Yaşam ve Stil
Dermapen Nedir? Dermapen Cilde Nasıl Uygulanır? 12.12.2020

Sivilceler, lekelenmeler, kırışıklıklar, sarkan ciltler… Yaşların bize getirisi sadece yaşımızdaki rakamlara değil cildimize de oluyor. Zamanla yaş alan cilt eski görünümünü yitirebiliyor. Sivilcelenmeler, kırışıklıklar, lekelenmeler derken cilt sorunları alıp başını gidebiliyor. Neyse ki bu “alıp başını gitme” durumu çok uzağa olamıyor çünkü yeni gelişen teknolojiler sayesinde artık yıllar boyu aynı yaşta kalmak mümkün, en azından cilt yaşı olarak! Bugün cilt bakımı denince ilk akla gelen tedavilerden biri olan dermapen hakkında bilgiler vereceğiz. Son yıllarda oldukça revaçta olan dermapen uygulaması sayesinde taptaze ve canlı bir cilde kavuşabiliyoruz. Dilerseniz önce dermapen nedir kısaca değinelim.

Dermapen nedir, kısaca…

Dermapen ne demek kısaca bahsedelim. Dermapen uygulaması, yüzdeki yaşlanma bulgularının yarattığı görünümü azaltmaya yarayan bir yöntemdir. Daha bakımlı bir cilde ulaşmak için sıkça başvurulan dermapen uygulaması aslında çok eski bir uygulama. Tarihi Çin’e kadar dayanan dermapen uygulaması, zamanında Çin prenseslerine mikro iğne sistemi ile yapılıyormuş. Minik iğnelerden gelen bu güzellik zamanla dermapen adını almış. Günümüzde özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde en iyi ve en etkili cilt bakım yöntemlerinden biri olarak biliniyor. Ülkemizde de bir hayli yaygınlaştı. Hatta öyle bir boyuta geçti ki evde dermapen uygulaması yapanlar bile var ancak bu konuya daha sonra değineceğiz. Cildin üst tabakası olan epidermise zarar vermeden uygulanan bir yöntem. Soymadan, tahriş etmeden uygulama yapılabiliyor. Şimdi uygulamanın detaylarına geçelim.

Dermapen uygulaması nasıl yapılır?

Dermapen uygulamasını yaptırmadan önce hekim onayı gereklidir çünkü işin nihayetinde mikro iğneli bir işlemdir. Uygulama öncesi kişinin yüzünde makyaj varsa iyice temizlenir. Makyaj olmasa dahi gözle görülemeyen cilt kirlerine karşı detaylı bir cilt temizliği yapılır. Ardından dermapen uygulaması yapılacak bölgeye saf hyalüronik asit uygulanır. Yanı sıra mezoterapi solüsyonları ya da PRP uygulaması da yapılabilir. Uygulama esnasında ciltte birden fazla mikro kanal açılır ve bu kanallara titreşimli iğneler uygulanır. Bu iğneler sandığımız gibi iğneler değildir küçük mikro iğneler olduğu için acı hissi oluşmaz, oluşsa bile sivrisinek ısırığı tarzı bir his yaratır. Yani içinde iğne kelimesinin geçmesi gözünüzü korkutmasın. Cilde dik bir şekilde girip çıkan iğneler, cildin iyileşme mekanizmalarını harekete geçirir. Bu sayede cilt kendini yeniler ve daha genç bir görünüme kavuşmuş olur. Dermapen öncesi ve sonrası ciltteki değişimi görmek mümkündür. Cilt tipine bağlı olarak kızarıklık oluşabilir ancak zamanla geçecektir. Peki dermapen uygulaması ne kadar sürer? Tüm bu işlemler yaklaşık 20 ila 40 dakika arasında sürebilir. Dermapen uygulaması kaç seans sürer sorusunun yanıtı ile devam edelim. Dermapen uygulaması cilt tipine ve ihtiyaca göre değişir ancak ortalama bir süre vermek gerekirse genelde bir dermapen tedavisi 3 ila 6 seansta tamamlanabilir. Seanslar arasında en az 1 ay zaman bırakılır. Dermapen uygulamasının seans sayısı ya da süresi ciltteki hasarın ne kadar olduğuna bağlıdır. Tabi bunu kırışıklıkların artışı ve yaş kriteri de etkileyecektir.

Dermapen nerelere yaptırılır?

Dermapen uygulaması cildin çeşitli bölgelerine yaptırılabilir. Ağırlıklı olarak dermapen uygulamasının yapıldığı alanlar alın bölgesi, kaş bölgesi, gözaltı torbaları, yanak bölgesindeki akneler ve gözenekler, üst dudak çizgileri, çene bölgesi sarkıklıkları, boyun ve çevresi gibi bölgeler olabilir. Dermapen uygulaması el bölgesinde de yapılan bir yöntemdir. El üstündeki kırışıklıklarda etkili olabilir. Yanı sıra kol içlerine de dermapen uygulaması yaptırılabilir. Dermapen yaptırdıktan sonra işlemin yeniden ne zaman tekrarlanacağı bilgisini hekimden almak gerekiyor. Çünkü dediğimiz gibi dermapen diğer cilt uygulamalarından daha farklıdır ve üst üste yapılmamalıdır.

Dermapen faydaları ve zararları

Dermapen uygulaması yazımızın başında da belirttiğimiz gibi cilt yenileme konusunda en etkili yöntemlerden biridir. Ciltte leke ve iz bırakmaz bu nedenle tercih edilen yöntemlerden biridir. Deride ısı oluşturmaz, deriyi soymaz. Bu nedenle diğer cilt güzelleştirme yöntemlerinden farklıdır. Ulaşılması güç olan bölgelere dahi kolaylıkla uygulama yapılır. Güneşte hasar görmüş ciltlere fayda sağlar yanı sıra gözenekleri de sıkılaştırır. Göz çevresinde oluşan kabarma ya da morluk gibi sorunların giderilmesine yardımcı olur. Ciltteki hafif kırışıklıkların azalmasına destek sağlar. Geniş gözenek sorununun giderilmesine yardımcı olur. Cilt çatlaklarında da etkili bir yöntemdir. Dermapen uygulaması neticesinde cilt yenilenir, lekelerden arınabilir ve cilt gençleşebilir. Peki, dermapen uygulamasının zararları nelerdir? Dermapen uygulamasının faydasından bahsettik ancak tamamen zararsızdır demek de doğru olmaz. Dermapen uygulamasının birtakım zararları söz konusu olabilir. Dermapen uygulaması çoğunlukla cilde zarar veren bir uygulama değildir ancak bazı yan etkileri söz konusu olabilir. Örneğin alerjik reaksiyona neden olabilir. Yanı sıra diyabet hastaları için de uygun değildir. Cildinde iltihap bulunanların da dermapen uygulaması yaptırması sakıncalıdır. Dermapen uygulamasının ardından ciltte kızarıklık ve hassasiyet meydana gelebilir ve ciltte gerilme ya da yanma hissi oluşabilir. Bunlar görülmesi muhtemel yan etkilerdir. Ancak olağanüstü bir durumla karşılaşılırsa mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna gidilmelidir. Cilt tipi ne olursa olsun dermapen uygulaması yaptırmadan önce mutlaka doktorun onayı gereklidir çünkü olası yan etkileri mevcuttur. Cilt tipinize göre doktorunuz sizi en uygun şekilde yönlendirecektir. Bu arada son yıllarda popüler olan evde dermapen uygulaması hakkında da kısa bir bilgi verelim. Evde dermapen uygulaması yaptırmak beraberinde pek çok zararlı sonuç doğurabilir. Evde bilinçsizce uygulanan bu yöntem ciltte kalıcı hasara yol açabilir. Eğer dermapen uygulaması yaptırmak istiyorsanız hekiminizin de onay vermesi durumunda mutlaka alanında uzman kişilerden destek almalısınız. Bu arada merak edilen sorulardan birinin yanıtı ile yazımızı sonlandıralım; dermapen fiyatları nedir? Dermapen fiyatları için net bir rakam söylemek doğru olmaz; kaç seans yapılacağına ya da cildin ihtiyacına göre değişir.

Benzer Yazılar