Şifalı Bitkiler
Harnup Nedir? Harnupun Faydaları Nelerdir? 29.05.2019

 


İçeriğindeki Etken Maddeler



A,B,B2,B3,C,E Vitamini
Magnezyum
Gallik Asit
Sodyum
Selenyum
Kalsiyum
Potasyum
Çinko


Besin ve Enerji Deposu

Keçiboynuzu karbonhidrat yağlar, sodyum, A-C ve E vitamini açısından zengindir. Selenyum, Potasyum, Magnezyum başta olmak üzere birçok element içerir. İçeriğinde bulunan galik asit sayesinde Astım, Nefes Darlığı, Öksürük ve Balgam sorunlarında son derece etkilidir.

"Bir bardak sıcak suya bir yemek kaşığı Keçiboynuzu ekstresi ilave edilir ve içilebilecek sıcaklıkta tüketilir.(Sabah- Akşam)"

Sigara içenler bu uygulamadan 1 hafta sonra balgam sökmeye başlayacaktır. Keçiboynuzu sütten 3 kat daha fazla kalsiyum içerir. Bu sebeple çocukların kemik gelişimi ve Osteoporoz rahatsızlığı olanlarda destekleyicidir. İçerdiği E vitamini sayesinde Grip-Nezle, Kemik erimesi ve Kansızlığa iyi gelmektedir

A,B,B2,B3 vitaminleri, çinko içeriği sayesinde doğal güç ve besin kaynağıdır. Yüksek sodyum ve potasyum içeriği sayesinde Yüksek Tansiyon, Kolesterol rahatsızlıklarında ve Karaciğer, Akciğer kanseri olma riskini %90 azalttığı düşünülmektedir. İnsan vücuduna giren radyasyonun dışa atılımını hızlandırır. Anti-alerjik etkilerinden dolayı Mide şişkinliği, Bağırsak kurdu, Tenya Solucan gibi rahatsızlıklarda da etkili olmaktadır. Doğal bir dopingdir.

Özellikle Erkeklerde Sperm sayısının ve Testosteron hormonunun artışında önemli rol oynar. Keçi boynuzu Ekstresi tüketen Erkeklerde belirgin bir şekilde Sperm sayısı artış ve Ereksiyon sorununun çözümünü izlemek mümkündür. Birçok açıdan bakıldığında Keçi boynuzu diğer bitkilerin aksine her yaş grubuna hitap eden ve katkı sağlayan muazzam bir yapıya sahiptir. Bikilerin bir çoğu şifa sağlarken vitamin ve mineral ihtiyacını karşılamazlar. Ancak Keçiboynuzu Lokman Hekimin de söylediği gibi... "Burada bana ihtiyaç yok çünkü Harnup benden önce gelmiş." ifadesi bu muazzam gücü en iyi anlatan sözlerdir.

Halk Tababetine Göre: Erkeklerde iktidarsızlık, sperm sayısı düşüklüğü, testosteron hormon düşüklüğü sorunlarında uzun zamandır bilinir ve kullanılır. Enerji ve beden gücü açısından tercih edilir. Akciğer sorunlarında ve balgam söktürmede kullanılır. 

Benzer Yazılar