Şifalı Bitkiler
Avokado Tohumları Yenilebilir mi?       17.10.2017

Avokado Tohumları Yenilebilir mi?

Avokado, sağlıklı bir diyetin tanınmış bir parçasıdır ancak avokado tohumlarının  yararları çok bilinmez. Çoğu insan,  tohumun bu meyvenin merkezine atılmasına neden olur, ancak tohumun kendisi de bazı insanların kendi sağlık yararları için kullandıkları besin maddeleri, aktif maddeler ve organik bileşiklerle doludur.
 

Avokado Tohumları Yenilebilir mi?

Avokado tohumlarının yemesinin etkileri konusunda hala bazı tartışmalar var, ancak tehlikeli olduğunun açık bir göstergesi yok. Bu tohumları meyvenin kendisi ön planda olduğu için çok fazla tüketen yoktur.  Önce, tohumun dışındaki ince kahverengi deriyi soymanız  gerekir. Bu noktada, neyi amaçladığınıza bağlı olarak tohumu(çekirdeğini) rendeleyin veya ezin. 

Avokado tohumlarının yenilebilir ve genellikle orta dozda sağlıklı olduğu yönünde bazı göstergeler mevcutken, bu tohumlarda aşırı miktarda kullanıldığında kabızlığa neden olan çok sayıda tanı bulunur.
Bazı insanlar tohumun kurumasına ve ardından tohum parçalarını kesip bir gıda işlemcisinde toz haline getirirler. Tohumu daha yönetilebilir parçalara bölmek için harç ve havyar peynir rendesi de kullanabilirsiniz. Çoğu kişi, bu tohum tozunu veya çekirdek gevreğini çorba ve güveçte, biraz fazla besin eklemek için kullanır. Tozu doyurucu olabilir  ve karışımı gün boyunca sağlıklı bir destek için içebilirsiniz.
 

Avokado Tohumları Faydaları & Kullanımları

Avokado tohumlarında bulunan yüksek fitokimyasal ve diyet lifi seviyeleri nedeniyle, diğer aktif maddeler arasında bir takım sağlık faydaları sağlayabilirler. Saçları güçlendirmede, kalbi korumada, kilo vermeye yardımcı olurken, mideyi yatıştırırken ve iltihabı ortadan kaldırırken sağlık açısından  yardımcı oluyorlar. Avokado tohumlarında bulunan amino asitler, protein düzeylerini arttırmak gibi çeşitli şekillerde vücuda yardımcı olurken antioksidanlar sinir sistemi rahatsızlıklarını önleyebilir, kronik hastalık riskini düşürebilir, hormonları dengeler ve hatta cildin görünümünü iyileştirebilirler.

Avokado tohumlarının en yaygın kullanımı bir yağ, infüzyon, krem ​​ve toz şeklindedir.

Sıvı yağ
Tohumu küçük parçalara rendeledikten sonra, saçınıza uygulamadan önce hintyağı veya hindistancevizi yağı ile karıştırın. Bu, kafa derisi üzerindeki iltihaplanmayı temizlerken, saç tellerinizin  sağlamlığını, parlaklığını ve görünümünü iyileştirmenize yardımcı olur.

Demleme
Tartılı tohumları tüketmeden önce 10 dakika sıcak suda kaynatabilirsiniz. Karışımın içilmesi yukarıda listelenen birçok faydayı sağlayabilir.

Krem
Bir macun yapmak için tozu az miktarda sıcak suyla karıştırın, daha sonra bunu cildinize veya iltihap bölgelerinize uygulayın ve iyileşmeyi uyarır, ağrıyı hafifletir ve eklemleri gevşetir.

Pudra
Bu cildiniz için mükemmel bir eksfoliyantır ve cildinizi iyileştirmek için yanaklara ve alnınıza hafifçe sürülebilir.

Benzer Yazılar