Bitkisel
Esansiyel Yağları Tüketmek: Güvenli mi, Değil mi? 08.03.2019

Esansiyel yağları tüketmek uzun zamandır tehlikeli bir uygulama olarak kabul edilmiştir, ancak bazı esansiyel yağların uygun dozlarda tüketilmesi kabul edilebilir, bu nedenle bu konuda daha fazla bilgi sahibi olmak oldukça önemlidir.

Esansiyel yağlar, bazı bitkilerden damıtılmış veya ekstrakte edilmiş konsantre doğal yağlardır. Bu yağlar, ekstrakte edildikleri bitkilerin aktif bileşenlerinin ve lezzetlerinin birçoğuna sahiptir ve birçoğunun genel sağlığa fayda sağlayabilen güçlü antioksidanları ve kimyasal bileşikleri vardır.

Uzun yıllar boyunca, uçucu yağları tüketme kavramı, faydadan çok daha ağır basan çeşitli potansiyel yan etkilerle riskli olarak kabul edilmiştir. Bununla birlikte, uçucu yağlar uygun şekilde seyreltildiğinde ve uygun miktarlarda kullanıldığında, birçok uzman esansiyel yağların dahili olarak kullanılabileceğini kabul eder. Bu yağların cilt üzerinde kullanılması ve tüketilmesi çok farklı sonuçlara yol açabilir, bu nedenle deneyimli bir aromaterapiste danışabilirsiniz. Eğer esansiyel yağları tüketecekseniz dikkatli olmalı ve konsültasyon yapmanız şiddetle tavsiye edilir.

Esansiyel Yağ Tüketirken Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler

Esansiyel yağları tüketmeye gelince, izlenmesi gereken birkaç kritik kural vardır.

Yapılacaklar



  • Konsantrasyon güvenli seviyelerde kontrol edileceğinden difüzör, spritzer veya inhaler formunda uçucu yağları kullanabilirsiniz.


  • Bazı esansiyel yağları suyla seyreltebilirsiniz ve her zaman kullanım talimatlarını izleyin.


  • Çoğu yağın etkili olabilmesi için 2-3 damladan daha azı yeterli olacaktır.


  • Bölgesel kullanımın istenmeyen yan etkilere neden olma olasılığı daha düşük olduğundan kozmetik sorunlarınız için her gün esansiyel yağları kullanabilirsiniz.

Yapılmaması Gerekenler



  • Yemek borunuzda iltihaplanma ve tahrişe neden olabileceğinden, böbreklerinize ve karaciğerinize zarar verebileceğinden her gün esansiyel yağ tüketmemelisiniz.


  • IBS, kronik bulantı veya GERD'den (asit reflü hastalığı) muzdarip iseniz, uçucu yağları kullanmadan önce doktorunuzla konuşmanız sizin için iyi olacaktır.


  • Her birinin potansiyel sağlık etkilerini tam olarak bilmeden, az miktarda bile olsa tam olarak emin olmadığınız esansiyel yağları serbestçe birleştirmeyin.


  • Geleneksel veya reçeteli ilacın yerine esansiyel yağların kullanılmasına güvenmeyin.


  • Bir doktorla görüşmeden veya reçeteli ilacınıza ek olarak esansiyel yağları kullanmayın.

Benzer Yazılar