Şifalı Bitkiler
Ginko Biloba Nedir? Ginko Biloba Faydaları Nelerdir? 29.05.2019

 


İçeriğindeki Etken Maddeler



Flavon Glikozidler
Kardoneller
Diterpenler
Kardoller
Triterpen
Terpene
Flavonoldler
Organik Asitler


Güçlü Hafıza Beyin Dostunuz

Japonya’da atom bombası felaketinden sonra yaşamını sürdürebilen tek ağaçtır. Bu yüzden mabet ağacı ismi ile de anılmaktadır. Bu özelliği kimyasallara ya da radyasyona karşı olan dayanıklılığına bağlanmıştır. Dünya genelinde allerjik vakalarda kullanımı bu özellikleri sayesinde gerçekleşmiştir. Metal iyonları üzerindeki etkisinden dolayı beyin fonksiyonlarında kullanımı yaygındır.

Ginkgo biloba Avrupa ve birçok ülkede kullanımı en yaygın bitkilerden biridir. Tüm dünyada beyin fonksiyonlarına sağladığı iyileştirici etkisinden dolayı hafızayı arttırıcı ve koruyucu, kulak çınlaması azaltıcı ve işitmeyi arttırıcı, yaşlılık şikayetlerini azaltıcı olarak kullanılmıştır. İçerdiği maddelerden dolayı damar genişletici ve trombosit baskılayıcı özellikleri dolayısı ile özellikle beyin olmak üzere organ kanlanmalarını arttırır, kalbin verimli çalışmasını sağlar. Beynin bol miktarda oksijenlenmesini ve beyin kan dolaşımın arttırdığı bilinmektedir. İnsan beynini ve hafızayı en iyi destekleyen bitkidir. Öğrencilerin sınav dönemlerinde hafıza kapasitesini arttırmaktadır.

Ginkgo biloba beyin ve tiroid bezi dokuları için vazgeçilmez bir takviyedir. Nükleik asit ve protein sentezini hızlandırmaktadır. Modern farmakolojiye göre Ginkgo biloba'nın nörolojik ve sinirsel hastalıklar üzerine tedavi edici etkisi olduğu kaydedilmiştir. Özellikle beyin hücrelerini metal iyonlara karşı korumaktadır, yapılan tetkikler sonucu Ginkgo biloba kullanıldığında beyindeki metal aktivitesinin azaldığı belirlenmiştir. Almanya'da Karlsruhe Üniversitesinde bağışıklık sistemi üzerinde koruyucu etkileri incelenmiş ve Ginkgo biloba'nın Alzheimer hastalarında kullanılabildiği açıklanmıştır. Potansiyel alerji ve bağışıklık sisteminin tahribatına dayalı hastalıklarda önleyici etkisi belirtilmiştir.

Halk Tababetine Göre: Özellikle sınav dönemlerinde öğrencilerin beyin yorgunluğu ve güçlü hafıza sorunları için tercih edilir. Yaşlılarda unutkanlık ve beyin fonksiyonları için kullanılır. Alerjik vakalarda tercih edilir. Kan sulandırıcı özelliği dolayısı ile kalp ve damar hastaları tarafından kullanılmaktadır.
 

Benzer Yazılar