Sağlıklı Tarifler
Sağlıklı Tarifler İçin En İyi Aplikasyonlar 29.04.2019

Öğünlerinizi sağlıklı kılmak için tarif arıyorsanız, pratik ve sağlıklı yemek tariflerini bulmanızı sağlayacak aplikasyonları cihazınıza indirmeniz yeterli olacaktır. Google Play ve AppStore’dan bulabileceğiniz uygulamalarla, lezzetli ve sağlıklı yemek tariflerini öğrenebilirsiniz.

Önemli Not: Bu aplikasyonlarda yer alan önerileri uygulamadan önce diyetisyeninize danışmayı ve gerekli ölçümleri yaptırmayı unutmayınız.


1. Green Kitchen

saglikli-tarifler-1

Vejetaryen, vegan beslenme rejimlerini benimsiyorsanız veya öğünlerinizde yeşilliğe ağırlık vermek istiyorsanız Green Kitchen uygulaması sizin için ideal. Green Kitchen, doğal beslenmek isteyenler için geliştirilmiş bir uygulama. Sebze ağırlıklı tarifleriyle, sağlıklı ve leziz yemekler hazırlanamanızı sağlıyor. Gluten, şeker ve süt ürünlerinin minimum miktarda kullanıldığı tarifler öneren Green Kitchen, kolay ulaşılabilen malzemelerle harika yemekler yapmanıza olanak sunuyor.

Green Kitchen, yalnızca iOS sürümlerinde çalıştırılabilen bir uygulama olsa da, yakın zamanda Android platformlarında da çalıştırılabileceği söyleniyor.


2. Healthy Desserts

saglikli-tarifler-3

Şekerden uzak durmanız gerekiyorsa ve tatlı yemekten vazgeçemiyorsanız, Healthy Desserts tam size göre. Green Kitchen’ın yan uygulaması olan Healthy Desserts, meyve ağırlıklı, şekersiz, unsuz ve sağlıklı tatlı tarifleri bulmanıza yardımcı oluyor. Sağlıklı ve organik tatlılar tüketerek öğünlerinizi daha sağlıklı kılmak istiyorsanız, Apple Store’da yer alan bu aplikasyonu mutlaka indirmelisiniz.


3. Nutria

saglikli-tarifler-4

Rufat Mirza Tarafından geliştirilen Nutria, yalnızca yemek tarifleri sunan bir uygulama değil. Aynı zamanda sağlıklı beslenme ve egzersiz önerileri de sunuyor. Türkçe dil desteği olması uygulamayı avantajlı kılıyor. Ayrıca, sağlıklı beslenmeyle ilgili blog yazılarına erişme olanağı sunuyor. Günlük su sayar özelliği ile her gün gereken miktarda su tüketmenize de yardımcı oluyor. Apple Store’dan ücretsiz olarak indirerek, birbirinden lezzetli, doğal ve sağlıklı yemek tariflerini bulabilir ve diyet sürecinizde yardımcı olacak birçok tavsiye alabilirsiniz.


4. Caveman Feast – 250 Paleo Recipes

saglikli-tarifler-5

Paleo diyeti, son yıllarda adından sıklıkla bahseden, etkili ve sağlıklı bir diyet. Brainfood tarafından geliştirilen Caveman Feast uygulaması, Paleo diyetinden 250 tarif içeriyor. İlkel insanların beslenme rejimlerine dayanan bu diyet, hızlı ve sağlıklı bir biçimde zayıflamaya yardımcı oluyor. Apple Store ya da Google Play üzerinden indirerek, sağlıklı ve leziz diyetlere erişebilirsiniz.


5. Healthy Vegetarian Soul Food by Krautkorpf

saglikli-tarifler-6

Susann ve Yannic isimli Berlinli beslenme uzmanlarının vejetaryen tarifleri yayınladıkları ödüllü bloga dayanan bu uygulama, ağzınızı sulandıracak kadar leziz ve sağlıklı yemekler bulmanıza yardımcı oluyor. Pratik tariflere yer veren uygulamada gluten ve süt içermeyen tarifler de bulabilirsiniz. Özelliğe tazeliğe önem veriyorsanız bu uygulama tam size göre. Aplikasyon, şimdilik yalnızca Apple Store’dan indirilebiliyor olsa da, yakın zamanda Android sürümünün de çıkacağı konuşuluyor.


6. Oh She Glows

saglikli-tarifler-7

New York Times yazarı Angela Liddon’ın ödüllü yemek bloguna dayanan bu uygulama, birçok gurme tarafından tavsiye ediliyor. Doyurucu, lezzetli ve sağlıklı yemek tarifleri veren Oh She Glows uygulaması, 2016 yılında Apple Store tarafından kendi kategorisindeki en iyi aplikasyon olarak seçildi. Görünümleriyle iştah kabartan yemekler yapmak istiyorsanız bu uygulama tam size göre. Google Play veya Apple Store üzerinden indirip kullanabilirsiniz.


7. Sweat: Kayla Itsines Fitness

saglikli-tarifler-8

Kayla Itsines Fitness, adından da anlaşılacağı gibi yalnızca bir beslenme programı değil. Dünyadaki en büyük kadın fitness topluluğunun kurucusu Kayla Itsines tarafından geliştirilen bu aplikasyon yogadan fitness uygulamalarına, post hamilelik programlarından sağlıklı beslenme önerilerine kadar birçok konuda rehberlik yapıyor. Günlük yeme planı çıkarmakta zorlanıyorsanız bu uygulamayı indirmeniz yeterlidir. Uygulama ücretli olsa da, yedi günlük deneme süresinde şans vermenizi tavsiye ederiz.


8. Forks Over Knives – Healty Recipes & Easy Meals

saglikli-tarifler-9

Zengin ve sağlıklı tarifler içeren bu uygulama, Apple Store tarafından kendi kategorisindeki en iyi yeni uygulama ödülünü aldı. Forks Over Knives’ın sıradan bir tarif uygulaması olmadığını belirtmekte de fayda var. Nitekim bu uygulamada yer alan tarifler, 20 farklı şef tarafından hazırlanıyor. Tamamen vejetaryen, vegan yemeklerden oluşmasa da tariflerin çoğunun meyve-sebze odaklı olduğunu söyleyebiliriz. 300 yemek tarifi içeren Forks Over Knives her hafta yeni tarifler ile güncelleniyor.


9. Clean-Eating Plan and Recipes

saglikli-tarifler-10

Hafif, sağlıklı ve lezzetli yemeklerden oluşan öğünler hazırlamak istiyorsanız, C&J Nutrition’ın diyetisyenleri tarafından hazırlanan bu aplikasyon tam size göre. Diyet sürecinde lezzetli yiyeceklerden uzak kalmak istemiyorsanız, atıştırmaklık ve sürpriz tatlılarla dolu öğünler planlayan Clean-Eating Plan and Recipes uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama, günde 1600 kaloriyle beslenmenizi sağlıyor. Yağ, karbonhidrat ve proteini dengeli bir biçimde kullanmanızı sağlayan tarifler ile kilo verebilir ve sağlıklı kalabilirsiniz. Program için 3 dolar ödemeniz gerekiyor ancak verdiğiniz paraya değeceğinden emin olabilirsiniz.


10. Lifesum: Diet & Health Tracker

saglikli-tarifler-11

Lifesum, size hafif yemek tariflerinden çok daha fazlasını sunan bir program. Dengeli ve sağlıklı bir yaşam için yardımcı olan bu uygulama, yemek ve sağlık planlayıcısıyla öğünlerinizi sağlıklı kılıyor. Ayrıca bu uygulama ile ulaşmak istediğiniz kiloyu belirleyerek, kalori sayımı özelliği sayesinde hedefinize ne kadar yaklaştığınızı görebilirsiniz. Tüm bunlarla birlikte Lifesum, yiyecekler hakkında besin değeri gibi faydalı bilgiler edinmenizi sağlıyor. Sağlıklı tarifler vererek dengeli bir yaşam için rehberiniz olacak bir uygulama arıyorsanız, bu sizin için ideal.


11. Vegourmet

Filibaba AB tarafından geliştirilen Vegourmet, adını  İsviçre’nin meşhur gurme dergisinden alıyor. Dergideki tarifler ve öneriler baz alınarak geliştirilen bu uygulamada 200’ün üzerinde lezzetli tarif bulunuyor. Sokak yemeklerinden tatlılara, çorbalardan içeceklere kadar aradığınız her şeyi bu uygulamada bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar