Diyet
Leptin Diyeti Nasıl Yapılır ? 07.02.2018

 


Leptin Diyetinin Potansiyel Faydaları Nelerdir?

Lepin diyetinin prensiplerinin birçoğu, diğer kilo kontrolü programları ile aynı veya benzer niteliktedir. Gece geç saatlerde yemek yememek, sodalarda bulunan katkı maddelerini içmemek ve çok fazla karbonhidrat yememek gibi tavsiyelerde bulunur. Leptin diyeti de porsiyon kontrolü ihtiyacını vurgular.


Leptin diyetine, kilo vermek için sonsuza kadar çalışmanızı gerektirmeyen kolay bakımlı egzersiz yönergeleri eşlik eder. Porsiyon kontrolü ve besleyici gıda seçenekleri ile kombine edildiğinde, düzenli egzersiz kilo vermenize yardımcı olabilir.


Leptin Diyetinin Potansiyel Riskleri Nelerdir?


Birçok diyet gibi, leptin diyeti yiyebileceğiniz şeylere kısıtlamalar getirir. Diyetle sadık kalınmasını veya yiyecek seçeneklerinizden memnun kalmadığınızı fark edebilirsiniz.


Herhangi bir diyet planında olduğu gibi leptin diyetine başlamadan önce doktorunuzla görüşün. Son derece aktifseniz yeterli kaloriyi vermeyebilir. Yetişkinlerden farklı kalori gereksinimleri olan çocuklar veya gençler için uygun olmayabilir.

Leptin Diyet Nasıl Yapılır?


Leptin Diyeti Beş Kural Etrafında Toplanmaktadır:




  • Kahvaltı için 20-30 gram protein tedarik eden gıdaları tüketin.




  • Akşam yemeğinden sonra yemek yemeyin. Yatmadan önce en az üç saat boyunca hiçbir şey yemediğinizden emin olun.




  • Sadece üç öğün yemek yiyin, aralarında atıştırmalık tüketmeyin. Her bir yemek arasında beş altı saat geçmesine izin verin.




  • Karbonhidrat alımını azaltın, ancak karbonhidratları tamamen ortadan kaldırmayın.




  • Her yemekte porsiyon kontrolü uygulayın. Yemek saati gelene kadar yemeyin.

Bu diyeti takip etmek için, yediğiniz gıdalardaki kalorik içeriği öğrenmelisiniz, ancak kaloriyi saymanız gerekmeyecek. Diyet aynı zamanda taze, organik gıdaları yemeye ve kimyasal katkı maddeleri ve telaffuz edemediğiniz içeriklerden kaçınmaya da önem verir.

Protein ve lif ihtiyacı da vurgulanmaktadır. Her bir öğün aşağıdaki genel oranda yaklaşık 400 ila 600 kalori içermesi önerilir:




  • Yüzde 40 protein




  • Yüzde 30 yağ




  • Yüzde 30 karbonhidrat


Leptin diyeti, balık, et, tavuk ve hindi de dahil olmak üzere çok çeşitli sebze, meyve ve protein kaynakları yemenizi sağlar. Şeker sıkı tatlılardan ziyade meyve, önerilen tatlı seçeneğidir. Yeterli derecede yumurta ezmesi, yumurta ve peynir yiyebilirsiniz.

Protein yoğun taneler ve kinoa , yulaf ezmesi ve mercimek gibi baklagiller de iyi seçimlerdir. Daha düşük bir karbonhidrat alımı barsak bakteri değişikliklerine ve / veya kabızlığa neden olabilir; bu nedenle yüksek lifli gıdaları mümkün olduğunca sık seçin.


Leptin diyetindeyken yapay tatlandırıcılar, düzenli ve diyet soda ve enerji içeceklerinden kaçınmanız gerekir. Ayrıca, her türlü soya ürününü atmanız da önerilir.

Daha küçük porsiyonlara vurgu yapılması ve atıştırmalık olması nedeniyle, bazı insanlar bu diyette acıkırlar. Çok fazla su içmek veya lif takviyeleri almak yardımcı olabilir.


Leptin diyeti ne yemek yediğinizi kontrol etmenizi gerektirir. Yemekler arasında sizi rahatsız eden ve ılımlı bir egzersizi içeren bir rutin oluşturmak, diyetle sadık kalmanıza ve başarıyla kilo vermenize yardımcı olabilir.

Leptin diyeti yandaşların çeşitli sağlıklı gıda seçeneklerini yemelerine izin verir. Fakat sürekli aç olduğunuzu hissederseniz, diyetle sadakat sağlamak zor olabilir. Aç olduğunuzda yemek yiyememek dikkatli yeme ve vücudunuzun ipuçlarını dinleme ile çelişir. Ayrıca, takviye gerektiren veya ağır bir şekilde destekleyen herhangi bir diyet planından uzak durmalısınız.

Leptin diyetinin ilginizi çektiğini düşünüyorsanız, umduğunuz sonuçları verebilir, ancak kendinize uzun vadeli yapabileceğiniz bir şey olup olmadığını sorun. Uzun vadeli sağlık, uzun vadeli sağlıklı davranışlara bağlıdır. Hiçbir diyet tek boyutlu değildir. Leptin diyetinden hoşlanmıyorsanız, deneyebileceğiniz başka kilo verme stratejileri de vardır. Farklı diyetlerin yararları ve riskleri de dahil olmak üzere kilo kaybına yönelik farklı yaklaşımlar hakkında doktorunuza danışın.


Leptin Diyeti İçin Yiyecekler


Diyet aynı zamanda, yüzde 40 yağ, yüzde 30 protein ve yüzde 30 karbonhidrattan oluşan makro besinlerin günlük bir oranını önermektedir. İdeal vücut ağırlığınızın yüzde 50 ila 75'ini günlük gram protein oranında yemeniz gerekir. Örneğin, ideal vücut ağırlığınız 68 kilo ise, her gün 75 ila 113 gram protein tüketirsiniz. Leptin diyetinde ayrıca, 35-50 gram günlük lif elde etmeniz gerekir; bunlardan bazıları takviyeleri almak zorunda kalabilirsiniz.


Leptin diyetinde asla atıştırma yapılmasına izin verilmiyor. Yemekler arasında illa bir şey tüketmek isteseniz , çay ya da kahve gibi şekersiz içeceklerin ya da limon suyunu içmeniz önerilir. Daha da iyisi, gıdalardan uzakta kendinizi meşgul etmek sizin için daha avantajlı bir durum olacaktır. Diyet markaları da dahil olmak üzere soda; yapay tatlandırıcılarla beslenen gıdalar; soya gıdaları; ve enerji içecekleri gibi ürünlerden uzak durmanız özellikle önemlidir.


Kahvaltı Menüsü

Leptin diyetindeki kahvaltı tartışmasız günün en önemli yemeğidir. Bu yemek 20 ila 30 gram protein içerir. Bu muazzam ihtiyacı karşılamak için biftek ve bir yumurta yiyebilirsiniz ; Karıştırılmış bir yumurta 6 gram protein içeriyor, badem sütü ve peynir altı suyu protein tozu ile yulaf ezmesi gibi daha hafif bir şey deneyin. Bir kahvaltı için, limon veya benzeri meyve sularının doğallarından tüketebilirsiniz. Bunları fesleğen yaprağı, ıspanak ve elma, ayrıca protein tozu ve lif takviyesi gibi taze malzemelerle hazırlayın.


Öğle Yemeği Menüsü

Salata Leptin diyetinde iyi bir öğle yemeği seçimidir. Menüde onaylanmış tarifler arasında, kinoa ve mercimek salatası, kızılcık ıspanaklı kinoa salatası, yengeç salatası, sıcak mercimek salatası ve kavrulmuş pancar ve keçi peyniri salatası sayılabilir. kinoa ve mercimek, hayvanlara dayanan proteine ​​yaslanan leptin diyetinde yeterince protein elde etmekle ilgilenen vejetaryenler için özellikle akıllıca seçeneklerdir. Bir fincan pişmiş olan kinoa 3 8 gram protein, bir fincan pişmiş mercimek ise neredeyse 18 gram verir. Daha doyurucu bir yemek için domates veya balkabağı gibi öğle yemeğine bir porsiyon çorba ekleyin.


Akşam Yemeği Menüsü


Tavuk, biftek, somon ve deniz ürünleri, nişastalı olmayan bol sebzelerin eşliğinde leptin diyetinde akşam yemeği için en önemli menü seçeneklerini oluşturmaktadır. Onaylanmış mezeler, ızgara karides, hindi burgeri, somon tacos, kireç ızgara balık tacos, biftek börek ve mango salsa ile haşlanmış somon ile ızgara karides, haşlanmış pirzola, hindistan cevizi pirinç içerir.

Tatlı ihtiyacınız için tatlı bir şeyler arıyorsanız , bir parça taze meyve deneyin.

Benzer Yazılar