Yaşam ve Stil
Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri 21.05.2017

İnsanların yaklaşık %18'i, dişlerinin sarı görünümünden mahcup oldukları için çoğunlukla dişlerini fotoğrafta gizliyor. Günümüzde mükemmel ve beyaz dişlerinizin olması çok önemlidir - bu nedenle evde beyaz şeritler kullanan ya da büroda profesyonel beyazlatma tedavilerine yönelen insanların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. İnsanların size baktığında ilk dikkat ettiği şeylerden birisi de dişlerinizdir; Onlar hem sağlık hem de güven işaretidir. İlk izlenim verirken, çoğu çürümüş, eğri veya renksiz dişlerinizin olması; kendinizle gerçekten ilgilenmediğinize dair bir sinyal gönderebilir. Beyaz, parlak dişlerle güzel bir gülümsemeyi kim istemiyor? Peki dişlerinizi beyazlatmanın en iyi yolu nedir?

Üzücü gerçek şu ki, bazı insanlar, dişlerini ne kadar fırçalarsa yapsınlar, kahve içmek ya da çay içmek ve / veya sigara içmek gibi alışkanlıklardan dolayı dişleri lekelenmiştir. Çoğu kez sarı veya kahverengi renkte dişler daha büyük bir soruna işaret edebilir: sağlıksız diş etleri, ağız kokusu, mine ve genel olarak kötü diş hijyeni. Dişleri tek başına beyazlatmak, dişleri veya diş eti iltihabı gibi hastalıklardan korumaya yardımcı olmaz. Bu nedenle beyaz dişler kesinlikle güzel bir şey olsa da, işin özüne inmek gerekir.

Diş Hekimi IQ web sitesinde bir diş hekimi rapor ederken, "Dişin renginin diş sağlığı ile ilgisi çok az olduğu için, beyaz dişlerin sağlıklı dişlerle aynı olduğu yanlış bir belirtidir. Tüketici algısı ise, beyaz dişlerin sağlıklı bir ağza eşit olması ve algı gerçek olması. "İşte güzel haber: Aşağıda, ağız hijyenini iyileştirirken doğal olarak diş beyazlatmanıza yardımcı olacak olan ve evde yapabileceğiniz karışımları açıklıyoruz! Fırında soda ve hidrojen peroksit kullanan düzenli fırçalama ve diş ipi, hindistancevizi yağı ve elma sirkesi gibi ürünlerin uygulanması doğal olarak dişlerinizi beyazlatabilir; ayrıca antibakteriyel ve antiseptik koruma gibi avantajlar sağlar.

Dişleriniz Neden Sarıya Dönüyor?

Dişlerin her iki yüzeyinde (emaye) oluşan lekelerin yanı sıra dişlerin yapısında daha derin olan dişler renksizleşir, sarı veya hatta bej veya kahverengi bir renk alır. Diş minesini dişlerinizin sert beyaz yüzeyi oluşturur.

Emaye altında dentin adı verilen soluk kahverengi bir madde vardır, bu da emaye daha da inceltildiğinde daha görünür hale gelebilir. Pek çok yetişkin için çok yaygın bir olaydır. Diş erozyonu (eroziv diş aşınması), asit ve / veya şelasyon (bakteriyel tutulum olmaksızın) ile diş yüzeyinden kimyasal olarak kazınmış diş sert dokularının kronik kaybından kaynaklanır. Emayenin incelme nedenlerinden bazıları; yaşlanma, genetik ve erozyonu ve / veya boyanmayı teşvik eden gıdaların alımını içerir. Bu aynı sağlıksız alışkanlıkların çoğunda diş eti hastalığı riskiniz de artar.

Dişlerin sarı, bej veya kahverengiye dönmesinin nedenlerinden bazıları şunlardır:



  • Kahve veya çay içmek


  • Sigara içmek


  • Yaşlanma nedeniyle diş minesinin incelmesi


  • Zayıf bir diyet yemek. Bu, alkolsüz içecekler / soda, şekerler veya bazen belirli meyveler de dahil olmak üzere asitte yüksek miktarda işlenmiş gıdaları tüketmeyi içerir. Hatta bazı takviyeler, asit içeren nedeniyle emayenin incelmesini kötüleştirebilir.


  • Kuru ağızda acı çekme (tükürük yokluğundan emaye için daha az koruma anlamına gelir)


  • Burun yerine ağızdan nefes alıp vermek. Bu daha düşük tükürük ve dişlerin / ağzın tekrar kapanmasını önler


  • Antibiyotik kullanımı


  • Genetik Faktörler

Dişlerinizi Doğal Yollarla Beyazlatmanın 6 Yolu

1. Bir Şeyler İçtikten veya Yedikten Sonra Diş Fırçalama

Dişlerinizi doğal yollarla beyazlatmanın en iyi yolu, her zaman kolay olmamakla birlikte, bir şeyler yedikten veya içtikten sonra dişlerinizi fırçalamaktan geçer. Bu, çok fazla ısrar gerektirir ve yemek yediğiniz zamana (iş veya okul gibi) bağlı olarak biraz zor olabilir.

Sigara içmekten kaçınmak, çok fazla kahve ve / veya soda içmek, ağız hijyeninizi genel olarak iyileştirmek ve sağlıklı bir diyet yapmak sarı dişlerin önlenmesine yardımcı olur. Olumsuz etkileri azaltmak için asidik bir şey yedikten veya içtikten sonra su içmeye çalışın.

Çoğu gıda diş lekesi yapmaz, ancak bir kahve içicisi iseniz ya da sigara içiyorsanız, emaye ve / veya boyanma nedeniyle zamanla renksiz renklere sahip olan dişlere güvenebilirsiniz. Durum buysa, burada listelenen bazı doğal ilaçları denemenin yanı sıra, her üç ayda bir dişlerinizi temizlemek zorunda kalabilirsiniz.

2. Karbonat ve Hidrojen Peroksit

Hidrojen peroksit, antibakteriyel bir ajandır; ağız ve dişeti temizleyicisi olarak mükemmel çalışır ve ağzınızı mikroplardan uzak tutar. Hidrojen peroksit ile iyi bir oral ağız yıkaması yapılabilir; Yarım su ve yarım hidrojen peroksit kullanın, yaklaşık bir dakika ağzınızda çalkaladıktan sonra temiz su ile durulayın. Araştırmalar, hidrojen peroksitin, doğal bir antiseptik / antibakteriyel ajan gibi davranması nedeniyle kötü bakterileri ortadan kaldırarak nefes nefese tuttuğunu gösteriyor. Diş hekimliği Ağı'na göre, günümüzde diş hekimliğinde diş beyazlatmak için en yaygın kullanılan ürünlerden biridir. Ayrıca, diş eti iltihabı ve periodontitis gibi diş eti hastalıklarına karşı doğal koruma sağlayabilir.

Bu ürünü kullanmanın başka bir yolu için dişlerden daha fazla plak çıkarmaya yardımcı olan bir macun yapmak için az miktarda hidrojen peroksit ile az miktarda karbonatı karıştırın. Diş Doktorluğu Dergisinde yayınlanan bir derlemede, 270 denek üzerinde yapılan beş kontrollü klinik çalışmadan elde edilen sonuçlar, Arm & Hammer karbonat diş macunlarının diş fırçalamasının plak kaldırma etkinliğini, diş macununa göre önemli derecede etkili olduğunu gösterdi. Yüzdeki, dildeki, proksimal ve dişeti yüzeyleri gibi hastaların diş yüzeylerinin ölçümünden elde edilen sonuçlar, aynı zamanda, karbonatlı ürünler kullanıldığında, ortalama plak skorlarında istatistiksel olarak daha fazla düşüş olduğunu ortaya koymuştur.

Diş beyazlatmak için bu ürünleri güvenli bir şekilde kullanmak için dişlerinizi her zamanki gibi fırçalayın, dişlerin arkasına da dikkat edin. Karbonat zımpara gibi cesur bir maddedir, bu nedenle karbonatla karışmış hidrojen peroksite dikkat edin. Emaye geri gelmediği için bu büyük bir sorundur. Aslında, sert bir macundan daha tıknaz bir macun olmalıdır. Macunla dişlerinizi yaklaşık 30 saniye boyunca fırçalayın, sonra iyice durulayın. Dişleriniz için bu diş macununu kullanırken rehberlik etmek için, evde kullanılan remineralizing diş macunu veya ev yapımı probiyotik diş macunu yapmak için bu talimatlara da bakabilirsiniz.

3. Hindistancevizi Yağı Çekme

Bu doğru olabilir mi? Dişlerinizi temizlemek için hindistancevizi yağı mı? Hindistan cevizi yağı söz konusu olduğunda, yararlarının hepsini duyduğunuzu sandığınızı biliyoruz. Ancak hindistancevizi yağı doğal bir diş beyazlatıcısıdır. Bazı insanlar, fırçaladıktan sonra dişlerine hindistan cevizi yağı uygulayarak dişlerinin beyazlaşmasına ve genel olarak daha sağlıklı olduklarına kanaat getiriyor ve çoğu insan, yağ çekme sonuçlarını övüyor.

Ağzınıza bir kaşık hindistan cevizi yağı koyup dişleriniz arasında 5 ila 20 dakika arasında gargara şeklinde veya diş fırçanıza birkaç damla ilave ederek fırçalayın. Başka bir seçenek de, temiz bir bezin bir köşesine hindistancevizi yağı uygulamak ve dişleri ovmaktır. Hindistan cevizi çekmeyle ilgili bir bonus da; Hindistan cevizi yağı, antimikrobiyal özelliklere sahiptir, bu nedenle de sakızlarınızı korumak ve temizlemek için mükemmeldir.

Çağdaş Diş Hijyen Dergisi'nde yer alan bir çalışma, "Yemeklik yağ çekme terapisi doğal, güvenli ve yan etkisi yoktur. Dolayısıyla, ağız hijyenini korumak için evde koruyucu bir terapi olarak düşünülür. "(6)

4. Elme Şarabı Sirkesi kullanın

Gerçekten doğal bir antibiyotik ve diş / diş eti temizleyicisi olarak çalışan elma sirkesi (ACV) da dişler üzerindeki inatçı lekeleri giderebilecek durumdadır. ACV özellikle kahve ve nikotin (sigara içme) gibi ürünleri kullanan kişilerin lekelerini gidermek için yararlıdır. Araştırmalar, koyu renk lekelere sahip olanların çoğunun ticari ürünler kadar doğal diş beyazlatıcısının da iyi çalıştığını gösteriyor.

ACV'nin sırrı nedir? Asit asidi, potasyum, magnezyum, probiyotikler ve enzimleri içeren, mikropları (tehlikeli "kötü" bakteri öldüren) ve yararlı "iyi" probiyotik bakterilerin büyümesini teşvik eden bileşikler içerir. Doğal olarak asidik olduğu için plak veya dişlere yapışmış diğer maddeleri parçalamaya yardımcı olur. Elma sirkesinin pH'si, dişlerinizdeki lekeleri ortadan kaldırabilir ve dişlerin doğal olarak beyazlatılmasına yardımcı olur.

Diş beyazlatması için ACV'yi kullanmanın anahtarı tutarlı olmak, en iyi sonuçları görmek için sürekli olarak en az bir ay boyunca kullanmaktır. Ancak, dikkatli olun, çünkü tüm asitleri çok sert fırça ile veya çok fazla kullanırsanız dişlerinizdeki emayeleri çıkarabilir. ACV ile fırçaladıktan sonra, düzenli diş macunu, tercihen florür içermeyen bir macunla tekrar fırçalamalı veya ağzınızı iyice yıkamalısınız. Parmağınızla elma sirkesini alıp yaklaşık bir dakika boyunca dişlerinizi ovun. Sonra ağzınızı su veya bir hidrojen peroksit durulama ile durulayın.

5. Limon veya Portakal Kabukları

Elmalı sirkeye benzer şekilde, bazıları yararlı asitleri içeren limon ve portakal kabuğu veya limon esans yağı da dahil olmak üzere narenciye kullanmak da diş beyazlatma hünerini gösterir. Bu gıdalar genel olarak mide asidinin seviyelerini düzenleyen sindirimden faydalanmak gibi sağlıklı olmakla birlikte, yüksek asit içeriği, agresif bir şekilde kullanıldığında, dişlerde meni eritebilir. ACV'de olduğu gibi, dişlerinize limon veya portakal kabuğu kullanırsanız, daha sonra güvenli tarafta olmak için ağzınızı durulayın. En iyi sonucu almak için yukarıda tarif edilen hidrojen peroksit oral durulama formülünü kullanın.

6. Çilek ve Diğer Sağlıklı Gıdalar

Söylentilere göre bazı ünlüler dişlerini çilek gibi sağlıklı besinler ile beyazlatır. Model Tyra Banks, şovundaki bu diş beyazlatma hilesini denedi. Yaklaşık dört ya da beş çileği püre haline getirerek, bu nefis karışımı dişlerinizin her tarafına sürün ve daha sonra durulayınız.

Çilek, diş sağlığınıza fayda sağlayabilecek pek çok faydalı antioksidan ve diğer bileşikler içerir, ancak dişlerinizi yaşlandıkça harika tutan sadece onlar değildir. Diyetinizin kalitesi genel olarak dişlerinizin sağlığına bağlıdır. Dişlerinizi ve dişlerinizi güçlü tutmanıza, ayrıca hastalıklardan veya yaşlanma belirtilerinden arınmanıza yardımcı olan gıdalar arasında, aşağıdakilere benzer gıdalar bulunur:



  • Yoğurt veya çiğ süt gibi kalsiyum kaynakları


  • Yapraklı yeşil sebzeler, elmalar veya armutlar gibi magnezyum ve potasyumdan yüksek gıdalar


  • Kafes içermeyen yumurta


  • Mantarlar


  • Tatlı patates, havuç veya kabak


  • Kereviz


  • Ceviz veya badem gibi fındık

Bu sağlıklı gıdalardan faydalanarak dişlerinizi beyazlatmaya yardımcı olmak için bu ev yapımı diş beyazlatıcı tarifi yapmayı deneyin. Leke macunu, limon esansiyel yağı ve püre haline getirilmiş meyveler gibi lekeleri söndüren maddeleri bir araya getiriyor.

Aktif Kömür

Aktif kömür, toksinleri vücutta tutmak için kullanılan emici bir üründür, boyaya neden olan plak ve mikroskopik çerezleri emerek dişlerinizi beyazlatmaya yardımcı olabilir. Dişlerinizi kömür ile doğal olarak beyazlatmak için; diş fırçanızı ıslatın ve toz haline getirilmiş aktif kömür ile dişlerinizi normal şekilde fırçalayın. En çok lekelenme gösteren bölgelere özellikle dikkat edin. Biraz su yudumlayın, ağzında iyice gargara yapın ve tükürün. Su berrak oluncaya kadar suyu ağzınızda çalkalamaya devam edin. En iyi sonucu almak için haftada iki ila üç kez aktif kömürle dişlerinizi fırçalayın, ancak taçlar, kapaklar veya porselen kaplamalarınız varsa kullanmayın.

Konvansiyonel Diş Beyazlatma Ürünlerinin Tehlikeleri

Birçok kişi daha beyaz dişlere sahip olmakla ilgilenirken, bazıları bunu bir takıntı haline getirir ve beyazlatma işlemini bağımlılığa dönüştürür.

Araştırmalar, diş beyazlatıcı ürünlerin çok fazla emaye çıkarılarak dişlere zarar verebileceğini gösterdi. Beyazlatıcı şeritlerin sabit uygulanması zamanla mine erozyonuna neden olduğu ve özellikle sıcak ve soğuk sıvıları veya asidik gıdaları yediğinde diş hassasiyetini arttırdığı gösterildi. Amerikan Kozmetik Diş Hekimliği Akademisyen Dişhekimleri, "Diş hekimliği ofislerinde kullanılan tüm ürünler güvenlidir ve tezgah üstü ürünlerin çoğu da güvenlidir ancak asidik olanlardan birkaçı vardır. Asitik ürünler, onları aşırı kullanırsanız çürüme ihtimalini arttırır. "

Beyazlatma şeritleri, ideal olarak, dişlerinize daha iyi bakmak için doğal yaklaşımlar denedikten sonra, hafif bir şekilde kullanılmalıdır.

Diş beyazlatma ürünleri sadece diş hekiminizin rehberliğinde kullanılmalıdır. Unutmayın ki beyazlatma tedavileri geçici olarak çalışabilir ancak muhtemelen uzun sürmez. Diş beyazlatmanın en iyi yolu, dişlerinizi ve diş etlerinizi her gün fırçalamak ve durulamak, ayrıca diyetinizde kahve, çay ve şekerli gıdaları atmak için çalışan vücudunuzu bol miktarda sağlıklı gıdalarla beslemektir (bunlar güçlü kemikler için de önemlidir). Yapmanız gereken ilk adım: Eğer sigara içiyorsanız, sigarayı bırakın! Ve tabii ki, yaşınız ne olursa olsun, dişlerinize hergün doğal, tahriş edici olmayan bir ürünle fırçalayınız.

Önlemler:

Beyazlatıcı Doğal Dişlere Dahi Zarar Verebilir mi?

Beyazlatıcı, dişler söz konusu olduğunda dikkat edilmesi gereken bir husustur. Bazı doğal beyazlatıcıların emayeyi yok edebilmesi mümkündür. Bazı diş beyazlatıcıları, özellikle de limon suyu kullanmak bir fikir değildir. Limon kabuğu aslında dişleri beyazlatmak için iyi, sağlıklı bir yöntem olsa da, limon suyunun kendisi çok güçlüdür. Asıl limon suyundaki asit, giysileri, saçları ağartmak ve mobilyalardan lekeleri çıkarmak için harika bir iştir; ancak dişleriniz için iyi bir fikir değildir. Sonunda, asit dişlerinizde küçük delikler oluşturur ve daha sonra her tür lekeli gıda bu küçük deliklere sızar ve orada kalır. Limonlardan gelen asit çok güçlü, sonunda dişleri aşındırarak boşluklara neden olmaktadır.

Diş beyazlatma işlemlerine yavaş yavaş başlayın, sadece herhangi bir ürünü az miktarda kullanın, yönergeleri izleyin ve kötüleşen hassasiyet işaretlerine dikkat edin.

Doğal Olarak Dişlerinizi Nasıl Beyazlatacağına Dair Nihai Düşünceler

Yaşlanma, diş yüzeyindeki emaye / erozyon zayıflama, kötü bir diyet, kahve / çay içme, sigara içme ve ağız kuruluğu gibi faktörler nedeniyle dişler daha az beyazlaşır (sarı veya kahverengi renklidir).

Diş Beyazlatma Ürünleri çok fazla emaye çıkarıp dişlere zarar verebilir. Beyazlatıcı şeritlerin sürekli uygulanması erozyona ve diş sağlığı üzerinde olumsuz etkilere neden olduğu gösterilmiştir.

Dişlerinizi doğal olarak beyazlatabileceğiniz yollar diş minenizi korurken, sağlıklı bir ağıza sahip olmanızı sağlayacaktır.

Benzer Yazılar