Yaşam ve Stil
G5 Masajı Nedir? G5 Masajı Zayıflatır mı? 19.10.2020

Selülit, fazla kilolar, birikmiş yağlar ve daha pek çoğu. Hayatın her devresinde, her yaşta ve her cinste ortaya çıkabilen bir sorun bu. Yaşımızın genç olması selüliti engellemez keza ileri olması da yağ birikimini. Korona virüs pandemisi nedeniyle evlere tıkılmak zorunda kaldığımız, spor salonlarının salgının ilk dönemlerinde kapalı olmasından sebep egzersizle aramıza mesafe koymak zorunda kaldığımız bir süreçteyiz. Evde yapılan egzersizler ile bir nebze vücudumuzu şekillendirmeye çalışıyor olsak da profesyonel bir destek kadar etkili sonuçlar alamıyoruz çoğu zaman. İşte bu noktada hele ki konu yağ birikimi ve selülit ise karşımıza teknolojik çözümler çıkabiliyor. Selülit masajları ya da zayıflama masajları sayesinde birikmiş yağlarda önemli ölçüde dağılma görülebiliyor. Bugün konumuz bu yağları dağıtmaktan bir hayli etkili olduğu söylenen G5 masajı. Öncelikle G5 masajı nedir kısaca değinerek başlayalım yazımıza.

G5 Masajı ne demek, kısaca…

Teknolojinin zayıflama alanındaki yeniliklerinden biri G5 masajı uygulaması. G5 masajı, istenilen bölgeye verilen titreşim ile yağların hızlı bir şekilde yakılmasına yardımcı olan bir uygulamadır. Fazla yağ atımı sayesinde aynı zamanda selülitlerdeki portakal görünümünün de önüne geçilmiş oluyor böylelikle. Vücuttaki toksinlerin atımını kolaylaştırıyor ve sağlıklı bir vücut için güzel bir adım atılmış oluyor. G5 masajı kısaca; vücuda titreşim vererek fazla yağın ve ödemin atılmasını sağlayan bir zayıflama yöntemidir. Vücutta laktik asit atımını sağlar böylece sadece yağları yok etme değil aynı zamanda rahatlamaya da yol açar. G5 masajının yorgunluk karşıtı olduğunu da söyleyebiliriz. G5 masajı daha çok bölgesel zayıflama için kullanılıyor. Titreşim gönderilen bölgede kan akışı hızlanıyor ve böylece biriken yağların yakımı gerçekleşiyor. Cilt üzerinde aynı zamanda meydana gelen kırışıklıklara da olumlu etki ediyor. G5 masajı vücudun pek çok yerine uygulanabiliyor ancak özellikle bacaklar, karın ve kalça için ideal. Selülit tedavisi için de G5 masajından faydalanılıyor. Kan dolaşımını arttırarak vücuda pek çok fayda sağlıyor.

G5 masajı nasıl yapılır?

G5 masajı uygulaması sırasında bir krem kullanılır. Bu özel krem, vücuttaki yağın atılmasını tetikleyici özellikle bir kremdir. Masaj sırasında bazen kremin haricinde birtakım aromatik yağlar da kullanılabilir. Bu yağların rahatlatıcı ve yağ yakımını hızlandırıcı özelliği vardır. Bu kremler ve yağlar sayesinde kan akışı istenilen ölçüde hızlanır ve daha kolay sonuç elde edilir. Ortalama 25-30 dakika süren bir masaj yöntemidir. Tek seansta kimi zaman çok belirgin olmaz ancak 2 ve 3. Seanslarda artık kendini iyice belli eder. Kalça, kol, bacak ve karın bölgeleri başta olmak üzere yağ birikiminin olduğu alanlarda uygulanabilir. Uygulama yapılan yerde bir gerginleşme görülebilir ve haliyle kırışıklık görünümünde de azalma sağlanmış olur.

G5 masajının faydaları nelerdir?

G5 masajı, ses dalgaları ile titreşim yağar. Bu sayede kan dolaşımı hızlanır ve yağ yakımı gerçekleşir. Ciltte görülen gerginlik, kırışıklıkların azalmasına yol açar. Ağrılı bölgelerde rahatlama sağlar ve otomatik olarak stresin azalmasında  önemli rol oynar. Vücutta biriken yağ dokusu en büyük düşmanlarımızdan biri ve bir hayli kalıcı da olabilir ne yazık ki. Bunu önlemek ve var olan yağ dokusunu bölgesel olarak yakmak için en etkili yöntemlerden biri G5 masajıdır. Yaş almaya bağlı olarak gelişen kırışıklıkların giderilmesinde de önemli bir etkiye sahiptir. Cildin gerginleşmesini sağlar böylece daha genç ve taze bir görünüm elde edilir. Toksinlerin ve ödemin atılması konusunda yardımcıdır. G5 masajının en önemli faydalarından biri selülitler üzerinde yarattığı olumlu etkilerdir. Özellikle portakal kabuğu görünümlü selülitler yıllar boyu kabus olmuştur. G5 masajı ile selülitlerideki bu göze hoş gelmeyen görüntü giderilebilir.

Kimler G5 masajı yaptırabilir?

G5 masajı pek çok anlamda faydalı bir masaj yöntemidir. Ancak şüphesiz herkes için geçerli değildir. Örneğin cerrahi operasyon geçirmiş kişilerin yaptırması sakıncalı olabilir. Hamileler ve yeni doğum yapmış kişilerin de G5 masajı yaptırması önerilmez. Diyabet hastaları, kalp rahatsızlıkları ya da birtakım kronik hastalığı olan kişiler için uygun değildir. Yanı sıra kanser hastaları için de risk teşkil edebilir. G5 masajı her ne kadar hem ruhen hem bedenen yararlı masaj yöntemlerinden olsa da G5 masajının zararları da olabilir. Bu nedenle G5 masajı yaptırmaya karar vermeden önce mutlaka doktorunuza danışın ve sizin için uygun olup olmadığının bilgisini alın. Yanı sıra G5 masajı uygulaması yaptıracağınız yeri de iyi araştırmayı ihmal etmeyin. G5 masajı yan etkileri görülebilir ayrıca G5 masajı sonrası morluklar oluşabilir. Bu nedenle önce doktor onayı şarttır ve ardından da şüphesiz işinde uzman eller!

Benzer Yazılar