Beslenme
Yağ Yakan Yiyecekler Hangileridir? 30.09.2021

Döndük dolaştık yine yağ yakan yiyeceklere, yağ yakan kürlere, yağ yakan içeceklere geldik. Çünkü biliyoruz ki 3 günlük detoks kürleri yalnızca ödem atmamıza destek olur. Diyette önemli olan yağdan kilo vermektir. Yağdan kilo vermek, yalnızda sağlıklı olmamızı sağlamakla kalmaz aynı zamanda aynada beden değişimini fark etmemize de yarar. Yağdan kilo verenlerin vücut tipinde ciddi değişimler gözlemlenir; fazlalıkların gittiğine birebir şahit olunur. Evet, diyet yapmak ve zayıflamak başta sağlık için önemlidir ancak bu durumun gözle çok açık bir şekilde fark edilebilir olması da ayrı bir mutluluktur. Bu nedenle sadece sağlık için değil, fiziki değişim için de yağdan kilo vermek başlı başına bir mutluluk nedenidir! Hemen her yazımızda sağlıklı kilo vermenin anahtarının yağ yakımı olduğuna değiniyoruz. Yağdan kilo vermek, en sağlıklı kilo verme şeklidir. Kastan ya da ödemden verilen kilolar bir süre sonra iki katı ile karşımıza çıkabilir. Yanı sıra kas kaybı ciddi sağlık sorunlarını doğurur. Bu nedenle kilo verme sürecinde aç kalmak, düşük kalorili diyet yapmak, saatler boyu yalnızca detoks içecekleri içmek ya da sağlıksız diyet kürleri yapmak oldukça zararlıdır. En ideal olanı doğru ve sağlıklı bir beslenme programı ile egzersizi hayatımıza katmaktır. Bunun için de elbette uzman desteği almak en doğrusu olacaktır. Madem yağ yakımının ne kadar önemli olduğundan hemen her yazımızda bahsediyoruz o halde bugün yağ yakan yiyeceklerden bahsedelim. Evet, hiçbir yiyecek tek başına mucize değildir hala bunu savunuyoruz ancak günün sonunda diyete önemli katkılar sağlayabilir. Şimdi gelin o mucize ürünlere yakından bir göz atalım.

Kırmızıbiber yağ yakar mı?

Yağ yakma denince akla ilk gelenlerden biri kırmızıbiberdir. Kırmızıbiberin yağ yaktığı söylenir ve dahası kilo vermenin en etkili yollarından biri olduğu söylenir. Acı sevenler, sevmeyenlere göre bu konuda daha şanslıdır demek mümkündür. Kırmızıbiberin içerisinde bulunan kapsaisin maddesi metabolizmayı hızlandırır. Hızlı bir metabolizmanın önünde de hiçbir kilo duramaz! Kırmızıbiber aynı zamanda vücut ısısını da yükseltir bu sayede enerji yakımı artar. Eğer midenizde bir sorun yoksa ve doktorunuz kırmızıbiber yemenizde bir sakınca görmüyorsa bir denemekte yarar var sanki!

Yeşil çay yağ yakar mı?

Yağ yakan içecekler dendi mi akla ilk gelenlerden biri yeşil çaydır. Yeşil çay yağ yakmada etkili rol oynar. Aynı zamanda yeşil çayın daha yavaş kilo aldırdığı düşünülür. Yapılan araştırmalara göre düzenli olarak yeşil çay içenler, içmeyenlere oranla daha yavaş kilo alıyor. Yeşil çayın yağ yakımını hızlandırdığı biliniyor aynı zamanda kilo almanın da önüne geçtiği düşünülüyor. Günde bir fincan yeşil çay tüketmek, kilolarla olan savaşta etkin rol oynayabilir.

Kivi yağ yakar mı?

Kivinin yağ yakımını hızlandırdığı düşünülür. Bunun en önemli nedenlerinden biri de içerdiği c vitamin oranıdır. C vitamininin, yağ yakımını hızlandırdığı bilinir. Kivi, turunçgillerden 5-6 kat, elmadan ise 40-50 kat daha fazla c vitamini içerir. Bu nedenle yetişkin bir insanın günde bir adet kivi tüketmesi, C vitamini ihtiyacını karşılayabilir.

Yoğurt yağ yakar mı?

Özellikle yağsız yoğurdun bel çevresindeki yağları eritmede ciddi rol oynadığı bilinir. Yağsız yoğurt, aynı zamanda vücudun hızlı bir şekilde yağ yakmasını da sağlar. İçerdiği yüksek kalsiyum ve protein özellikle bel çevresindeki yağların erimesinde etkin rol oynayabilir. Yanı sıra karın bölgesindeki yağlar için de yağsız yoğurttan destek alınabilir. Yoğurt aynı zamanda tok tutma özelliğine de sahip olduğu için öğünlerde tüketildiğinde uzun süre tokluk sağlayabilir.

Yulaf kepeği yağ yakar mı?

Yulaf kepeğinin uzun süre tok tuttuğu bir gerçek. Kan şekerini çok yavaş yükselttiği için ani iştah ataklarını önler. Özellikle gün içerisinde açlık bazen atak şeklinde hissedilebilir. İşte bu noktada yulaf tüketmek çok daha etkili olabilir. Yulaf aynı zamanda kabızlık sorununa da iyi gelir. Yulaf kepeği bağırsakların rahatlamasını sağlar.

Sütlü kahve yağ yakar mı?

Sütlü kahve kilo aldırır mı sorusunun yanıtı ile devam edelim. Diyette sade Türk kahvesi içmenin sayısız faydası olduğu biliyoruz. Sade Türk kahvesi içmek yerine sütlü kahve içmeyi tercih edebilirsiniz ancak burada sütün yağsız olması önem arz eder. Yağsız sütle hazırlanan bir kahve, uzun süre tok kalmanızı sağlayabilir.

Önemli Not: Bu tarz yağ yakan yiyecek ve içecekleri beslenme rutininize katmadan önce mutlaka doktorunuza danışınız.

Benzer Yazılar