Beslenme
Balık Yağı Kilo Aldırır mı? Balık Yağı Hapı İştah Açar mı? 02.02.2022

Diyet yapma sürecine girdiğimiz anca büyük bir motivasyon yaşarız. Özellikle diyetin ilk günleri en ufak bir kalori bile bizim için büyük anlam taşıyabilir. Muhtemelen açlıkla ilgili sıkıntı yaşayacağımızdan, iştahımızı açma ihtimali olan her şeyle aramıza mesafe koymak isteriz. Bu süreçte tok tutan yiyecekler, ödem attıran içecekler can yoldaşımız haline gelir. Diyet yaparken kimi zaman unuttuğumuz ancak kilo vermede büyük etkisi olan bir şey daha var; vitamin takviyeleri. Vitamin takviyelerinin bazıları genelde iştah açma konusunda etkilidir ki bu da onlardan uzak durmamız için önemli bir nedendir. Ancak şunu unutmamak gerekir ki vitamin eksikliği de kilo vermenin önündeki etkenlerden biridir. Vitaminler iştahımızı açarsa, doğru ve sağlıklı ara öğünlerle bu bir sorun haline gelmekten zaten çıkacaktır. Vitamin eksikliğimiz varsa mutlaka doktor gözetiminde eksik olan vitaminleri tamamlamamız gerekir. Vitamin eksikliği metabolizmaya doğrudan yansıyacaktır. Vitamin eksikliği, metabolizma hızını yavaşlatabilir ve bu yüzden kilo verme süreci uzayabilir, yavaşlayabilir. Vitamin takviyelerinin kilo aldırdığına dair genel bir algı vardır ancak şunu söylemek gerekir ki vitaminler kilo aldırmaz. Kilo aldıran şeyler sağlıksız beslenme düzeni ve egzersizin olmadığı bir yaşam tarzıdır. Eğer sağlıklı bir şekilde kilo vermek istiyorsan ilk yapmamız gereken şey bir uzmana gidip tetkik yaptırmaktır. Kan değerlerimiz neticesinde eksik olan vitaminlerimizi alarak, kilo verme sürecimizi hızlandırabiliriz. Örneğin d vitamini eksikliği kilo vermenin önündeki engellerden biridir. D vitamini eksikliği kilo verme hızını olumsuz etkileyebilir. Vitaminlerin kilo verme konusunda doğrudan bir etkisi yoktur yani şu vitamini içersek şu kadar kilo veririz gibi bir durum söz konusu değildir. Kilo vermek için bir ilaçtan, zayıflatan ürünlerden medet ummak sağlığımıza yapacağımız en büyük haksızlıktır. Zayıflatan ilaçlar, zayıflama çayları ve benzeri gibi ürünler sağlığı direkt olarak olumsuz etkiler ve ileride daha büyük sorunların çıkmasına yol açar. Kilo vermenin tek anahtarı sağlıklı yaşam tarzını benimsemektir. Elbette kilo vermeyi destekleyen yol arkadaşları da olacaktır örneğin yeşil çay ödem atma konusunda iyi bir destekçidir. Ancak ondan öteye geçmez, yani sadece yeşil çay içerek kilo verme gibi bir durum söz konusu değildir. Aynı şey tüm zayıflama ürünleri için geçerlidir. Gerçek ve doğru olan sağlıklı beslenmek ve düzenli spordur. Geri kalanları sağlığımızı olumsuz etkilemekten başka bir işe yaramayacaktır. Özet geçmek gerekirse vitaminlerin kilo alımına doğrudan bir etkisi yoktur. Genel olarak bazı vitaminlerin kilo aldırdığı yönünde görüşler ve endişeler bulunur. Bunlardan biri olan balık yağını bugün sayfamıza konuk ediyoruz. Bugün sizinle balık yağı kilo aldırır mı, balık yağı kilo yapar mı, balık yağı şişmanlatır mı, balık yağı hapı kilo aldırır mı, balık yağı iştah açar mı, balık yağı zayıflatır mı ve benzeri gibi başlıklara değineceğiz.

Balık yağı kilo yapar mı?

Balık yağı, balık dokusundan elde edilen hayvansal yağ türlerinden biridir. Ton balığı, hamsi, uskumru ve benzeri gibi balıkların dokularından elde edilir. Özellikle yağlı balıkların dokularından balık yağı çıkarılır. Bu yağlı balıkların dokularından bol miktarda omega 3 yağ asidi vardır. Özellikle çocuklar için sık kullanılan takviyelerden biridir. Balık yağı vücutta birçok fayda sağlar. Balık yağı vücudumuz tarafından üretilmeyen ancak bir o kadar da vücudun ihtiyaç duyduğu besin türlerinden biridir. Balık yağının içerisinde güçlü miktarda omega 3 bulunur ki bu başlı başına vücudumuz için bir şifa kaynağıdır. Kalp rahatsızlıkları başta olmak üzere pek çok sağlık sorununa iyi gelir. Hatta depresyon durumu ve bazı anksiyete bozuklukları için bile balık yağı desteği alınabilir. Özellikle çocuklarda sıkça kullanılır. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite gibi sorunlara karşı tedavi edici özellikte olabilir. Bağışıklık sistemini düzenleyen bir yapıdadır. Özellikle bağışıklık sisteminin güçlü olmasına şu son zamanlarda daha da çok ihtiyacımız vardır. Korona virüs pandemisinden korunmanın yollarından biri de bağışıklık sistemini güçlü kılmaktır. Güçlü bağışıklık sistemi, virüsleri önlemedeki en etkili güçlerimizden biridir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için alınan besin türlerinden biri de balık yağıdır. Özellikle kalp ve damar problemleri yaşayan kişiler üzerinde pek çok olumlu etkiye sahiptir. Kronik iltihaplanmaya bağlı görülen rahatsızlıklarda da etkili olduğu söylenir. Balık yağı düzenli kullanıldığında bağırsaklara da olumlu etki sağlayabilir. Özellikle sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri olabilir. Balık yağı aynı zamanda bazı anksiyete bozukluklarında da kullanılabilir. Bazı kanser türleri için de faydalı olduğu söylenir. Balık yağı pek çok bakımdan vücuda fayda sağlayan besin türlerinden biridir. Balık yağı, yağlı olduğu için kilo aldırır gibi bir algı vardır. Ancak sanılanın aksine balık yağı kilo aldırmaz. Balık yağı özellikle egzersiz yapanlar için daha etkili olabilir ve egzersizin etkisini arttırabilir. Diğer bir deyişle kilo aldırmak bir kenara kilo vermeye bile destek olabilir. Balık yağının aynı zamanda tok tutma özelliği olduğu bilinir. Bu sayede aşırı yemenin de önüne geçilmiş olur. Adının içinde “yağ” kelimesinin geçmesi kilo aldırdığı yönünde endişeye neden olsa da balık yağı da tıpkı vitaminler gibi doğrudan kilo aldırmaz.

Balık yağı iştah açar mı?

Balık yağı, insan vücudu için en önemli besin türlerinden biridir. İçerisinde omega 3, E vitamini, A vitamini, C vitamini, D vitamini, demir ve kalsiyum gibi faydalı içerikler vardır. Balık yağı doğru bir şekilde ve dozunda tüketilirse kilo aldırmaz. Hatta bazı araştırmalara balık yağı iştahı azaltabilir. Balık yağı dolayısı ile kilo vermede etkili olabilir. Balık yağı tüketiminde mutlaka doz önemlidir. Balık yağının gereğinden fazla tüketimi zararlı olacaktır. Balık yağının tüketimi bünyeye göre değişiklik gösterir. Bu nedenle sizin için en doğru doz miktarını mutlaka bir uzmana danışın.

Balık yağı hapı kilo aldırır mı?

Balık yağı eczanelerde hap şeklinde de bulunabilir. Balık yağı hapı kilo aldırır mı, balık yağı hapı iştah açar mı, balık yağı hapı kilo yapar mı gibi onlarca soru vardır. Balık yağı hapı kilo yapmaz öncelikle bunu söyleyelim. Balık yağı hapı da yukarıda söylediğimiz gibi iştahı azaltabilir ya da tokluk hissi oluşturabilir. Balık yağı pek çok bakımdan faydalı besin türlerinden biri olsa da fazla tüketimi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Yanı sıra balık yağı ya da balık yağı hapı her bünyeye iyi gelmeyebilir. Balık yağı hapını ya da balık yağını günlük rutininize eklemeden önce doktorunuza danışmanızda yarar olacaktır. Çünkü fazla tüketimi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Sizin için en doğru dozu mutlaka doktorunuza danışın ve doktorunuzun onayı olmadan balık yağı hapını günlük rutininize eklemeyin.

Benzer Yazılar