Sağlıklı Tarifler
Leigh Hastalığı için Doğal Yöntemler Nelerdir? 18.09.2018

Leigh Hastalığı için Doğal Yöntemler

Leigh hastalığı için doğal yöntemler  , kuşkonmaz, ayçiçeği çekirdeği, çam fıstığı, antepfıstığı, balık, çeşitli kuru otlar, domuz, maya özü, susam yağı, cevizler, macadamia fındık, mantar, ıspanak, keten tohumu, yeşil bezelye tüketimini içerir ve Brüksel lahanası ve düşük karbonhidratlı, yüksek yağlı bir diyet içerir.

Leigh hastalığı, nöromotabolik bir bozukluk olarak sınıflandırılan ve neredeyse yalnızca bebeklerde ve çok küçük çocuklarda bulunan nadir ve korkunç bir hastalıktır. Bilimsel olarak juvenil subakut nekrotizan ensefalomiyelopati olarak bilinir. Bu hastalık merkezi sinir sistemine saldırır ve ilerleyici bir hastalıktır.

Leigh Hastalığı için Doğal Yöntemler 

Kuşkonmaz

Çoğu çocuk sebzelerini yemeye özen göstermese de, bu hastalığın zarar görmesini yavaşlatan B1 vitamini (thiamin) ile doludur çünkü kuşkonmaz Leigh's hastalığı için en iyi ev ilaçlarından biri olabilir.   Ispanak ve Brüksel lahanası da aynı nedenden dolayı tavsiye edilir.

Kurutulmuş Otlar ve Baharatlar

Yine, çocukların hassas mideleri, baharatlar ve otlar konusunda güçlü  değildir, ancak özellikle tiamin olmak üzere etkileyici miktarda vitamin ve mineral içerir.  Kişnişin bir porsiyonu günlük ihtiyacın  % 83'ünü sağlar ve haşhaş tohumu, adaçayı, kırmızı biber, hardal tohumu, biberiye ve kekik de çok iyi seçeneklerdir.

Fındık

Çam fıstığı, cevizler, antep fıstığı ve macadamia fıstığı, B1 vitamini açısından çok yüksektir ve daha geniş bir merkezi sinir sistemi kuvvetini teşvik ederek Leigh'nin Hastalığının yıkıcı etkileriyle mücadele etmek için sinir sistemini harekete geçirebilir.  

Balık

Ton balığı gibi balıklar, içerdiği yüksek B1 vitamini seviyeleri nedeniyle Leigh'nin hastalığına bağlanmıştır.  Balıklara pek aşina olmayan küçük çocuklarınız için ilginç yemekler yaratmaya çalışın; ama özellikle bu yararlı besinle dolu balıkları  da kullanmayı unutmayın.

Mantar ve Bezelye

Bu iki sebze de çeşitli diğer yemeklere eklenebilir ve bir çocuk seçicilik  varsa onların tadını gizleme de farklı tatlar oluşturulabilir. Bununla birlikte, vitamin B1 (thiamin) seviyeleri önemli derecededir. 

Yüksek Yağ, Düşük Karbonhidrat Diyeti

Bu, kanıtlanmış bir ilaç veya diyet seçimi olmamasına rağmen, mevcut çalışmalar, bir çocuğun diyetindeki bu hızlı bozulmayı, Leigh's hastalığının bir çocukta hızlı ilerlemesini önlemek için en iyi seçenek olarak göstermektedir.

Tedaviler

Yukarıda belirtildiği gibi, yüksek yağlı, düşük karbonhidratlı diyetin hastalığın ilerlemesini yavaşlatmak için olası bir seçenek olduğu öne sürülmüştür, ancak diyete en fazla bağımlı olan diyet, B1 vitamini (thiamin) 'da çok ağır olan gıdalara yöneliktir.  Bu vitamin, metabolik sistemin ve merkezi sinir sisteminin düzgün işleyişinde büyük rol oynar, bu nedenle bir hastanın hayatını Leigh'nin hastalığı olan faydalı bir şekilde etkileyebilir, ne yazık ki, bu geçici bir çözüm olarak görülmeli, Kalıcı çare değildir. 

Leigh hastalığı olan bir çocuğunuz varsa, bu yiyecekler ve tedaviler uzun ve nispeten mutlu, sağlıklı bir yaşam için sunulabilir.

Benzer Yazılar