Şifalı Bitkiler
Kırmızı Pancar Faydaları 29.05.2019


İçeriğindeki Etken Maddeler


Betasiyanin
Beta Karoten
Fosfor Demir
Magnezyum-Bromm
Folat-Nitrat
Vitamin A,B.C ve P
Bakir Potasyum
Kalsiyum Manganez Folat Nitrat


Hormon Dengeleyici ve Koruyucu Dostunuz

Özellikle çocuklar kış aylarında sıkça üst solunum yolları şikayeti yaşarlar, Bu sorun hamilelik dönemi itibari ile yeteri kadar vitamin ve minerali alamamaları, anne sütü ile beslenmiş olamamaları ve annenin hamilelik dönemi dahil bebeğe ihtiyaç duyduğu koruyucu maddeleri veremeyişinden kaynaklanmaktadır. Bu sebep ile bağışıklık sistemleri zayıftır ve gelişemezler. En ufak bir virüs ya da hava şartlarında sıkça enfeksiyonel hastalıklar ile iç içe yaşarlar ve hiç iyileşemedikleri bir tablo izlenir. Gerek hamilelik döneminde gerekse doğum sonrası anne ve çocuk için demir eksikliğine bağlı anemi gelişir. Anemi; üst solunum yolları şikayetleri ve çocuk gelişimi için doğal, güvenilir bir yol olarak; kırmızı pancar ekstresi tercih edilebilir. Kırmızı pancar ekstresi yalnızca çocukların değil, yetişkinler ve yaşlıların da beden sağlığı; bağışıklık sistemi için güçlü bir antioksidandır. Vitamin ve mineraller açısından zengindir. A, B, C ve P vitaminleri içerir. Bileşiminde bulunan rubidyum sayesinde sindirim sistemini düzenler. Fosfor, demir, bakır, potasyum, magnezyum, kalsiyum, brom, çinko ve manganez bakımından zengindir. Beta karoten ve folat bakımından güçlü yapısı ile bağışıklık sistemini güçlendirir.

Kan yapımına destek verir, alyuvarların sayısını yükseltir. Vücuda direnç kazandırır. Potasyum içeriğinden dolayı yüksek tansiyonu düşürür. Demir eksikliğinin giderilmesinde rol oynar. Pancara rengini veren pigmentler kalbi ve karaciğeri korur, böbrekleri çalıştırır. B vitamini ve fosfor sayesinde sinirleri yatıştırır, iştah açar. American Journal of Biochemistry Biotechnology raporlarına göre kırmızı pancarın yüksek antioksidan etkisi ile anti kanser özelliği kabul görmüştür. Betacyanin maddesi zengini olduğundan kolon kanserini önlemede etkili kabul edilmiştir. Cinsel hormonların üzerinde rol oynayan bor minerali bakımından güçlüdür. Yapılan bir araştırmada kırmızı pancardaki nitratin dayanıklılığı arttırdığı ve sporcuların daha az yorulduğu tespit edilmiştir. Kırmızı pancarın ayrıca; saç dökülmesi, sedef hastalığı, egzama, ürtiker, kurdeşen, kaşıntı, verem, kabızlık ve kemik sorunu olanlara da faydalı olduğu bilinmektedir. Kırmızı pancar kökü doğal Nitrat içeren en önemli sebzeden birisidir. Nitrat vücudumuzda nitrik asite dönüşerek kan basıncını düzenler ve oksijenin daha verimli kullanılmasını sağlar.

Halk Tababetine Göre: Özellikle kış aylarında çocuk ve yetişkinlerin gribal enfeksiyonlarında vücut direnci sorunlarında kullanılır. Kırmızı pancarın demir eksikliği ve anemide büyük faydaları vardır. Çocukların hormonal gelişmelerinde tercih edilir. Genelde 2 yaşından sonra kullanılması önerilmektedir.
 

 


 


 

Benzer Yazılar