Bitkisel
Boğaz Ağrısına Hızlı ve Doğal Yöntemler 04.03.2017

Boğaz ağrısı her zaman ortaya çıkabilir ve bunlar birtakım nedenlerden kaynaklanır. Bazı boğaz ağrısı, bakteriyel bir enfeksiyondan veya boğaz ağrısı yüzünden olabilir ve bazıları viral enfeksiyonlardan olabilir. Her iki durumda da boğaz ağrısı çok bulaşıcıdır ve semptomlar geliştikçe sorunu çözmek önemlidir. Neyse ki, evde kullanabileceğiniz ve antibiyotik reçetesi gerektirmeyen doğal boğaz ağrısı ilaçları vardır.

Çiğ bal, C vitamini ve meyan kökü gibi boğaz ağrısı tedavisi rahatsızlığınızı hafifletmeye ve iyileşmeyi hızlandıracaktır. Boğaz ağrısı için bakteri üremesini yavaşlatmak, şişmeyi kolaylaştırmak ve tıkanıklığı azaltmak için dahili ve tropikal olarak kullanılabilen güçlü uçucu yağlar da vardır.

Boğaz Ağrısı Belirtileri

Boğaz ağrısı, boğazın ve bademciklerdeki her türlü iltihaplanma sürecidir ve yutkunurken ağrıya neden olur.

Boğazdaki boğaz belirtileri ve semptomları nedene bağlı olarak değişir. Bazı yaygın olanlar şunları içerir:

- Yutma veya konuşma sırasında kötüleşen ağrı

- Yutma zorluğu

- Boğazında cırtlı bir his

- Boyun veya çenede şişmiş bezler

- Şişmiş, kırmızı bademcikler

- Bademcikler beyaz lekeler

- Ses kısıklığı

Bir enfeksiyon boğaz boğazınıza neden oluyorsa, ateş, baş ağrısı, vücut ağrıları, öksürük, burun akışı ve mide bulantısı gelişebilir.

Aksi takdirde sağlıklı insanlarda boğaz ağrısına neden olan bir enfeksiyon, nadiren ciddi etkiler yaratır. Genellikle bir hafta içinde de etkilerini kaybeder.

DOĞAL YÖNTEMLER

1. Ham Bal

Ham bal, boğaz ağrısı gibi solunum koşullarının tedavisinde yardımcı olabilecek anti-inflamatuar ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Doğal olarak boğazını rahatlatabilir ve şişmeyi kolaylaştırabilir. Diğer çiğ bal faydaları boğaz ağrısı ile ilişkili olarak mukus salgısını ve öksürükleri azaltma kabiliyetini içerir.

İran Temel Tıp Bilimleri Dergisinde yayınlanan araştırmalara göre bal 60 civarında bakteri türü ve bazı mantar ve virüs türleri üzerinde engelleyici bir etkiye sahiptir. Ayrıca, fenolikler, peptitler, organik asitler ve enzimler de dahil olmak üzere çok çeşitli bileşikler sayesinde antioksidan kapasiteye sahiptir.

Hızlı su bastıran boğaz ağrısı tedavisi oluşturmak için, ılık suya veya çaya ham bal ilave edin veya limon  ile karıştırın.

2. Kemik suyu

Kemik  ve sütün tüketilmesi, bağışıklık sisteminizi desteklediği için sulanmaya devam etmenize yardımcı olur; böylece hızlı bir şekilde iyileşebilirsiniz. Kemik suları besleyici yoğun, sindirimi kolay, lezzet açısından zengin ve iyileşmeyi artırıyor. Kalsiyum, magnezyum ve fosfor da dahil olmak üzere vücudunuzun kolaylıkla emebileceği formlarda gerekli mineralleri içerirler.

Nebraska Tıp Merkezi'ndeki Araştırmacılar'a göre, tavuk stoğu yaparken üretilen amino asitler, solunum sistemindeki iltihaplanmayı azalttır.

3. Sarımsak

Taze sıkılmış sarımsağın aktif ilkelerinden biri olan Allicin, çeşitli antimikrobiyal faaliyetlere sahiptir. Saf formundaki Allisin'in, çok ilaca direnci dahil olmak üzere çok çeşitli bakterilere karşı antibakteriyel aktivite gösterdiği bulundu. Ayrıca antiviral, antifungal ve antiparazitik aktivite gösterdi.

Çiğ sarımsak boğaz ağrısı tedavilerinden biri olarak kullanmak için gün boyunca yiyeceğinize ekleyin ya da günlük olarak bir sarımsak takviyesi alabilirsiniz.

4. Su

Uygun hidrasyon, virüsleri veya bakterileri sisteminizden boşaltmanın ve boğazınızı nemlendirmenin anahtarıdır. Her iki saatte bir en az 8 ons su içmeye çalışın. Sıcak su içebilirsiniz, sade veya limonlu, zencefilli veya ballı olsun. Aslında, Birleşik Krallık'ta yapılan bir 2008 araştırmasında, sıcak içeceklerin boğaz ağrısı da dahil olmak üzere, yaygın soğuk algınlığı ve gribin semptomlarından derhal ve sürekli bir rahatlama sağladığı bulunmuştur.

5. C vitamini

Vitamin C, bağışıklık sistemi işlevine yardımcı olur ve beyaz kan hücrelerini hızlandırır. Artı çalışmalar, C vitamininin solunum semptomlarının süresini, özellikle fiziksel stres altındaki insanlarda kısalttığını göstermektedir. Boğaz ağrısı belirtileri gelişir. Günde 1,000 miligram C vitamini alıp greyfurt, kivi, çilek, portakal, lahana ve guava gibi C vitamini gıdalarını tüketin.

6. Ekinezya

Bu bitkinin kimyasal bileşenlerinin çoğu, önemli terapötik değeri sağlayabilen güçlü bağışıklık sistemi uyarıcılarıdır. Connecticut Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, ekinezya tüketiminin, ortak soğuk algınlığı oranını yüzde 58 oranında azaltacağı ve ortak soğuk algınlığının süresini 1.4 günde azaltacağı öne sürüldü. Bu, ekinezanın antiviral özelliklere sahip olduğunu ve vücudun boğaz ağrısı oluşturan enfeksiyonlara karşı savaşmasına yardımcı olabileceğini kanıtlıyor.

7. Meyan Kökü

Meyan kökü, boğaz ağrısı ya da öksürüğe büyük yararlar sağlar, çünkü güçlü bir balgam söktürücüdür, mukusunu boğazdan gevşetmeye ve boğazdan atmaya yardımcı olur. Tahrişi yatıştırır ve bademcik iltihaplarını azaltır; meyan kökü, etkili bir boğaz ağrısı tedavisi haline getirir.

Araştırmacılar ayrıca meyan kökünün güçlü antiviral ve antimikrobiyal faaliyetleri olduğunu keşfettiler. Çoğu araştırma, bu ortak otların çeşitli bileşenlerinin, meyankökü kökü içinde bulunan 20 triterpenoid ve yaklaşık 300 flavonoid gibi farklı mekanizmalar yoluyla bu faaliyetlerden sorumlu olduğunu bulmuştur. Flavonoidler, özellikle kaloneler, bakteri genlerinin ekspresyonunu azaltarak bakteriyel enfeksiyonun tedavisinde, bakteriyel büyümeyi inhibe ederek ve bakteriyel toksin üretimini azaltarak önemli bir rol oynamaktadır.

8. Koloidal Gümüş

Kolloidal gümüş antibiyotiklere dirençli superbug'leri kontrol etme konusunda eşsiz bir kabiliyete sahiptir. Aslında, çalışmalar, 650 farklı hastalık yaratan patojenin birkaç dakika içinde küçük miktarda gümüşe maruz kaldığında yok olduğunu göstermiştir. Ayrıca , kolloidal gümüş, antibiyotik ilaçlarının aksine, kendisi tarafından öldürülen organizmalarda direnç veya bağışıklık yaratmaz.

Kolloidal gümüş faydaları ayrıca antiviral ve anti-inflamatuar özellikleri de içerir. Genellikle yaygın soğuk algınlığı ve grip için bir tedavi ve pnömoni gibi daha ciddi koşullar olarak kullanılır.

9. Çinko

Çinko, bağışıklık sistemine fayda sağlar ve antiviral etkilere sahiptir. Çinko, en az beş ay süreyle alındığında, boğaz ağrısı ile ilişkili olan soğuk algınlığı ile hastalanma riskini azaltabilir. Kendinizi zaten hasta hissettiğinizde takviye etmek, özellikle hastalığın ilk belirtisinde görülürse iyileşme sürecini hızlandırabilir.

Araştırmalar çinkonun mukoza ve mukoza zehirlenmesine neden olan moleküler prosesi etkileyebileceğini gösteriyor. Ve burun yollarında birikmek için bakteriler. İyonik çinko, elektrik yükünden dolayı burun epitel hücrelerindeki alıcılara bağlanarak ve etkilerini bloke ederek bir antiviral etki gösterme kabiliyetine sahiptir.

10. Probiotikler

Çalışmalar, probiyotik desteğin, bir veya daha fazla üst solunum yolu enfeksiyonu geçirmiş hasta sayısını ve antibiyotik kullanımını azalttığını göstermektedir. 2010 yılında yapılan bir araştırmada,

3-6 yaş grubu bir topluluğun anaokuluna veya gündüz bakımevine katılan 638 çocuğa, probiyotik suş Lactobacillus durumunu içeren bir içki ya da eşleşen bir plasebo almak için rasgele olarak 90 gün boyunca görevlendirildi. Probiyotik kullanımı üst solunum yolu enfeksiyonlarının azalmasına neden olmuştur.  Benzer bir sonuç, bir maymun süt ürününün 100 mililitresini tüketen 742 çocuğu içeren ve solunum problemi insidansını düşürdüğünü başka bir çalışmada görüldü.

11. Uyku

Boğaz ağrısının üstesinden gelmek için yeterli uyku almak hayati önem taşır; Aslında eksik uyku sağlık için zayıf yemek yeme ve egzersiz kadar kötü olabilir. Kendinizi iyi hissetmeye başlayıncaya kadar 9 ila 10 saatlik uykuyu hedefleyin. Dahili Tıp Arşivlerinde yayınlanan araştırmalara göre, uyku kalitesinin bağışıklığın ve soğuk algınlığının duyarlılığının önemli bir göstergesi olduğu düşündürmektedir. Rinovirüs içeren burun damlaları 153 sağlıklı erkek ve kadına verildi. Katılımcılar, boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı, göğüs tıkanıklığı, sinüs ağrısı ve öksürük gibi hastalık semptomlarını her gün değerlendirdiler. Veriler, rinovirüse maruziyetten önceki haftalarda daha düşük uyku etkinliğine ve daha kısa uyku süresine sahip olanların hastalığa karşı daha az direnci olduğunu gösterdi.

12. Limon Esansiyel Yağı

Limon uçucu yağın vücudun herhangi bir yerinden toksinleri temizleme gücü vardır. Antibakteriyel ve anti-inflamatuar aktivitesi boğaz ağrısı tedavisinde yararlı bir araçtır. Bağışıklık fonksiyonunu artıran C vitamini bakımından da yüksektir ve salgılamayı arttırarak boğazı nemli tutmaya yardımcı olur.  Sıcak suya veya çaylara 1-2 damla limon yağı ilave edin. Ayrıca limon yağı doğrudan şişeden alınabilir veya evde dağıtıcıya 5-10 damla koyabilirsiniz.

13. Okaliptüs Esansiyel Yağı

Okaliptüs yağı, bağışıklığı artırma, antioksidan koruma ve solunum dolaşımını geliştirme kabiliyeti nedeniyle en faydalı boğaz ağrısı ilaçlarından biridir. Farmasötik Biyolojide yayınlanan araştırmalar, okaliptüs yağının antiseptik olarak ve boğaz ağrısı, öksürük, soğuk algınlığı ve diğer enfeksiyonların semptomlarını gidermek için kullanıldığını gösteriyor.  Boğaz ağrısını okaliptus yağı ile hafifletmek için bir difüzörle kullanın. Ya da, boğazınıza ve göğsünüze 1-3 damla uygulayarak tropikal olarak kullanın. Okaliptüs yağı ve suyla gargara yapabilirsiniz. Hassas ciltleriniz varsa, tropikal uygulama öncesi okaliptüsü sulandırmak için Hindistan cevizi yağı gibi bir taşıyıcı yağ kullanın.

Benzer Yazılar