Beslenme
Ceviz Suyunun Faydaları 16.04.2019

Hem yaş hem de kuru haliyle tüketilebilen ceviz, şüphesiz vücudumuz için vazgeçilmez bir besin kaynağı. Oldukça besleyici bir besin olan cevizin, bilinenin aksine, yenilmesi dışında, suyunun tüketilmesi de oldukça yaygın. Üstelik, ceviz suyunun faydalarını da saymakla bitmiyor. Ceviz suyu yapımı, faydaları ve merak ettiğiniz daha birçok konuyu yazımızın devamında keşfedebilirsiniz.


Ceviz Suyu Nasıl Yapılır?

ceviz-suyu-zayiflatirmi

Hepimiz evde yapabileceğimiz şifalı reçetelere bayılırız kuşkusuz. Evinizde hazırlayabileceğiniz bol şifalı bir reçete olan, bilmeyenlerin kesinlikle keşfetmesi gereken, ceviz suyu kürü yapımı düşündüğünüzden çok daha pratik ve kolay. İhtiyacınız olan malzemeler, oda sıcaklığında bir miktar su ve ceviz. Ayıkladığınız ceviz içlerini oda sıcaklığında suyun içerisine atarak 24 saat bekletin. Ceviz ve su miktarı sizin isteğinize bağlı olarak değişebilir. Önemli olan cevizdeki yararlı maddelerin suyun içerisine geçmesi için yeterince beklemek. Hazırlamış olduğunuz ceviz suyunu sabah uyandığınızda, dişlerinizi fırçaladıktan sonra, aç karna yudum yudum olacak şekilde, yavaş yavaş içmelisiniz. Çünkü ceviz suyunu bir kerede içmeniz sonuç almanızı yavaşlatır. Kahvaltınızı, ceviz suyunu içtikten 20-30 dakika sonra yapmanız önerilir. Ceviz suyunuzu hazırlamak için kullandığınız cevizleri, kahvaltınızda yemeyi sakın unutmayın. Tabi şunu da belirtmek isteriz, ölçüleriniz kendi avcunuz ile bir avuçtan fazla ise cevizin tamamını tüketmemenizde fayda var. Uzmanlar kendi elinizin ölçülerinde günde bir avuç ceviz tüketiminin ideal olduğunu belirtiyor.


Ceviz Suyunun Faydaları Nelerdir?

ceviz

Ceviz suyunun faydalarını saymakla bitiremeyiz. Ceviz suyunun en çok bilinen faydalarını aşağıda sizler için derledik:



  • Sindirim sistemini düzenler ve kabızlığa iyi gelir.


  • Kötü kolesterolü düşürür.


  • Omega3 bakımından oldukça zengindir. Böylece sinir sistemini korur, işleyişini düzenler.


  • Bolca protein içerdiği için tok tutarak, vücuttaki yağ yakımını kolaylaştırır.


  • Kan şekerini dengeler.


  • Hormonların salgılanmasına yardımcı olur.


  • Karaciğerin işleyişini destekler.


  • Antioksidan içerdiği için toksinlerden vücudu arındırır.


  • Saç ve cilt için de oldukça yararlıdır. Parlak ve daha güçlü saçlar ile arınmış ve canlı bir cilt için ceviz suyu tüketebilirsiniz. Cilt kırışıklarını önleme konusunda da ceviz suyunun yararları azımsanamaz.


  • Kalp damar hastalıklarının düşmanıdır. Damar tıkanıklıklarına engel olur.


  • Vücudun melanin hormonu salgılamasını sağladığı için uykunuzu düzenli hale getirir.


  • Şeker kaynaklı kilo alımlarının düşmanıdır.


  • Öksürüğe iyi gelir.


  • Ceviz suyu içerisinde bulunan anti bakteriyel maddeler enfeksiyona yol açan organizmalarla mücadele ettiği için immün (bağışıklık) sistemini güçlendirir.


Ceviz Suyu Zayıflatır mı?

ceviz-suyu-faydalari

Özellikle kadınların ceviz suyu ile ilgili merak ettiği en önemli konu zayıflamaya katkı sağlayıp sağlamadığı. Merak edildiği üzere ceviz suyu tek başına zayıflamanız için etkili olmuyor. Düzenli spor ve diyet programınızı ceviz suyu ile desteklerseniz ceviz suyunun kilo kaybınızdaki etkisini görebilirsiniz. Ceviz suyu tok tuttuğu için diyet yaparken açlık hissi konusunda size yardımcı olarak süreci kolaylaştıracak. Sindirim sistemini düzenlediği için zayıflama sürecini destekler. Unutmayın ki ceviz suyu aynı zamanda bel bölgesindeki yağlanmalar için de oldukça etkili. Bir de ceviz suyu tarifinize limon suyunu eklerseniz, bu karışım metabolizmayı hızlandıracağı için vücudunuzdaki yağ yakımı da hızlanacak. Limon sulu ceviz suyu tüketirken tat olarak da daha lezzetli olacak. Görüldüğü gibi ceviz suyunun zayıflamaya direkt etkisi olmasa da zayıflama sürecinizi destekleyici önemli bir besindir.


Ceviz Suyunun Yan Etkisi Var mı?

ceviz-suyunun-faydalari

Her şeyde olduğu gibi ceviz suyunun da fazlası zararlı tabi ki. Elbette ceviz suyu tüketimini abartmadığınız sürece vücudunuza yararları dışında bir etkisi olmayacak. Günde bir bardak ceviz suyu tüketmeniz ideal görülür.

Bunun dışında istisnai durumlar da bulunduğunu belirtmeden geçemeyiz. Özellikle emziren ve hamile kadınlar doktorlarına sormadan ceviz suyu tüketmemeli. Ceviz suyunun içerisindeki bazı maddeler emziren annelere ve anne adaylarına dokunabilir.

Ceviz suyu tüketimi ile ilgili uyarmamız gereken bir diğer grup ise tansiyon hastaları. Ceviz suyu ile sarımsak tüketimi bir arada yapıldığında tansiyonun düşmesine sebep olabilir. Tansiyon ile ilgili sorununuz var ise ceviz suyu tüketiminde doktorunuza danışmanızı öneririz.

Son olarak, ceviz suyunun yan etkilerinden biri de hormonlar üzerindeki etkisi. Hormonal bozukluk yaşayan kişilerin ceviz suyu kürünü uygulamadan önce doktora danışmalarını tavsiye ederiz.


Ceviz Suyu Diyeti Nasıl Yapılır?

ceviz-suyu

Öncelikle, uygulaması çok basit bir diyet olan ceviz suyu diyetini, ceviz suyu kürü olarak da duyarsanız şaşırmamanız gerek. Diyetiniz ve spor programınızın yanına ceviz suyunu eklerseniz, ceviz suyu diyeti yapmış olursunuz. Bu noktada aklınıza gelen en önemli soru elbette ceviz suyunu ne kadar içmeniz gerektiğidir. Her bünyenin ihtiyacına ve yapısına göre bu ölçü değişiklik gösterir. Bu yüzden ceviz suyu diyetine başlamadan önce, ceviz suyu tüketiminizi hangi ölçeklerde yapmanız gerektiğini diyetisyeninize danışmanızı öneririz.

Egzersizleriniz sırasında içtiğiniz suyun içine hazırlamış olduğunuz ceviz suyunu karıştırarak spor sırasında tüketmeniz, vücudunuzun yağ yakımı konusunda yararlı bir uygulama olabilir.

Son olarak, ceviz suyu tüketimini diyetiniz ile birlikte sonlandırmanız, düzenli olarak tüketmemeniz gerektiğini, ceviz suyu tüketimine ara vermenin gerekli olduğunu belirtmek isteriz.

Benzer Yazılar