Güzellik
Cilt Beyazlatma için 10 Maske – Cilt Beyazlatma Yöntemleri 02.05.2019

Güneş ışınları, bilinçsizce kullanılan cilt ürünleri, hormon değişiklikleri, yaşlanma, siyah noktalar, sivilceler gibi pek çok etmene bağlı olarak cilt tonunda eşitsizlikler görülebilir. Cilt tonundaki uyumsuzluklar, cildin bazı yerlerinde görülen kararmalar hem yüz, hem de diz kapakları ve dirsekler gibi vücudun çeşitli yerlerinde ortaya çıkabilir. Bu durumda kendisini rahatsız hisseden kişiler tarafından ten renginin eşitlenmesi ve aydınlık, canlı bir görünüm elde edilmesi amacıyla çeşitli cilt beyazlatma tekniklerine sıklıkla başvurulur. Cilt tonunun bozulması ve lekelenmelerin önlenmesi için güneş kremi kullanımına, cilt tipiyle uyumlu cilt bakım ürünlerinin ve makyaj malzemelerinin tercih edilmesine özen gösterilmelidir. Güneş ışınlarından kaçınılmalı, cilt ölü deriden düzenli aralıklarla arındırılmalıdır. Tüm bu önlemlerin yanında doğal içerikler kullanılarak yapılan maskeler de cilt beyazlatma ve ten renginin eşitlenmesinde oldukça yararlıdır.


Cilt Beyazlatan Maskeler Nelerdir?

cilt-beyazlatma-maskesi


Yoğurt-Bal Maskesi

Yoğurt ile bal karıştırıldığında hem cilde beyazlık verilir hem de cildin asit seviyesi düzenlenerek nem dengesi sağlanır. İstenilen cilt beyazlığı elde edilene kadar bu maske her gün uygulanabilir. Maske için 1 tatlı kaşığı kadar bal ile 1 yem ek kaşığı ölçüsünde yoğurt iyice karıştırılır. Tüm yüze uygulanarak 15 dakika boyunca bekletilir. Ardından ılık suyla yüz durulanır.


Limon-Karbonat Maskesi

 Limon ve karbonat ayrı ayrı kullanıldığında da cildi beyazlatmaya yardımcı olan malzemelerdir. Bu iki içeriğin bir araya gelmesiyle oluşan maske cilt tonunu eşitlemede ve beyazlatmada oldukça etkilidir. Bu maske sayesinde ayrıca güneş lekeleri kolayca silinebilir. Limon-karbonat maskesi yapabilmek için 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı yaş maya ve 6 damla kadar limon suyu homojen olarak karıştırılır. Güneş lekelerin olduğu bölgelerin üzerine ve beyazlatılması istenen tüm cilde uygulanır, 10 dakika cilt yüzeyinde kalması sağlanır. Daha sonra ılık suyla cilt durulanır.


Limon Suyu-Salatalık Suyu Maskesi

Limon içeriği sayesinde leke giderici ve cildi beyazlatıcı etkilere sahiptir. Salatalık ise cilde tazelik, ferahlık vererek aydınlık bir görünüm elde edilmesine katkı sağlar. Salatalık suyu ile limon suyu bir araya geldiğinde cilt tonu aydınlanır, renk eşitsizlikleri giderilir. Bunun için 1 tatlı kaşığı limon suyu ve 1 tatlı kaşığı salatalık suyu karıştırılır. Tüm yüze uygulanarak 15 dakika kadar ciltte bekletilir. Ardından ılık suyla cilt durulanır.


Domates-Tam Buğday Unu Maskesi

Tam buğday unu cilt için özellikle Hindistan’da yaygın olarak kullanılan bir içeriktir. Tam buğday unu sayesinde güneş yanıkları tedavi edilir, cilt hasarları onarılır, ten rengi eşitlenir. Domates ise C vitamini ve likopen bakımından zengindir. Bu içeriği sayesinde cildi aydınlatıp onarır. Maske için 2 tatlı kaşığı domates suyu ile 2 tatlı kaşığı tam buğday unu homojen olarak karıştırılır. Karışım tüm cilde uygulanır. 15-20 bekledikten sonra cilt ılık suyla durulanır. Bu sayede cilt beyazlatılabilir.


Bal-Badem Maskesi

Bal ve badem hem cilt tonunu eşitlemeye hem de cilde ihtiyacı olan nemi vermeye yardımcı olur. Cildin beyazlaması için bu maskenin haftada 1 defa uygulanması gerekir. Maske için 1 tatlı kaşığı toz haline getirilmiş badem, 1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı süt tozu karıştırılır. Tüm yüze uygulanarak 15 dakika kadar beklemesi sağlanır. Daha sonra cilt ılık suyla temizlenir.

cilt-beyazlatma-yontemleri


Tam Buğday Unu-Zerdeçal Maskesi

Her iki içerik de cilt tonunu eşitlemede ve aydınlık bir görünüm elde etmede oldukça etkilidir. Bunun için 2 tatlı kaşığı buğday unu, 1 tatlı kaşığı limon suyu ve 1 tutam kadar toz zerdeçal karıştırılarak maske elde edilir. Tüm yüze uygulanan bu maskenin 20 dakika kadar ciltte kalması sağlanır. Ardından cilt ılık suyla durulanır.


Portakal Kabuğu Maskesi

Portakal da limon gibi benzer özelliklere sahip olan ve cildi aydınlatmada etkili olan bir meyvedir. Yapı olarak limondan daha az asit içermesi için hassas ciltlere kullanımı da uygundur. Cilt beyazlığı için haftada 2 defa portakal kabuğu maskesi yapılabilir. Maske için portakal kabukları kurutulur ve toz haline getirilir. Bu maskede portakal kabukları yoğurt ile karıştırılarak cilde uygulanır. 1 yemek kaşığı yoğurtla 1 yemek kaşığı portakal kabuğu tozundan homojen bir karışım elde edilir. Maske ciltte 15 dakika bekletildikten sonra ılık suyla durulanır.


Yoğurt-Sirke Maskesi

Yoğurt içerdiği laktik asit sayesinde cilt tonunu eşitlemede etkilidir. Sirke ise cildi derinlemesine temizleyip kirden arındıran anti bakteriyel özelliklere sahip doğal bir içeriktir. Yoğurt ve sirkenin bir araya gelmesiyle elde edilen maske sayesinde cilt beyazlatılır, ton farklıları eşitlenir, cilde parlak ve canlı bir görünüm kazandırılır. Söz konusu maskenin haftada 2 defa uygulanması oldukça yararlıdır. 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 tatlı kaşığı sirke karıştırılır. Cildin karışımı iyice emmesi sağlandıktan sonra ılık suyla durulanır.


Karbonat-Süt Maskesi

Karbonat limon gibi cilt beyazlığı elde etmede en çok tercih edilen maddelerden biridir. Cildin ölü derilerden temizlenmesi, parlamasını sağlar. Cildin yenilenmesini destekler. Cilt tonunun eşitlenmesi ve beyazlık için bu maske her gün uygulanabilir. Maske için 1 yemek kaşığı süt ve 1 yemek kaşığı karbonat karıştırılır. Ton koyuluğu olan yerlere, lekelerin üzerine masaj yapılarak maske sürülür. Cildin maskeyi emdiğinden emin olunduktan sonra yüz ılık suyla durulanır.


Pirinç Maskesi

Pirinç nişasta ve vitamin bakımından oldukça zengin bir besindir. Cilt beyazlatmada, cildin parlaklık ve canlılık kazanmasında oldukça yararlıdır. Pirinç maskesi haftada 2 veya 3 defa 1 boyunca uygulanmalıdır. Bu sayede cilt tonunda fark edilir bir beyazlık elde edilebilir. Pirinç maskesi için 1 çay bardağı süt ve 2 yemek kaşığı pirinç unu karıştırılır. Fırça yardımıyla tüm yüze uygulanarak 15 dakika ciltte bekletilir. Daha sonra cilt ılık suyla temizlenir. 

Benzer Yazılar