Yaşam ve Stil
Zayıflama Kemeri Nedir, Ne işe Yarar? 24.10.2020

Oturduğumuz yerden, kitap okurken, Instagram’da turlarken ya da arkadaşlarımızla sohbet ederken kilo vermek mi? Bu kadarı da fazlaca bir hayal diye düşünmeyin. Olan olmuş, icat edilen edilmiş ve karşınızda zayıflama kemeri! Bugüne kadar zayıflama kemeri hakkında neler duydunuz bilmiyoruz ancak yazımızı okuyunca daha derin bir bilgiye sahip olacağınıza eminiz. Eğer genlerden gelen bir şansa sahip değilseniz muhtemelen vücudunuzda “fazla” olarak gördüğünüz bir yer vardır. Kimimiz belimizdeki can simitlerimizden (!) şikâyet ederiz kimimiz de göbeğimizden ya da kalçamızdan. Zayıflama kürleri, detoks suları, diyet listeleri ile sağlıklı yaşam konusunda bir hayli bilgi sahibi olabiliriz. Sağlıklı kilo vermenin her bir basamağında aylar geçirmiş de olabiliriz. Ancak bazı durumlarda harici destekler de gerekebiliyor. Egzersiz yapmak etkili kilo vermenin yollarından biri. Fakat malum, Covid 19 salgını nedeniyle çoğumuz evdeyiz ve daha dikkatli bir yaşam sürdürmek durumundayız. Açık havada yürüyüş yapmak iyi bir alternatif, evde basit egzersizler yapmak da. Ancak diyorsanız ki daha etkili ve hızlı sonuçlara ihtiyacımız var o zaman zayıflama kemerinden destek alabilirsiniz. Zayıflama kemeriyle biriken fazla yağlarından kurtulabilirsiniz. Gelin önce zayıflama kemeri nedir kısaca göz atalım ve ardından detaylara geçelim.

Zayıflama kemeri nedir?

Zayıflama kemeri ne demek kısaca bahsedelim. Zayıflama kemeri ergonomik bir yapıya sahip olan, kullanımı kolay bir üründür. Her türlü ölçüde ayarlanabilme özelliğine sahiptir. Vücudu saran bir yapısı vardır. Üzerinde bir düğme bulunur ve o düğmenin çalıştırılmasıyla yağ yakımı gerçekleşir. Günde 30 dakikalık bir kullanımla 1 ay içerisinde bedeninizde incelme görülebilir. Sabah 15 dakika, akşam 15 dakika şeklinde bir kullanım olabilir. Diyet ve sporla desteklenirse sonuçlar çok daha harika olacaktır. Özellikle yoğun bir ev mesaisi olan kişiler için oldukça kullanışlı bir üründür. Zayıflama kemeri nasıl çalışır sorusunun yanıtı ile devam edelim. Zayıflama kemerleri içerisinde elektrikli motorların oluşturduğu bir titreşim olur. Bu titreşim ile yağ yakıcı bir etki ortaya çıkar ve o bölgedeki yağları hareketlendirir. Kalça, sırt, göbek, basen, popo ve göbek bölgesindeki yağlara etki eder ve böylece o bölgelerde incelme sağlar. “Titreşimli zayıflama kemeri zayıflatır mı?” sorusunun yanıtını da vermiş olduk böylelikle. Zayıflama kemeri etkisini hızlıca gösterir. Zayıflama kemeri kullanımı uzun süre olmamalıdır.

En iyi zayıflama kemeri hangisi?

Piyasada pek çok markada zayıflama kemeri vardır. Her bir kemerin de kendine özgü sistemi vardır. Genellikle iki çeşitte zayıflama kemeri vardır. Biri titreşimli zayıflama kemeri, ötekisi termal sauna kemeri. Titreşimli olan vücudu çalıştırmaya ve yağ yakmaya yarar. Termal sauna olan ise adı üstünde sauna etkisi oluşturur. Her iki çeşitte de zayıflama gerçekleşir. Titreşimli zayıflama kemeri aynı zamanda yaydığı titreşimlerle masaj etkisi de yaratabilir. Böylece zayıflamanın yanı sıra kas spazmlarından ya da kas sıkışmalarından da kurtulabilirsiniz. Yaptığı masaj aynı zamanda sizi rahatlatabilir ve yorgunluğunuzu da alabilir. Yanı sıra bacaklara uygulandığında kan dolaşımını hızlandırır böylece varis gibi oluşumları da önleyebilir. Spordan kaynaklanan kas ağrılarını hafifletebilir ve vücudunuzu genel olarak rahatlatabilir. Zayıflama kemeri işe yarar mı sorusunun önemli yanıtlarından biri “doğru kullanımdır”.

Zayıflama kemeri zararları

Zayıflama kemerinin yağ yakmadığını aksine hiçbir şekilde işe yaramadığını ve sağlıklı olmadığını düşünenler de var. Hatta bazı metabolizma uzmanlarına göre sadece “sahte görüntü” sağlıyor ve kişiyi kilo verdiğine inandırıyor. Sadece egzersizin yağ yakımında etkili olduğuna dair görüşler de var. Bel korseleri, bel bantları, titreşimli aletler gibi ürünlerin yağları eritmediği yönünde birtakım fikirler mevcut. Zayıflama kemerinin zararlarına baktığımızda aslında karşımıza ilk çıkan cümlelerden biri şu oluyor; “Zayıflama kemeri patladı.” Ne yazık ki zayıflama kemerinde bu tarz sorunlar olabiliyor. İnternet dünyası derin bir havuz ve bu havuzun içinde ticari kaygılardan dolayı her ürün orijinal olamayabiliyor. O kadar iyi taklitler çıkıyor ki aslından ayırmak imkânsız. Hal böyle olunca onlarca zaman araştırdığınız ve emin olduğunuz bir ürün size sorun çıkarabiliyor. Bunun en önemli nedenlerinden biri yan sanayi ve gerçek olmayan ürün kullanımı. Kısa devreler ya da birtakım sakatlanmalar görülebiliyor. Zayıflama kemeri kullanımında esas ve en önemli nokta, kemerin size uygun olup olmadığının tespitidir. Bu tespiti yapabilecek tek kişi de uzman doktordur. Doktorunuza danışmandan zayıflama kemeri kullanmamanız gerekir. Her bünyenin kendine özgü bir yapısı vardır; başkalarına iyi gelen size gelmeyebilir bu nedenle kullanmadan önce mutlaka doktorunuzun onayını almanızda yarar olacaktır.

Benzer Yazılar