Sağlıklı Tarifler
Dang Humması İçin Şaşırtıcı Ev İlaçları 25.09.2018

Dang Humması 

Tedavisi için doğrudan tıbbi tedaviler olmasa da, dang humması semptomlarını hafifleten etkili ilaçlar vardır. Bunlar arpa çimen, goldenseal, neem yaprakları, papaya, portakal suyu, kişniş, fesleğen yaprakları, su, çemen ve nar suyu kullanımını içerir.

Dang humması, her yıl milyonlarca insanı etkileyen Aedes aegypti ve Aedes albopictus sivrisinekleri tarafından yayılan viral bir enfeksiyondur.  Bu hastalık genellikle daha fazla sivrisinek bulunan tropik bölgelerde bulunur, ancak 20. yüzyılın ortalarından beri dünya çapında 100'den fazla ülkeye endemiktir. Dangenin semptomları genellikle üçlü hastalıkta (ateş, kızarıklık ve baş ağrısı) görülür ve dengue triad olarak adlandırılır.

Dang virüsü için bir tedavi olmayabilir, ikincil durumların tedavisi yaygındır ve çoğu durumda, hastalar hayatta kalabilirler. Ancak, resmi bir tedavi olmayışı nedeniyle, pek çok bitkisel ve ev ilaçları geliştirilmiş, en popüler ve etkili olan aşağıda daha ayrıntılı olarak açıklanmıştır.

Dang Humması Önlenmesi

“Tedavi” nin en etkili şekli aslında önleme, ancak rahatsız edici sivrisinekleri savuşturmak çok zor olabilir. En etkili önleyici stratejiler şunlardır:

Ayakta Duran Su: Sivrisineklerin ürettiği yer olan durgun ve durgun suyu önlemek veya ortadan kaldırmak. 

Sivrisinek Kovucu: Çok ağaçlı veya tropik bir alandaysanız, açıkta kalan cildinize ve giysilerinize sivrisinek kovucu uygulayın.

Kapatma ve Kaplama: Tüm cildinizi kapatın ve içinde bulunduğunuz yerin, kendinizi korumak için yerine koyabileceğiniz her türlü cibinlikte gözyaşları da dahil olmak üzere, tamamen kapalı olduğundan emin olun.

DSÖ'ye göre, Sanofi Pasteur'un ilk dang aşısı Dengvaxia (CYD-TDV), Aralık 2015'te Meksika'da geliştirildi.

Dang Humması İçin Ev İlaçları

Bununla birlikte, dang virüsü ile enfekte olmanız durumunda, hızlı bir iyileşme ve semptomlarınızın hafiflemesi için aşağıdaki ev ilaçlarını takip edin:

Papaya Yaprakları

Papaya yaprakları yaygın olarak dang humması için doğal bir tedavi olarak bilinir. Papayalardaki besinlerin ve organik bileşiklerin karmaşık karışımı trombosit sayınızda bir artışa neden olabilir, yüksek C vitamini seviyeleri bağışıklık sistemini uyarmaya yardımcı olur ve antioksidanlar oksidatif stresi azaltmaya ve kandaki fazla toksinleri yok etmeye yardımcı olur.   Yapraklar ezilebilir ve saf suyu içmek için bir bezle süzülür.

Arpa Otu

Arpa otu, daha fazla kan hücresi üretimini uyararak vücudun kan trombosit sayısını önemli ölçüde arttırmak için eşsiz bir yeteneğe sahiptir.  Arpa çayı içebilir ya da arpa otunu doğrudan yiyebilir ve trombosit sayısında hızlı bir artış görebilirsiniz, bu da dang hummasının zayıflığını uzatacak ve hemorajik ateşi ve daha fazlasına karşı vücudun duyarlılığını artırabilecek ciddi yan etkilerinden biridir. ciddi komplikasyonlara neden olur.

Goldenseal 

Pek çok bitkisel veya doğal ilaç, araştırma yoluyla doğrudan onaylanmadığı veya kanıtlanmadığı halde, homeopatik doktorlar, dang humması semptomlarını çok hızlı bir şekilde temizleme ve virüsü vücuttan yok etme kabiliyeti nedeniyle altın meblağını övmüştür. Goldenseal sadece ateş, titreme, baş ağrısı, mide bulantısı ve kusmayı kolaylaştırmaya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda doğal antiviral kapasitesi de dang ateşini günlerce giderir.

Su

Bu, sağduyu gibi görünebilir, ancak aşırı terleme, bedensel güçlük ve dang hummasının vücut üzerinde aldığı içsel gedikten dolayı aşırı susuzluk yaygındır.  Vücudu hidrate tutmak için olabildiğince fazla su içirin, bu da her ikisi de dehidratasyonla daha da şiddetlenen baş ağrıları ve kas krampları gibi semptomları hafifletmeye yardımcı olacaktır. Ayrıca, su vücudun yıkanmasına yardımcı olur ve patojenin viral etkisini karmaşıklaştırabilecek aşırı toksinleri ortadan kaldırır.

Neem Yaprakları

Neem yaprakları genellikle çeşitli rahatsızlıklar için reçete edilir ve dang humması istisna değildir. Neem yaprakları demlemeye bırakılır  ve daha sonra gelen demlenmiş çayı  içme, hem trombosit sayısını ve hem de virüsün en tehlikeli yan etkilerinden ikisi olan beyaz kan hücresi sayısını arttırdığı gösterilmiştir. Düzgün şekilde demlenmiş neem yaprakları bağışıklık sistemini iyileştirebilir ve gücünüzü diğer birçok ev ilaçlarından daha hızlı geri verebilir.

Portakal Suyu 

Portakal suyunda bulunan zengin antioksidanlar ve vitaminler karışımı, dang hummasının sekonder semptomlarını tedavi etmek ve virüsü ortadan kaldırmak için idealdir. Portakal suyu, bağışıklık sisteminin antikorlarının geliştirilmesine, idrarın artmasına ve toksinlerin salınmasına yardımcı olur ve C vitamininin kolajen yaratılmasında önemli rol oynadığı için hücresel onarımı uyarır.

Çemen otu

Çemen otu yapraklarının ateşi azalttığı ve ağrıyı hafifletmek ve hastalar için daha huzurlu bir uyku sağlamak için hafif bir yatıştırıcı olarak hareket ettiği bilinmektedir. Bu, dünyanın çeşitli yerlerinde dang humması semptomları için popüler bir ev ilacıdır.

Fesleğen

Fesleğen yaprakları çiğneme özellikle iştah açıcı gelebilir, ancak bu önemli bir bağışıklık güçlendirici teknik olarak bilinir ve Dang humması tedavisi için Ayurveda tıbbında uzun süredir tavsiye edilmiştir.  Fesleğen esansiyel yağı, sizi sivrisineklerden koruyan, fesleğen bir tedavi ve önleyici bir strateji haline getiren doğal böcek öldürücü özelliklere de sahiptir.  

Dikkat Edilmesi Gerekenler: Dang humması vakalarının çoğu ölümcül olmasa da, ilk semptomlar tedavi edilmezse ve önleyici tedbirler alınmazsa ateş daha ciddi aşamalara hızlı bir şekilde ilerleyebilir. Mümkünse, dang humması ile uğraştığınızı düşünüyorsanız, tıbbi yardım alın; Bu ev ilaçlarını sadece ek tedaviler olarak kullanın.

Benzer Yazılar