sağlık hizmetleri alanında çalışır. Şiroterapi hekimleri, ellerini vücudun eklemlerini dikkatle ayarlayan "enstrüman" olarak eğitilirler, özellikle omurga alanında bu eğitimi alırlar.

 

Kayropratik özellikleri nelerdir?

Kayropraktik ayarlamaları sırt ağrısı veya sert boyun  gibi sorunların tedavisinde yararlı olduğu düşünülürse de, bu doğru değildir. Birçok yönden, Kayropraktik "stres merkezli" bir sağlık görüşü vardır: Kayropraktik bakımın temelinde yatan inanç, vücuttaki "engeller" (belli  şekilde duran stres kaynakları) kendisini iyileştirme konusunda doğuştan gelen bir kabiliyete sahiptir. 

Sinir sistemini olumsuz etkileyebilecek ve dolayısıyla genel sağlık durumunu olumsuz etkileyen, zayıf duruş, zayıf beslenme, fiziksel ve duygusal stres, kas gerginliği ve sızdırmazlık ve zayıf sindirim sağlığı da dahil olmak üzere bir dizi sorunun neden olduğu hastalıkları etkileyen girişimleri ortadan kaldırmaya yönelik bir tedavidir. 

 

Kayropraktiğin   Önemli Faydaları

Şiroterapinin karşılaştığı en büyük zorluklardan biri de halkın şiroterapi algısıdır. Çoğu hala, kayropraktik ayarlamaların yararlarının sırt ve boğaz ağrısı ile sınırlı olduğunu düşünüyor. Fakat bu, Kayropraktik bakımın sağladığı faydaların sadece küçük bir kısmıdır.  

Gelişmiş solunum ve sindirimden artan bağışıklığa, daha iyi organ işlevine, doğurganlığa ve çok daha fazlasına kadar, bilimsel ve araştırma açısından bakıldığında ayarlamaların çok geniş kapsamlı yararlar sağlayabileceğini biliyoruz.

Şiropraktik hastalığından yararlanabilecek hastalar, aşağıdakiler gibi belirtiler veya hastalıkları olan hastaları içerir:



  • Sırt ağrısı 


  • Boyun ağrısı 


  • Migren veya sık sık baş ağrısı 


  • Astım 


  • Siyatik 


  • Gebelik sonrası sırt ağrısı 


  • Kolik 


  • Yüksek tansiyon dahili kalp sorunları 


  • Kilitlenmiş omuz 


  • Eklem ağrısı ve osteoartrit 


  • Epilepsi gibi nörolojik problemler 


  • Beyin / Santral Sinir Sistemi Disfonksiyonu


  • Uykusuzluk / uyku bozukluğu


  • Kas-iskelet sisteminin yaralanmaları ve rahatsızlıkları, kaslar, bağlar ve eklemler


  • Hazımsızlık veya mide sorunları 


  • Dental veya görsel problemler


  • Kaza veya travma nedeniyle yaralanmalar

Kayropraktik'in bu kadar çok yarara bağlanmasının nedenlerinden biri de, birçok farklı hastalığın temel nedenini oluşturan iltihaplanmayı azaltması  gösterildi.  Kayropraktik'in sayısız sağlık sorunlarına neden katkıda bulunabileceğinin ardındaki bir diğer faktör, sinir sisteminin sempatik / parasempatik tepkilerini  dengelemektir. 

Kayropraktik Tıp Dergisi'nde 40 katılımcının yayınladığı bir araştırma, servikal düzeltme sonrasında, nabız oranlarında azalma, kan basıncının dengede tutulması ve pozitif parasempatik yanıtın varlığı bulundu. 

Bu, bu kadar çok insanın belirtileri olmasa bile düzenli bir şekilde bir Şiroropraktörü ziyaret etmeyi tercih etmesinin en önemli örneğidir; çünkü devam eden stresin azaltılmasının ve sağlıklı bir omurga ve sinir sisteminin sağlanmasının faydalarını anlamış olurlar.

Kayropraktik ayarlamalar, sinir sistemindeki stres yükünü azalttığından, iyileşme ve iyileşme için sahne belirler. Çoğu tıp doktorunun veya diğer sağlık çalışanlarının aksine Şiroterapi, belirtileri, rahatsızlıkları veya durumları tedavi etmeye veya kaldırmaya çalışmaz. Şiroterapi  hastaların sinir sisteminden gelen parazitleri gidermeye odaklandığını, böylece hastaların amaçlandıkları şekilde iyileşip iyileşebileceğini düşünmek önemlidir. 

Şiroterapi insan vücudunun iyileştirmek için nasıl tasarlandığına dair hastalarını eğitmekten gurur duyuyor ve vücudun sağlık için sürekli çaba harcaması için programlanıyor. Spinal hizalanması veya hareketi değiştirilmiş olan herkes Kayroprak tarafından desteklenebilir. Bununla birlikte, merkezi sinir sistemi vücudun tüm iyileştirmelerini yönlendirdiğinden, birçok belirtinin ve durumun bir kayropraktik ayarlamanın etkisi ile kanıtlandığı kanıtlanmıştır.

Aşağıda, Kayropraktik bakımı ile ilgili en büyük faydalar şunlardır:

1. Sırt ağrısı

Bel ağrısı dahil nöro-muskuloskeletal durumların tedavisinde yardımcı olmak için, birçok çalışmada omurga ayarlamaları ve diğer bazı kayropraktik teknikler gösterilmiştir. Sırt ağrısı, yetişkinlerin her yıl şiroterapisti  ziyaret etmesinin en yaygın nedenlerinden biridir. 

Ulusal Sağlık Enstitüsü'ne göre,

Omurga manipülasyonu, egzersiz, masaj ve fizik tedavi de dahil olmak üzere bel ağrısı hafif-orta dereceli rahatlama sağlayabilen çeşitli seçeneklerden biridir. Spinal manipülasyon, ısı uygulanması, sağlam bir yatak kullanılması ve ağrı kesici ilaçlar alınması gibi konvansiyonel tedavilerin yanı sıra iyi işliyor gibi görünmektedir.

2. Boyun ağrısı

Boyun ağrısı, yaralanmalar, travma, stres, zayıf uyku, artrit, yaşlılık ve dejeneratif disk hastalığı gibi faktörlerin neden olduğu diğer yaygın bir sorundur. Şiroterapi, boyuna uygulanan baskıyı hafifletmeye yardımcı olmak için ayarlamalar, mobilizasyon, masaj veya rehabilite edici egzersizleri içeren teknikler kullanır. Manipülatif ve Fizyolojik Terapötikler Dergisinde yayınlanan bir 2007 çalışmasında, kronik boyun ağrısı olan hastaların, tedaviden sonra en az 12 hafta süren omurga ayarlamaları sonrasında ağrı düzeyinde belirgin ilerlemeler görüldüğüne dair güçlü kanıtlar bulundu.

3. Migren ve Baş Ağrısı

Omurga, boyun ve kafa ayarlamaları gergin baş ağrısı da dahil olmak üzere tekrarlayan baş ağrısı tedavisinde çok etkili olabilir. Tedavi , başın duruşunu düzeltmeye yardımcı olur ve baş ağrılarına katkıda bulunan sinirlerdeki baskı ve gerginliği hafifletir. Grup tarafından yapılan bir araştırma, kayropraktik tedavisi gören kişilerin yüzde 22'sinin sorunlarının  sayısının yüzde 90 oranında düştüğünü buldu. Aynı çalışmada, yüzde 49'u ağrı yoğunluğunda belirgin bir düşüş olduğunu söyledi. Çoğu tıbbi tedaviyle karşılaştırıldığında, birkaç girişim, kayropraktik ayarlamalar gibi uzun süreli uyuşturucu almanın riskleri olmaksızın doğal olarak baş ağrısı rahatlatmasına neden olabilir.

4. TMJ

Uyku sırasında ağrı ya da ağzı açma ve çiğneme gibi sorunlar gibi temporomandibular eklem (TMJ) ağrısı nedeniyle ortaya çıkan semptomların boyun ve çenenin duruşunu düzeltmeye yarayan düzenlemelerle yönetilebileceğini gösteren kanıtlar vardır. TMJ için yararlı olduğu gösterilen bir yöntemdir , küçük bir el tipi aletle çene hassas ayarlamayı içeren Aktivatör Metodu olarak adlandırılır.

5. Kas-iskelet Sisteminin Yaralanmaları

Kaslar, bağlar ve eklemleri etkileyen yaralanmalara bağlı birçok semptom, kayropraktik bakım ile tedavi edilebilir. Şiroterapi gergin kasları rahatlatmak ve duruş geliştirmek için ayarlamalar, masaj terapisi, germe, egzersiz ve ağırlık gibi hassas teknikler kullanır. Bu, kas ağrısı, sızdırmazlık, azalmış hareket alanı, kas telafi ve spazmlarına bağlı güçsüzlük gibi belirtileri tedavi etmeye yardımcı olur. 

6. Sindirim Problemleri

Sindirim sorunları hem stres hem de omurga yanlış hizalanmalarına bağlı olabilir, çünkü her ikisi de sinir sisteminin sindirim sisteminin organları, bezleri ve dokuları ile olan iletişimini nasıl olumsuz yönde etkilediği ile ilgilidir. Kayropraktik tedavileri takiben, gastrointestinal sistemdeki sinir ve kasların kontrolünü ve işlevini iyileştirmek için bağırsak-beyin bağlantısı yeniden sağlanabilir. Gevşemeyi uyandırmayı, sindirim organlarına kan akışını iyileştirmeyi ve sinir sistemi ile bağırsak arasındaki iletişimi geliştirmeyi amaçlayan şiroterapi teknikleri, IBS, kabızlık, ishal, asit reflüsü gibi çeşitli sindirim sorunlarının tedavisinde kullanılmaktadır.

7. Eklem Ağrısı

Artrit Vakfı'na göre, kayropraktik, birisinin eklem ağrısı tedavisinde kullanabileceği en güvenli terapilerden biri olarak düşünülür. Şiroterapi  yumuşak dokuyu  hafifçe manipüle ederek ve genel işlevsellik ve duruş geliştirmeye yardımcı olarak osteoartritin neden olduğu gibi eklem ağrısı, rahatlatmak için yardımcı olabilir. Katı eklemlerdeki hareket aralığını arttırmak için, ayrıca belirli sinirlere uygulanan basıncı azaltmak veya ağrıya katkıda bulunan kas spazmlarını durdurmak için aktif egzersizleri ve yavaş yayılımları kullanabilir.

Benzer Yazılar