Diyet
Haşlanmış Limon Diyeti Nedir? Haşlanmış Limon Diyeti Kürü 09.02.2021

Kilo sorunu yaşayanların ya da daha iyi bir görünüme sahip olmak isteyenlerin arşınladığı yollardan biridir zayıflama yöntemleri. Teknolojinin bize katkısıyla artık günümüzde pek çok zayıflama yöntemi var diyet haricinde. Malum diyet şartları oldukça zor olabiliyor. Aç kalmadan yapılan bir diyet modeli olsa da insanın çok sevdiği şeyleri yiyemeyecek olması ve beraberinde nefse müdahale zaman zaman zor olabiliyor. O şahane bol kremalı pasta, pastane vitrinini süslerken brokoliye limon sıkmak çok sempatik olmasa da günün, haftanın, ayın sonundaki kazancımızı düşünerek hareket edersek karlı olan kesinlikle biz olacağız, bu bir gerçek. Dediğimiz gibi onlarca zayıflama yöntemi var; tüp mide ameliyatları, zayıflama kemerleri, zayıflama seansları vs. derken onlarca seçenek çıkıyor karşımıza. Eğer bu işlere hiç karışmadan eski bildiğimiz usulle diyet yapmak ve kilo vermek isteyenlerdenseniz o halde sizi yeni ve son dönemlerin oldukça popüler diyetlerinden biri olan haşlanmış limon diyeti ile tanıştıralım. Kulağa ilginç geliyor olabilir ancak haşlanmış limon diyeti yapanlara ve haşlanmış limon diyetiyle kilo verenlere göre bir hayli etkili olduğu gözlemlenebiliyor. Limonun faydalarını saymaya kalksak kaç sayfa çıkar bilmiyoruz bu nedenle o konuya hiç girmiyoruz. Ancak şunu biliyoruz ki yalnızca sağlıklı yaşamak, vücudu dinç tutmak ya da c vitaminini en doğal kaynağından almakla kalmıyor kilo verme konusunda da bir hayli yardım alıyoruz limondan. Örneğin sabah aç karna limonlu su içmek hem vücudumuzun arınmasını sağlıyor, hem enerji veriyor, hem metabolizma hızımıza olumlu etki sağlıyor hem de kahvaltıda daha az yememize imkân veriyor. Yani sabahları içeceğimiz bir bardak limonlu suyun gün içinde bize onlarca faydası oluyor. Özellikle korona virüs pandemisini yaşadığımız şu günlerde bağışıklık sistemimizi güçlü kılmak, kendimize yapacağımız en büyük iyiliklerden biri. Etrafta virüs kol gezerken bir de üstüne soğuk havalar, kış, fırtına ve hatta kar yağışının da eklenmesiyle kendimize dikkat etmemiz ve hasta olmamamız gerekiyor. Yaşadığımız korona virüs salgınından dolayı en ufak bir soğuk algınlığı ya da boğaz ağrısını bile hemen kötüye yorma psikolojisine sahibiz çoğumuz, işte bu gibi durumları yaşamamak için kendimize iyi bakmak, uzmanları dinlemek ve maske, mesafe, tedbir, hijyen kurallarına uymak eskisinden daha da önemli. Biz konumuza dönelim şimdi. Bugün sizlerle haşlanmış limon diyetine dair bilinmeyenleri paylaşacağız. Öncesinde gelin haşlanmış limon diyeti nedir kısaca bir göz atalım.

Haşlanmış limon diyeti nedir?

Daha önce haşlanmış yumurta diyetini duymuştuk. Yumurtanın tok tutucu etkisinin yanı sıra içerdiği yüksek proteinler sayesinde kilo verme konusunda bize oldukça yardımcı olduğunu biliyoruz. Hatta sabahları haşlanmış yumurta yemek bizi gün içinde daha tok tutuyor ve yemeğe olan meylimizi de azaltabiliyor. Bu bilgi kulağımızda, peki ya haşlanmış limon diyeti ne demek? Burada ana kahramanımız elbette adından da anlaşılacağı üzere limon. Limonun diyet yaparken onlarca faydasını görebiliyoruz. Biraz önce sözünü ettiğimiz limonlu suyun yanı sıra maydanoz, limon ve zencefil üçlüsünün detoks etkisi de malum. Limon özellikle maydanoz ve zencefil ile buluştuğunda tam bir ödem savar haline dönüşebiliyor. Vücudu temizlerken, sindirim sisteminin de aktif olarak çalışmasını sağlıyor. Limonu salatalara, haşlanmış sebzelere katarak lezzetlerini arttırmak da cabası. Haşlanmış limon diyetinde de ise limonun suyundan değil kabuğundan yararlanıyoruz. Nasıl mı? Gelin aşağıda buluşalım!

Haşlanmış limon kürü nasıl yapılır?

İhtiyacımız olan ve malum ana malzememiz limon. Limonları önce güzelce yıkayın. Ardından ikiye bölün. Limonların suyunu sıktıktan sonra kavuk kısımlarını geniş bir tencereye atın. Tencerenin büyüklüğüne bağlı olarak yaklaşık 2-3 litre kadar su ilave edin. Limonun kabuklarını kaynatmaya başlayın. Etrafa yayılan koku size enerji verecektir, bu da günün bir başka karı olsun. Su kaynamaya başladıktan sonra devreye zencefil giriyor. Küçük bir parça zencefili kaynayan suya ilave edin. Bazı tariflerde sarımsak da eklenebiliyor ancak bu tamamen sizin tercihinize bağlı. Doğal bir antibiyotik olarak anılan sarımsağı eklemek istiyorsanız 1-2 diş ezilmiş sarımsağı tencereye atabilirsiniz. Ancak istemezseniz atma zorunluluğu yok. Zencefili de ilave ettikten sonra birkaç dakika daha kaynamaya bırakın. Sonra ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra süzgeç ile süzün ve şişelere aktarın. Cam şişe olması daha sağlıklı olacaktır malum, plastik şişeler sağlık açısından uygun değil hele böyle uzun süre kalacaksa. Limon kürünüzü artık hazır! Eğer isterseniz sıktığınız limonun suyunu da ilave edebilirsiniz ancak biraz ekşi olabilir tadı. Hazırladığınız limon kürünü su gibi lıkır lıkır içmeyin. Belirli bir beslenme rutininizin içerisine serpin. Örneğin sabah aç karna ya da her yemekten önce içebilirsiniz. Bu kürü sürekli yapmak sağlınızı olumsuz etkileyecektir bu nedenle bir kür bittikten sonra uzun bir süre ara verin. Bazı haşlanmış limon diyeti tariflerinde bal da eklenebiliyor. Limonları dilimleyerek kaynattıktan sonra üzerine bal eklenip tüketilebiliyor. Bu konuda farklı tarifler de mevcut. Ancak hepsinin temelinde limon kabuğunun kaynatılması var.

Haşlanmış limon kürünün faydaları nelerdir?

Haşlanmış limon kürünün şüphesiz en önemli faydalarından biri ödemin atılmasını sağlamasıdır. Ödem özellikle diyet döneminde en moral bozucu şeylerden biridir. O şişkinlik hissi ve yapılan önce emeğin tartıya yansımamasının en önemli nedenlerinden biri ödemdir. Limon kürü ile ödemlerden kurtulmak mümkündür. Limon kürü, bağırsaktaki bakterilerin temizlenmesini sağlar ayrıca bağırsakların daha düzenli çalışmasına da yardımcı olur. İçerisinde yüksek miktarda C vitamini olduğu için bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayacaktır. Ani gelen tatlı krizlerini önleyebilir ve yağ yakımını hızlandırabilir. Vücuttaki mikropların ve toksik maddelerin dışarı atılmasını sağlar. Yağ yakımı ile birlikte kilo verme sürecine de olumlu katkı sağlar.

Haşlanmış limon diyeti zararları

Elbette her kürün içinde birtakım zararlar olabilir. Limonun tansiyon düşürücü etkisi olduğu için bu kürün en büyük yan etkisi tansiyon üzerine olacaktır. Tansiyon sorunu yaşayanların uzak durması gereken kürlerden biridir. Yanı sıra özellikle mide sorunu yaşayanlar ya da mide yanması, reflü ve benzeri gibi rahatsızlıkları olanlar için de uygun değil. Limondaki güçlü asit, mideye zarar verebilir. Herkese iyi gelen bir diyet ya da herkesin iyi sonuç aldığı bir kür yoktur; her kürün içinde kendine özgü birtakım olumsuzluklar olabilir. Her bünyeye iyi gelmeyebilir ve dahası sağlıklı olmak isterken, sağlık bozulabilir. Bu nedenle bu tarz kürleri diyetinize eklemeden önce mutlaka bir doktora danışın ve sizin için uygun olup olmadığının onayını alın. Hamileler için çok tehlikeli sonuçlar doğurabileceği gibi herhangi bir hastalığı olmayan kişilerde bile birtakım yan etkiler doğurabilir. Bu nedenle haşlanmış limon diyetini uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışın ve hekiminizin onay ve görüşlerine göre kürü yapın ya da yapmayın. Unutmayın ki kilo vermek önemlidir ancak en önemlisi sağlıktır. Sağlığın önemini bir kez daha anladığımız şu günlerde, sağlığı ilgilendiren her konuda mutlaka doktora danışmayı ihmal etmeyin.

Benzer Yazılar