Güzellik
Meme Sarkmasını Önlemek İçin Etkili Yöntemler Nelerdir? 18.09.2018

 

Meme sarkmasını önlemek ve sıkılıklarını geri kazanmak için bir dizi ev ilaçları vardır, bunlar düzenli pektoral egzersizleri, zeytinyağı masajı, buz masajı, salatalık ve yumurta maskesi, bitkisel yağlar ve çeşitli esansiyel yağları içerir.

Sarkmış memelerin sıkılığını geri kazanmak emziren anneler için çok önemlidir, ancak hamilelik sırasında herhangi bir egzersiz yaparken veya diyetinizi değiştirirken de önlem almak önemlidir. Meme sarkmasıyla ilgili çözümlerin bazılarını analiz etmeden önce, nedenleri anlamak önemlidir, böylece önleyici teknikleri veya tedavileri özellikle yönlendirebilirsiniz.

Meme Sarkması Nedenleri

Yaşlanma: Göğüslerde sıkılığın azaltılmasında yaş önemli bir faktördür. Büyüklük önemli değildir, ancak memelerinizi sağlıklı ve etkili tutmak istiyorsanız sıkı ve düzgün şekilli bir göbeğe sahip olmak önemlidir. Çeşitli çalışmalara göre, bir kadın otuzlu yaşların sonlarına geldiğinde, cildinin gevşemeye başladığı ve yaşlanma belirtilerini göstermeye başladığı anlaşılmaktadır.

Hamilelik ve Emzirme: Oregon Göğüs Sağlığı Eğitimi Enstitüsüne göre, özellikle bir kadın bir hamilelikten geçiyorsa bu özellikle göğüsler için geçerlidir. Göğüs dokuları emzirirken gevşer, bu nedenle bir çocuğun bakımını yaptıktan sonra, Avustralya Sağlık ve Refah Enstitüsüne göre göğüsler sıkılıklarını ve şekillerini kaybederler.

Hastalıklar: Bazı hastalıklar da sarkma, gevşek ya da “düşmüş memeler” ile bağlantılıdır. Meme kanseri veya tüberküloz gibi solunum yolları, hücrelerin ve iç organ yapısının önemli ölçüde zayıflamasına neden olabilir, bu nedenle göğüsler için çok az destek vardır ve daha sonra sarkmaya ve düşmeye başlarlar.

Diyet ve Yaşam Tarzı: Aşırı miktarda nikotin, alkol ve gazlı içecek tüketimi, cildin erken yaşlanmasına ve hücresel yapının zayıflamasına neden olmuştur. Bu nedenle, göğüslerinizin sıkılığındaki bir gelişmeyi görmek için vücudunuzdaki bu zararlı ajanları azaltmanız önerilir.
Bugün piyasada cildi sıkılaştırmak ve yumuşatmak için çok çeşitli kremler ve losyonlar bulunmaktadır, ancak bu çözeltilerin çoğu zaman tehlikeli yan etkilere sahiptir, bu nedenle bu ev tedavi yöntemine başlamadan önce tıbbi uzmanınıza veya jinekoloğunuza danışınız.

Sarkık göğüslerden kurtulmanın  en iyi yolu , organik ev ilaçları yoluyladır. Herhangi bir yan etkisi olmaksızın çok etkilidirler ve daha az pahalıdırlar. Nispeten güvenli bir seçenek, göğüs sıkılığı ameliyatı gibi resmi bir işlemdir. Bununla birlikte, etkilerin uzun süreli olduğunu kanıtlamak için yeterli kanıt yoktur. Bunun dışında, her zaman ameliyat için bir tehlike vardır ve bıçak altına girdiğinizde hiçbir zaman komplikasyonlara karşı bir garanti yoktur.


Aşağıda, göğüs sarkmasından kurtulmanıza ve arzu ettiğiniz sıkılığa ulaşmanıza yardımcı olabilecek bazı ev ilaçları vardır. Egzersiz ve masaj aslında göğüslerinizi sıkı  bir şekilde tutmak için en iyi yoldur, ancak aşağıda daha çok ev tedavi yöntemlerini bahsedeceğiz. 

Göğüs Egzersizleri

Göğüslere sıkılık eklemenin en iyi yollarından biri, pektoral egzersizlerdir. En kolay ve en popüler egzersiz, göğüslerin altındaki pektoral kasları güçlendiren şınavlar yapmaktır. Genel olarak, göğüsleri şekillendirmeye ve göğüs çevresindeki aşırı yağ birikimini azaltmaya yardımcı olacaktır.

Ayrıca Ağırlık kaldırma, kol hareketleri , göğüs baskıları, dahil olmak üzere pektoral kasları güçlendirebilir ve göğüs kaslarınızın çalışmasını sağlamak için kullanabileceğiniz birçok başka varyasyon vardır.

Yoga

Yoga'nın tüm vücut için faydaları geniş çapta incelenmiştir ve bu, öncelikle vücudun tonlanması ve esnekliğin arttırılması için bir mekanizmadır. Sıklıkla uygulayacağınız pozisyonlara bağlı olarak göğüslerin içinde bu tonlamaların bir kısmı oluşabilir. Farklı yoga stilleri, vücudun farklı bölgelerine odaklanır, bu yüzden üst vücut, omuzlar, göğüsler veya üst kollara odaklananlar göğüslere sıkılık eklemek için en iyisidir.

Göğüs kaslarını güçlendirmek için en iyi konumlardan bazıları Üçgen Pose, Cobra Pose ve Standing Forward Bend'dir. Bazı yoga pozisyonları, göğüslerin sarkmasına neden olan önemli bir bileşen olan yer çekiminin etkileriyle de savaşır. Göğüslerinizde yerçekiminin olumsuz etkilerinden bazılarını tersine çevirmek için bahsettiğimiz egzersizleri uygulayabilirsiniz. 

Masaj

Göğüslerinizi haftada en az 2-3 kez zeytinyağıyla masaj yapın. Cilde sıkılaşma ve cilt tonunu ve dokusunu iyileştirmeye yardımcı olur.   Ayrıca, göğsünüzü tonlayacak ve cildin elastikiyetini artıracaktır. Masaj, cildin yüzeyine kan çeker ve artmış kan akışı, kas büyümesini, hücre onarımını ve sarkmış göğüslerin görünümünü ve şiddetini azaltan diğer faydalı etkinlikleri uyarır.

Genel Fiziksel Aktivite

Göğüslerin sıkılığına karşı yine de kaçınılmaz olan bazı normal davranışlar ve fiziksel aktiviteler vardır. Aşırı ileri eğilme, koşma, göğüslerinizin sarkma davranışını hızlandırabilir. Sarsıntı hareketleri, cildi ve kasları gererek, etkilerini düzeltmek ve tersine çevirmeyi zorlaştırır. Bununla birlikte,  koşmanın yararları iyi biliniyor, bu nedenle pek çok kadın hala bu egzersizlere katılmak istiyor. Bir çözüm olarak , göğüslerin hareketini azaltan uygun boyuttaki spor sütyenleri satın almaktır. Bazı kadınlar, koşu veya diğer fiziksel aktiviteler ve spor sırasında göğüsleri aşırı hareketlerden tamamen ayırmak için iki spor sütyen bile giyerler.

Duruş

Kötü duruş, sarkan memelerin en fazla göze çarpan nedenlerinden biridir.   Omuzlarınızı indirerek ve öne doğru iterek, göğüslerinize herhangi bir yapısal destek vermiyorsunuz ve serbestçe, tamamen çekim kuvvetlerinin merhametine bırakıyorsunuz.  Zayıf duruş, büyük göğüslerden elde ettiğiniz sırt ağrısını veya kas ağrılarını da şiddetlendirebilir, ki bu da en dramatik sarkma belirtileri gösteren göğüslerin türü olabilir.

Özel sütyen

Memelerinizin  sarkıklığı  konusunda mutlu değilseniz, taktığınız sütyen çeşitlerini dikkate almak çok önemlidir. Göğsü sıkı tutan ve onu yüksek ve sıkı tutmak için yeterli desteği sağlayan uygun sütyeni  seçmeniz gerekir. Gövdede, göğsünüzde güçlü destek tutucuları bulunan ve göğsünüzü kaldıran ve sağlam tutan özel sütyenler vardır.   Genellikle, iç giyim mağazalarındaki veya mağazalarındaki çalışanlar, ihtiyaçlarınızı en iyi karşılayacak şekilde sütyen için doğru seçim için sizi yönlendirebilir.

Uçucu yağlar

Havuç yağı, selvi yağı, rezene yağı, limon yağı ve nane yağı, sarkmış göğüslerin sıkılığını arttırmak için yardımcı olabilecek veya kullanılabilen uçucu yağlardan bazılarıdır. 2 defadan fazla damla kullanmayın ve göğsünüze çok güçlü olduğu için her zaman bir taşıyıcı yağda seyreltin,  dikkat edin  yanma hissine neden olabilir. Bunları diğer bitkisel yağlarla birlikte bir karışımda kullanmak en iyisi olacaktır.

Göğüs Maskesi

Bazı insanlar ayrıca haftada bir kez göğüs maskesi kullanmayı tercih ederler. Maskeyi hazırlamak için, bir salatalık öğütmek ve bir yumurta sarısı eklemek, daha sonra karışıma biraz tereyağı veya doğal krem ​​ekleyin. Malzemeyi bir macunla karıştırın ve 15-20 dakika kadar bekleterek göğsünüze uygulayın. Sonra yıkayın. Bu teknik, memenin dokularını güçlendirmeye ve onlara sıkılık kazandırmaya yardımcı olacaktır.

Buz Masajı

Buz masajı, sarkmış memelerde sıkılığı yeniden kazanmak ve onları canlandırmak için başka etkili bir yol olabilir. İki küp buz alın ve en az bir dakika boyunca göğsünüzün etrafındaki bir daireye masaj yapın. Göğüs derisinin çok hassas olması nedeniyle bunu çok uzun uygulamayın. Bu, göğüslerinizin cildini sıkılaştırmaya ve tonlamaya yardımcı olur. Soğuk hava, doğal olarak cildi sıkılaştırır ve hücresel hareketi yavaşlatır. Bu, uygun bir sutyen takılmasıyla derhal kombine edildiğinde ve soğuk algınlığının etkilerine izin vermek için bir tür eğimli pozisyonda kaldığında ve bu şekilde etkilerin artmasıyla iyi bir tekniktir.

Sebze Yağı

Göğüslerinize masaj yapmak için badem yağı veya üzüm çekirdeği yağı gibi bitkisel yağları da kullanabilirsiniz. Cildin beslenmesinde, yapının tonlanmasında ve ekstra bir esneklik kazandırmada yardımcı olacaktır. Gerekli olduklarını düşünüyorsanız, bitkisel yağlar ile birlikte bitkisel yağları da ekleyebilirsiniz. Zeytinyağı uzun zamandır kullanılan en iyi yağlardan biri olarak önerilmiştir.

Göğüsler Nasıl Sıkılaştırılır?

Göğüslerinizin sıkılığını arttırmak için birçok doğal yol vardır, çünkü zaman ve yaş görünümlerini yıpratmaya başlar. Sarkma göğüsleri, cilt elastikiyeti ve kas zayıflığı kaybına neden olur. Bu nedenle, göğüs egzersizleri yapmak bu kasları güçlü tutmaya yardımcı olabilir. Diyetinize cildinizi nemlendirmek için ekstra sıvı ekleyebilir ve bir spor sutyeni takmak esneklik kaybını yavaşlatabilir. Kilo vermek, sarkmayı önlemek için iyi bir yoldur.

Sağlam Göğüsler Nasıl Sağlanır ?

Genç olduğunuz zaman sıkı göğüsler kolay görünebilir, ancak siz yaşlandıkça, göğüslerinizin sıkı kalmasını istiyorsanız, egzersiz yapmanız, sıvı alımını arttırmanız, uygun kıyafetler giymeniz, vücudunuza iyi bakmanız ve cilt sağlığınızı korumanız gerekir. Yaşlandıkça, cildiniz elastikiyetini kaybeder, bu nedenle sarkmış memeleri önlemek istiyorsanız, bununla mücadele etmeniz gerekir. Çemen, şerbetçiotu ve çuha çiçeği gibi cilt elastikiyetini geliştirmek için bazı doğal ve bitkisel ilaçlar da vardır.

Sarkmış Göğüsler Nasıl Düzeltilir?

Sarkan göğüslerinizi düzeltmek istiyorsanız, cildin elastikiyetini arttırmak ve kaslarınızı güçlendirmek için yaşam tarzı, diyet ve bitkisel değişiklikler yapabilirsiniz. Kilo vermeye başlamak  harika bir seçim olur , ardından göğüs kaslarını güçlü tutmak için göğüs egzersizleri ve dokudaki gerilmeyi destekleyebilirsiniz. Sağlıklı ciltler için düzenli sıvı alımını yaparken ve egzersiz yaparken spor sütyenler de giymelisiniz. Kozmetik prosedürler son çare olmalı.

Sarkık göğüsleri, diyet değişikliklerinden cerrahi işlemlere kadar çeşitli şekillerde kaldırabilirsiniz. Bununla birlikte, sarkık göğüsleri kaldırmak için en popüler yollardan bazıları, cildiniz için büzücü niteliklere sahip bir salatalık ve yumurta sarısı maskesi veya buz veya zeytinyağı ile masaj yapmayı deneyebilirsiniz. Bu bölgedeki kasları güçlendirmek için egzersiz yapmanız en doğrusu olacaktır. Kozmetik prosedürler ikinci bir seçenek olmalıdır.

Doğal ilaçlar ve yaşam tarzı değişiklikleri ile sarkık göğüslerden kurtulabilirsiniz. Daha sık egzersiz yaparak ve bir spor sutyeni ile göğüslerinizi tutmak için kas tonusunu artırmaya yardımcı olabilirsiniz. Göğüslerinize zeytinyağı, yumurta sarısı veya salatalık salçası uygulamak en popüler doğal ilaçlardan bazılarıdır. Dahası, hidrasyonunuzu arttırmak ve kilo vermek, yaşam biçimidir.

Göğüsler Neden Sarkıyor?

Göğüsler zamanla sarkıyor ve birçok kadın bunu duymak istemezken, bu düşüş kaçınılmazdır. Yaşlandıkça, cildimiz elastikiyetini kaybeder ve göğüslerimizin ağırlığı cildin üzerine çekilir. Dahası, göğüslerimizi destekleyen kaslar, biz yaşlandıkça zayıflar ve göğüsleri dik tutmak daha da güçleştirir. Son olarak, kilo alırsanız göğüslerinizin sarkması daha olasıdır, bu yüzden egzersiz yapmak gerçekten de meme sarkmasına karşı en iyi iki yönlü bir yaklaşımdır.

Benzer Yazılar