Spor
Bayanlar Neden Kardiyo-Kickbox Yapmalı? 24.06.2016

Son zamanların trend sporu Kardio-kickboks eğlenceli olduğu kadar da sizi fit bir görünüme ulaştırabilecek en iyi sporlardan biridir spor salonlarında saatlerce sıkıcı aletlerle vakit kaybetmek istemeyenler için ideal bir spor, içerdiği kombine hareketler sayesinde zihninizi her iki lobunun da çalışmasını sağlar , tüm kaslarınızıda çalıştırırak hem zihinsel hem fiziksel olarak güçlü olmanızı sağlayacaktır.

1

1- Hızlıca Yağ Yakın

Dövüş sanatları teknikleri ve kardiyo egzersizlerini birleştiren, kalori ve yağ yakmak konusunda oldukça başarılı bir branştır.

Bir kardiyo-Kickboks antrenmanında en az 700-900 arasında kalori yakmanız mümkündür.

Kardiyo kickboks inatçı karın yağlarınız yakar, diyabet olma riskinizi azaltır, kalp krizi ve bazı kanser türlerinden de korunmanıza yardımcı olur. Yayınlanan bilimsel çalışmalarda bir kickboks antrenmanı boyunca standart bir aerobik antrenmanına göre %67 daha fazla yağ yakılabildiği ispatlanmıştır.

2- Tüm Kas Gruplarını Çalıştırın

Kickboks Tüm kas gruplarını eşit olarak çalıştırabilir, yeterli bir çalışma ile vücudunuz bir jimnastikçinin elastikliğine, hatta bir balerinin zerafetine kavşacaktır, bunun yanı sıra kaslarınızı da geliştirerek sizi oldukça güçlendirecektir.

shutterstock_202760989

3. Kendinizi Savunun

Kardio-Kickboks yaparak Hem fit bir görünüme kavuşarak sağlıklı bir hayat sürmeniz mümkün olduğu gibi tehlikede olduğunuz durumlarda da kendinizi savunmanıza yarayacağını söylememize gerek bile yok, adı üzerinde kickboks.

4. Stres Atın

Geceleri rahat bir uyku uyumanızı sağlayacağı gibi günün stresinden de sizi uzaklaştıracaktır.
Antrenman sırasında endorfin hormonu salgılayan vücudumuz stresten uzaklaşacak, biraz kum torbası çalışmak da kafanızı tamamen boşaltmanıza yardımcı olacaktır.

5. Fit olun

Kickboksa başladıktan sadece bir ay sonra eğer kararlı şekilde haftada üç gün birer buçuk saat entrenman yaptıysanız bacak, kalça ve kol kaslarınızın şekillenmeye başladığını, sıkılaştığını göreceksiniz.

      

Benzer Yazılar