Şifalı Bitkiler
Siyah Üzüm Çekirdeği Faydaları 29.05.2019


İçeriğindeki Etken Maddeler


Resveratrolün
Fosfor-Demir
OPC
Kalsiyum-Sodyum
Likotinik Asit
Vitamin A, B, C
Kükürt
Potasyum


Kan Kardeşimiz


Rusya'da Çernobil faciası sonrası bölge insanlarına, radyasyona karşı korunabilmeleri ve maruz kaldıkları hasarı onarabilmeleri için siyah üzüm çekirdeği ekstresi kullandırılmıştır.


Üzüm çekirdeği içeriğindeki proantosiyanidinler ile anti-ageing (hücre yenileyici), metabolizma destekleyici ve antioksidan olarak bilinir. Diğer bir etken madde olan resveratroller ise kan dolaşımını düzenleyici, kolesterol düşürücü, kalbi rahatlatıcı olarak bilinmektedir. Aslında kanımızın rengi kırmızı değil bulanık beyazdır. Kana renk ve yoğunluk veren birçok madde vardır. Kan insan bedeninde her noktaya ulaşabildiği için her organın ihtiyaç duyduğu proteinleri ve oksijeni taşır. Kanımıza kırmızı rengi veren hemoglobin olarak isimlendirilir. Görevi organlara bol miktarda oksijen taşımaktadır. Kanımıza renk veren bu element yani demir siyah üzüm çekirdeği ekstresinde bol miktarda bulunmaktadır. Vücudun oksijen taşıma kapasitesini arttırarak enerjik ve dinç bir beden sağlar. Yaşlanmayı yavaşlattığı ve yaşam sürecini uzatıcı etkisi olduğu ispatlanmıştır.


Bu sebepten anemi (kansızlık) sorunlarında kullanılmaktadır. Resveratrolün kanser hücrelerinin çoğalmasına engel olduğu görülmüştür. Amerika'da Alabama Üniversitesinde üzüm çekirdeği ekstresinin beyin üzerindeki etkileri araştırılmış, proteomik analizi yapıldığında beyin proteinlerini düzenlediği, beyin hastalıklarında kullanılabileceği açıklanmıştır. Alzheimer gibi hastalıklarda önerilmektedir.


Görme gücünde yaşlanmaya bağlı bozulmayı azaltmaya yardımcı olduğu, gözdeki sarı leke dejenerasyonunu önlediği bilinmektedir. Hamilelik süreci ve emzirme dönemi dahil anne ve bebeği demir eksikliğine bağlı kansızlıkta takviye edicidir. Rusya'da Çernobil faciası sonrası bölge insanlarına, devlet tarafından siyah üzüm çekirdeği ekstresi dağıtılmıştır.


İçeriğindeki proantosiyanidin etken maddesinin kalp-damar sağlığını koruduğu, özellikle serbest radikal hasarı ile ortaya çıkan doku yıpranmasının önüne geçilebildiği belirtilmiştir. Ayrıca kolesterole bağlı damar tıkanıklığını önlemede ve tedavisinde de kullanılmıştır.


Halk Tababetine Göre: Anti-Aging, demir eksikliği, kanser destek tedavisi, atar damar yetmezliği, sarı leke hastalığı önleme ve tedavisinde yardımcı olarak kullanılmaktadır. Kemoterapi gören hastalarda özellikle tercih edilmektedir.
 


 


Benzer Yazılar