Sağlık
Zika Virüsü Enfeksiyonu ve Tedavisi 04.07.2017

Zika Virüsü, dünyanın yeni alanlarına yayılmış ölümcül bir tehdittir; bu nedenle, papaya, C vitamini, hidrojen peroksit,  Ekinezya, kedi pençesi gibi  çareleri ile ilgili her şeyi öğrenmek bu virüse karşı bilgilendirilmek açısından önemlidir.

Zika Virüsü

Son yıllarda en korkunç hastalık salgınlarından biri Zika Virüs formunda geldi. Bu virüs, kabaca 2007 yılına kadar Afrika'nın ekvatoryal kuşağının dışında büyük oranda bilinmiyordu; Adı ilk kez 1940'larda virüsün izole edildiği Uganda'daki Zika Ormanı'ndan türetilmiştir. Bilimsel olarak  virüs, Flavivirus cinsindendir ve yaygın olarak subtropikal bölgede bulunan Aedes cinsindeki sivrisinekler yoluyla yayılır. Virüs, hem semptomlarında hem de bulaşma yönteminde, dang humması ve Batı Nil Virüsü ile yakından ilişkilidir. Sivrisinekler, enfekte bir kişiyi ısırıp aynı "kan yemekleri" nde bir sonraki 1-5 kişiyi enfekte eder. Zeka virüsü cinsel aktivite yoluyla da aktarılabilir, ancak bu daha az yaygın bulaşma aracıdır.

Bununla birlikte, Zika virüsünün, özellikle de son on yılda yeni ekosistemlerde yaygınlaşması ve büyümesi gibi ilave komplikasyonların olduğu kanıtlanmıştır. Zika virüsüyle enfekte olmuş insanlar için bazen semptomlar hafif ya da varolmaz, ancak virüs anneden doğmamış bebeğe geçebilir ve çoğu zaman beyin hasarı, mikrosefali ve diğer doğum kusurlarına neden olabilir.  Zika virüsünü önlemenin ilk yolu, bilinen salgınların meydana geldiği dünyanın subtropikal bölgelerinden uzak durmaktır. Bu tür seyahatleri planlıyorsanız, hamile iseniz veya yakın gelecekte hamile kalmayı planlıyorsanız bu seyehati yapmak akılsızca olur. Ayrıca, doktorunuza tam bir tıbbi öykü sunabilmek için hafif olsalar bile Zika'nın semptomlarına rastladıysanız bunu doktorunuza danışmalısınız.

Zika Virüsü Belirtileri

Belirtildiği gibi, Zika virüsü kendisini genellikle hafif bir yüksek ateş  şekli gibi gösterir, ancak diğer zamanlarda semptomlar daha şiddetli olabilir. Enfekte olduktan sonraki ilk iki haftanın bir noktasında, aşağıdaki semptomlardan bazılarını yaşayabilirsiniz.

 



  • Hafif kızarıklık


  • Kas ve eklem ağrısı


  • Hafif ateş


  • konjonktivit

 

Bu semptomların diğer koşullar için farklı olması olasıdır ; ancak, yüksek riskli bir bölgede yaşıyorsanız ve bu semptomları açık bir alternatif açıklama veya teşhis koymadan göstermeye başlarsanız, bir doktora danışmak sizin yararınızadır. Teşhis konduğunuzda veya maruz kalma riskiniz varsa, kadınlar gebe kalmaya çalışmadan önce en az 8 hafta beklemek zorunda kalsa da erkekler altı aydan fazla beklemek zorunda kalırlar; zira virüsü semende uzun süre kalıcıdır.

Unutmamak gereklidir ki , Zika'ya karşı koruyabilecek bir ilaç veya aşı yoktur. Bir kere maruz kaldıysanız veya hamiliyseniz ve virüse bulaştıysanız, sonuçlar çok kötü olabilir. Önlemek Önemlidir.  Bununla birlikte, eğer Zika virüsü teşhisi konulursa,  dikkate alınması gereken bazı önemli doğal ilaçlar vardır.

Zika Virüsü Doğal Tedavi Yöntemleri

Papaya Suyu: Dang humması için en popüler ev ilaçlarından biri papaya suyudur ve bu  virüsün yakınlığını göz önünde bulundurarak, papaya suyu Zika'nın tedavisinde de ortak bir önermedir. Papaya yapraklarını ezin ve gerekirse  sulayarak bu şekilde özütleyin. Papaya, özellikle de papain, antioksidanların ve güçlü enzimlerin zengin karışımı, bağışıklık sistemini artırmaya, kan trombosit sayısını artırmaya ve enfeksiyonun  ağrılarını ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir. Bununla birlikte, papain fetüsler için tehlikeli olabilir, bu nedenle bu ilaç hamile kadınlar tarafından kullanılmamalıdır.

Kedi Pençesi: Kedi pençesi hakkında bilmeniz gereken en önemli şey, bu antik bitkinin, bağışıklık sisteminizin gücünü ve direncini arttıran bazı alkaloidler ile dolu olmasıdır. Beyaz kan hücrelerinin patojenleri absorbe ve nötralize etme kabiliyetini arttırarak, kedi pençesi Zika virüsü enfeksiyonları için ideal bir yardımcıdır. Kedi tırnağını tentür, kapsül veya özüt formunda tüketebilirsiniz.

Curcumin: Zerdeçal aktif maddesi curcumin, hazır gıdada tespit ettiğimiz en güçlü antioksidanlardan biridir ve bağışıklık sisteminin gücünü arttırma yeteneği, Zika'ya karşı değerli bir araç yapar. Curcumin aynı zamanda uyarıcıdır, kan akışını arttırır ve virüs ve semptomlarını çabucak ortadan kaldırmayı kolaylaştıran vücut boyunca iltihaplanmayı azaltır.

C Vitamini: Herhangi bir enfeksiyon hastalığında, genellikle bağışıklık sisteminizin tehlikeye atıldığından ya da herhangi bir şekilde dağılmasından kaynaklanır. Bağışıklık sisteminizi düzene sokmanın en hızlı yolu, C vitamini alımınızı artırmaktır. C vitamini bir antioksidan görevi görür, beyaz kan hücresi üretimini uyarır ve vücudun hasarlı parçalarının yeniden büyümesi ve onarımında ayrılmaz bir parçasıdır. Zika'ya yakalanırsanız, diyetinize papaya, brokoli, biber, çilek, kivi ve karnabahar gibi C vitamini açısından zengin gıdalar ekleyin. 

Sarımsak: Viral, bakteriyel ve fungal enfeksiyonlara karşı sarımsağın efsanevi güçleri iyi bilinir ve bu da sarımsağı Zika virüsü için popüler ve kolaylıkla elde edilebilen bir çözüm haline getirir. Sarımsakta bulunan aktif bileşen, allisin, bağışıklık sistemini güçlendirebilir ve ateşin ve kasların ağrısı gibi virüs belirtilerini ortadan kaldırır. Bu virüs için sarımsak özütü, takviyeleri veya tozu etkili bir şekilde çalışır.

Ekinezya: Bitkisel antiviraller, Zika gibi zararlı ve potansiyel olarak yıkıcı bir enfeksiyonla mücadele ederken önemli araçlardandır. Ekinezya binlerce yıldır bağışıklık sisteminin gücünü artırmak ve vücuttaki iltihaplanmayı azaltmak için kullanılmıştır. Ekinezya  çayını demlemek veya Zika enfeksiyonuna karşı kullanmak için takviyeleri doğrudan alıp etkili bir önleme ve tedavi yöntemi haline getirebilirsiniz.

Selenyum Açısında Zengin Gıdalar: C vitamini bir yana, bağışıklık sistemi selenyum olmadan, birçok insanın görmediği önemli bir mineral olarak işlev göremez. Selenyum, özellikle virüslere karşı bağışıklık sisteminin düzgün bir şekilde çalışmasını ve konuşlandırılmasını sağlar. Selenyum bazı bağlamlarda bile antioksidan görevi görür, bu nedenle Zika virüsüne karşı harikalar yaratabilir. Selenyum açısından zengin gıdalar arasında Brezilya fıstığı, orkinos, ayçiçeği çekirdeği, istiridye, hindi ve sardalya bulunur.

Çinko Açısından Zengin Gıdalar: Bağışıklık sistemimizin gücü ve sağlığının bir diğer önemli bileşeni çinkodur. Çinko , bağışıklık sistemimizin ilk müdahale edenleridir. Çinko da yeni proteinlerin ve hücrelerin oluşması için gereklidir, bu da bir enfeksiyonu takiben onarımı ve iyileşmeyi desteklediği anlamına gelir. Çinko bakımından zengin yiyecekler arasında istiridye, kabak çekirdeği, dana eti, sığır eti, keten tohumları ve karides bulunur.

Yukarıda belirtildiği gibi, Zika virüsünün birçok semptomu hafif olabilir, ancak etkileri özellikle hamile kalmak isteyen bir anne veya çiftler için yıkıcı olabilir. Alışılmadık bir belirti görürseniz  veya yüksek riskli bir bölgeye seyahat ettiyseniz, enfekte olup olmadığınızı belirlemek için bir doktora danışmalısınız. Bu ev ilaçlarını kullanmak, gebelik kaygısı çekenlerde ,  tıbbî bir profesyonelle konuştuktan sonra yapılabilecek seçeneklerdir.

Benzer Yazılar