Diyet
Kilo Aldırmayan Çorbalar: Diyette Hangi Çorba İçilir? 12.10.2022

Diyet listelerinin olmazsa olmazlarından biri zayıflatan çorba tarifleridir. Kimi zaman lahana başrolde olur kimi zaman kabak… İçine ilave edilen baharat karışımlarıyla çorba bir anda yağ yaktıran mucize bir tarife dönüşür. Bazı çorbalar özellikle detoks diyetlerinin de vazgeçilmezi olabilir. İçeriğinde zaten bol bol sebze olduğu için bir yandan ihtiyaç duyduğunuz vitaminleri de almanıza olanak sağlar. Peki diyette hangi çorbalar içilir? Sorunun yanıtı yazımızda…

Diyette içilebilen çorbalar

Yemeğe çorba ile başlamak kilo verdirir mi sorusunun yanıtı ile başlayalım. Yemeklerden önce az miktar çorba içmek açlığı ciddi oranda bastırır bu da diğer öğünü daha az yemenize neden olur. Çorba için ciddi bir iştah kesici demek mümkündür. Özellikle öğle ve akşam yemeklerinde ana öğünden önce içilen çorba iştahınızı ciddi oranda azaltacaktır. Yanı sıra kabızlığı önlemede de etkilidir. Metabolizmayı hızlandıran çorbalar bağırsak sağlığını da olumlu etkileyecektir. Bu sözlerimiz elbette her çorba için geçeli değildir; içinde krema bulunan çorbaların diyet dostu olmadığını serpelim satır aralarımıza. Şimdi gelin diyette içilebilen çorbalar hangileridir kısaca bahsedelim.

Diyette mercimek çorbası içilir mi?

Mercimek, yüksek protein değerinden dolayı diyette sık kullanılan ürünlerdendir. Özellikle mercimek yemeği için tam bir protein deposu demek mümkündür. Proteinin yanı sıra lif bakımından da zengindir ki lif diyette çok önemlidir çünkü uzun süre tok kalmamızı sağlar. Besin değeri yüksek olan kuru baklagillerden biri olan mercimek özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmesi bakımından da önemlidir. Tuz ve yağ miktarı minimum olan mercimek çorbası diyet listelerinde zaman zaman yer alan çorbalardan biridir.

Diyette sebze çorbası içilir mi?

Diyet sırasında bazen yeterli vitamin ve mineral desteğimizi alamıyor olabiliriz. İşte bu noktada devreye sebze çorbaları girer. Yararlı sebzelerin bir araya gelmesiyle oluşan sebze çorbası diyetlerin vazgeçilmezidir. Kalp dostu olmasının yanı sıra bağırsakların düzenli çalışmasına da yarar sağlaması bakımından önemlidir. Tok tutması da cabası! Özellikle akşam öğünü olarak tüketilen bir sebze çorbası, gece acıkmalarını önlemede oldukça etkilidir.

Diyette brokoli çorbası içilir mi?

Sağlık açısından pek çok faydayı bir arada sunan brokoliyi tek başına yemek herkes için çok cazip olmayabilir. Ancak çorbasını yapmak ve içine baharatlarla lezzet katmak işi bambaşka bir boyuta taşıyacaktır. Lif oranı bakımından hatırı sayılır bir değere sahip olan brokoli sizi uzun süre tok tutacaktır. Yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendirmesi bakımından da önemlidir. Brokoli çorbasına genelde tat vermek amacıyla krema konur ancak diyetteyseniz krema ile vedalaşmanız gerekir. Lezzet katmak için çeşitli baharatları ilave edebilir ve çorbanızı bir şölene çevirebilirsiniz.

Diyette tarhana çorbası içilir mi?

Tarhana çorbası için adeta bir şifa çorbası desek yeridir. Özellikle ev tarhanaları pek çok bakımdan fayda sağlar. Bunları başında bağırsak florasını düzenlemek gelir. Tarhana, sindirimi kolaylaştıran çorbalardan biridir ve özellikle hazımsızlığa çok iyi gelir. Üzerine damak zevkinize bağlı olarak serpeceğiniz baharatlarla şahane bir tarhana çorbası hazırlayabilirsiniz.

Diyette kremalı mantar çorbası içilir mi?

Mantar, yüksek protein içeren ürünlerden biridir. Etlerin en iyi eşlikçilerinden biri olan mantar aynı zamanda diyet dostudur. Kahvaltıda, ara öğünde ana öğünde günün pek çok saatinde yenebilir. Kalori bakımından orta seviyede olan mantarla pek çok diyet tarif yapabilirsiniz. Mantarın en çok yakıştığı tariflerden biri mantar çorbasıdır. Mantar çorbası lezzet katan en büyük eklentilerden biri olan krema ile vedalaşmamız gerektiğini yineleyeyim. Krema yerine süt kullanmaya ne dersiniz? Sütlü diyet mantar çorbası tarifi ile damaklarınızda bir lezzet şöleni oluşturabilirsiniz. Maydanoz, dereotu ya da kekikle lezzete son bir dokunuş yapabilirsiniz.

Benzer Yazılar