Diyet
Sirtfood Diyeti (Sirtüin Diyeti) Nedir? Sirtüin Diyeti Örnek Listesi! 02.05.2021

Gün geçmiyor ki yeni diyetler hayatımızda yerini almasın! Ünlülerin zayıflama sırrı, ünlülerin diyet listesi, ünlülerin kilo verme yöntemleri her zaman ilgi çekici olmuştur. İşte bu noktada hele ki 40-45 kilo veren ünlülerin bu kiloları nasıl verdiği merak konusudur. Mide küçültme ameliyatlarıyla büyük rakamları vermek bir seçenek ancak asıl zor olan ameliyatsız, sadece diyet ve sporla bu kiloları vermek. Bu noktada gerek ameliyatın gerek diyet yapmanın pek çok zorluğu olacaktır elbette. Sağlığınız için kimi zaman ameliyat bir çözüm olabilirken kimi zaman diyet ve sporla da bu kilolar verilebilir. Bu noktada her zaman dediğimiz gibi zayıflama işi tamamen kişiye özgüdür. Bu nedenle kısa sürede çok kilo verdiren diyetler herkese uygun değildir. Evet, kilo verilebilir ancak bu kilonun kalıcı olması önemlidir. Bu noktada diyetten ziyade sağlıklı yaşam felsefesini benimsemek daha doğru bir tercih olacaktır. Bu sayede “diyet” kelimesinin yarattığı stresin de önüne geçilmiş olur. Asıl ve öncelikli hedef yağdan ve sağlıklı bir şekilde kilo vermektir. Aç kalınan diyetlerin geri dönüşlerinin pek de iyi olduğu söylenemez; çabuk verilen kilo çabuk alınabilir. Ancak doğru bir beslenme şekliyle sağlıklı gıdalarla ve sporla desteklenen diyetler her zaman için daha çok yağ yakımına destek olur ki diyette en güzel şey de yağdan kilo vermektir. Yağdan verilen kilo aynı zamanda fiziksel değişimin de çok belirgin olmasına yarar ki bu da bize motivasyon kaynağı olarak geri döner. Diyeceğimiz o ki hangi diyeti yapıyor olursak olalım öncelikli olarak yağdan kilo vermeye odaklanmak gerekir. Ödem atmak önemlidir, vücudu rahatlatır ancak öncelikli olan yağ kaybıdır. Bu noktada bir uzmana danışarak doğru bir şekilde ilerlemekte yarar olacaktır. Şimdi gelelim şu meşhur diyetlerden birine… Aslında buna Adele diyeti de denebilir zira Adele’in bir anda aşırı kilo vermesinin sebeplerinden biri uyguladığı bu diyettir. Dünyaca ünlü sanatçı Adele nasıl zayıfladı sorusunun yanıtı için sirtfood diyetini yakından tanıyalım.

Sirtfood diyeti (sirtüin diyeti) nedir?

Sirtfood diyetini sirtuin diyeti ya da sirtüin diyeti olarak söylemek de mümkündür. Sirtüin diyeti aslında birçok canlıda bulunan bir proteinden adını alır. Sirtüin proteini, pek çok canlı türünde bulunan bir proteindir. Hücrelerimizin genel sağlığını korumak için görev alırlar. Yanı sıra özel bir beslenme programı ile desteklendiğinde kilo verme konusunda da oldukça etkili oldukları söylenir. İngiliz iki beslenme uzmanı tarafından geliştirilmiştir. Adele başta olmak üzere pek çok ünlü ismin de bu diyet ile kilo verdiği söylenir. Sirtüin diyeti bitki bazlı proteinler sayesinde vücutta bulunan zayıflama genlerini harekete geçirir. Bu sayede kilo vermenin yanı sıra vücuttaki iltihaplardan da arınılmış olur. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve yaşlanma karşıtı bir etki oluşturduğu söylenir. Sirtüin diyetinin temeli yalnızca egzersiz ve açlığın neden olduğu belirli genlerin aktifleştirilmesine dayanır demek mümkündür. Bu sayede kas kaybı olmadan hızlı bir şekilde kilo vermek hedeflenir. İştahı baskıladığı da düşünülür. Genellikle sevdiğimiz ve lezzetli gıdalardan oluşan bir diyet olduğu için tercih edilen diyetlerden biridir. Çünkü diyet kelimesinin yarattığı “lezzetsiz” çağrışım bu diyette yoktur.

Sirtüin içeren besinler

Sirtüin diyette yukarıda da sözünü ettiğimiz gibi pek çok lezzetli yiyeceğe yer verilir. Bunlardan birkaçı; lahana, maydanoz, kırmızı soğan, yeşil çay, çilek, kahve, sebze, bitter çikolata, zencefil roka ya da yabanmersini gibi yiyeceklerdir. Sirtüin diyeti toplamda 3 hafta kadar uygulanır genelde. Ancak sonrasında mutlaka ara vermek gerekir. Özellikle ilk 3 günün ağır geçtiği söylenir çünkü alınan kalori miktarı oldukça azdır. İlk günlerde alınan kalori miktarı azdır ve beraberinde gün içerisinde yeşil detoks suları içilir. Zorlu 3 günün ardından iki öğün yemek faslına geçilir ancak yine alınan kalori azdır. Sirtüin diyetinde yeşil detoks suları dikkat çeker. Alınan kaloriler günde 1500 kaloriyi geçmeyecek kadar azdır. Eğer programa uygun şekilde bir beslenme yapılırsa kısa sürede çok kilo vermek mümkündür.

Sirtüin diyeti listesi: Sirtüin diyeti nasıl yapılır?

Sirtüin diyeti iki aşamadan oluşur. Birinci aşama 7 gün sürer. Hızlı kilo kaybı hedeflenir. İlk 3 gün yeşil sebze suyu ve 1 ana öğün vardır. Toplamda günde 1000 kalori alımı yapılır. İkinci aşamada ise 2 ana öğün vardır ve bu ara öğünler sirtüin bakımından zengin besinlerden oluşur. Bu noktada yeşil sular önemli desteklerdendir. Yeşil sular limon, yeşil çay, kereviz ve maydanoz gibi sebzelerden oluşabilir. Bu noktada yeşil suyunuzu kendiniz hazırlayabilirsiniz.

Sirtüin diyeti yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Sirtüin diyeti yapanların yorumlarına bakıldığında fayda sağladığı görülür ancak herkeste aynı sonuç olmayabilir. Bu nedenle özellikle kronik bir rahatsızlığınız bulunuyorsa ya da düzenli olarak kullandığınız bir ilaç ya da uymanız gereken özel bir diyet varsa mutlaka doktorunuza danışmanızda yarar olacaktır. Sirtüin diyeti ile kilo vermek mümkündür ancak burada baz alınması gereken kişinin kendi sağlık durumudur. Bu nedenle sirtüin diyetine başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışmanızda yarar olacaktır. Yanı sıra alerjik bir reaksiyon da oluşabilir bu nedenle bazı kişiler için sirtüin diyetini uygulamak zararlı olabilir. Sirtüin diyeti “kısa sürede kilo verdiren diyetler”den biridir bu nedenle sık sık yapmak size zarar verebilir. Sirtüin diyetini bir süre yaptıktan sonra mutlaka ara verilmesi önerilir. Aşırıya kaçılması durumunda sirtüin diyeti birtakım yan etkilere neden olabilir örneğin kan şekerinde dengesizlikler görülebilir ya da metabolik bozukluklar oluşabilir.

Önemli Not: Kilo vermek elbette insan sağlığına fayda sağlar ancak yanlış bir beslenme düzeniyle verilen kilolar aynı şekilde sağlığımızı tehdit eder. Sirtüin diyeti dahil tüm diyetler için geçerli olan şey şudur; doktora danışmak ve sağlıklı beslenmeyi hayat felsefesi haline getirmek. Hızlı ve çok kilo vermek, sağlığımıza yapacağımız en büyük kötülüklerden olacaktır. Yavaş, düzenli ve dengeli bir şekilde kilo vermek hem daha sağlıklı olacaktır hem de bu kiloların geri alımı zor olacaktır. Bu nedenle kilo verirken “acil” değil daima “yavaş” seçeneğini tercih etmelisiniz. Sağlıklı beslenme, kaliteli uyku, ideal spor ile strese girmeden, sağlıklı ve doğal yollarla kilo vermek mümkündür.

Benzer Yazılar