Bitkisel
Fındık Yağının Faydaları 28.11.2016

FINDIK YAĞININ FAYDALARI

Fındık yağının en önemli sağlık yararlarından bazıları trigliserid seviyesini düşürmek için; Kalp sağlığına destek, enerji seviyesini artırmak, sindirim süreci geliştirmek, Çölyak hastalığı olanlar, kemik sağlığını artırmak, kan dolaşımına teşvik, göz sağlığını korumak, kronik hastalıkları önlemek ve bağışıklık sistemi ve diğer koruyucu sistemleri optimize etmek gibi  kabiliyeti vardır.

Yağ olarak en popüler gıdalardan biri , zengin lezzet ve yüksek besin profili nedeniyle fındıktır.  Macadamia fındık yağı ; yağ asidi kompozisyonu son derece değerli kızartma veya pişirme için bitkisel yağ olarak kullanılır. Yaklaşık %60 oleik asit, dokosaheksaenoik asit ve küçük miktarlarda  linoleik asitten oluşur. Birçok insan yağları kötü yönüyle düşünür ancak bizim kolesterolü dengelemek ve vücudumuzun düzgün çalışmasını sağlamak için bazı doymamış yağlara ihtiyacımız vardır. İşin gerçeği. Diğer alternatif bitkisel yağlar kadar popüler olmamasına rağmen Macadamia fındık yağı dünya çapında birçok yerde kullanılır.

Fındık tadı oldukça etkileyicidir. Macadamia fındık yağı biraz açık renklidir.  Ve farklı bir lezzet içerir. Kullanımlar açısından, Macadamia fındık yağı (genellikle kızartma yağı olarak) mutfak uygulamaları,  aynı zamanda bazı kozmetik ürünlerinde , saç ve cilt için kullanılır. Kozmetik uygulamalarda çok bilinir. Ve çok sağlam bir cilt  koruması sağlar. Macadamia fındık yağının önemli sağlık yararlarından bazılarına daha yakından bir göz atalım.

SAĞLIK AÇISINDAN FAYDALARI

KALP SAĞLIĞI

Fındık yağında bulunan yüksek derecede oleik asit içeriği diğer yağlara göre daha fazladır. Kolesterolün düşürülmesi ve dengelenmesi için harika bir seçim olarak bilinen oleik asit , Kalp hastalıkları için önerilen önemli yağlardan birisidir.

ENERJİ SEVİYESİ

Kalp sağlığı ve kolesterol dengesi için faydaları açık olmakla birlikte, fındık vücudunuz için  yağ da sağlayabilir. Kalori seviyesi oldukça yüksek olan fındık enerji seviyelerini ciddi derecede yükseltir.  Ancak, fındık miktarına dikkat etmelisiniz, hızlı kilo ve sağlık riskleri kendinize göre uzun bir liste ile hazırlayabilirsiniz.

POTANSİYEL ANTİOKSİDAN

Araştırmalar , fındık yağının antioksidan içeriğinin, vücudun genel sağlığı üzerinde güçlü bir etkisi olan tokotrienoller de dahil olmak üzere yüksek düzeyde içerdiğini ortaya koymuştur. Antioksidanlar kronik hastalıkların geniş bir yelpazede, kanser, apoptoz ve hücre mutasyonu gibi hücresel metabolizmanın serbest radikallerde, tehlikeli yan etkilerini nötralize eden moleküllerdir. Macadamia fındık yağı, yüksek antioksidan içeriği ile bağışıklık sistemi için güçlü bir ek yapar ve tüm sistemi temizlemek için yardımcı olabilir.

GÖZ SAĞLIĞI

Macadamia fındık yağının antioksidan içeriği,  göz sağlığının artırılmasına bağlı olarak,  makula dejenerasyonu önlenmesi ve katarakt gelişimini yavaşlatmaya yardımcı olmuştur. Bu aynı zamanda  radikal-nötralize sürecinde macadamia fındık yağının diğer antioksidan etkilerini elde etmeye yardımcıdır.

CİLT SAĞLIĞI

Macadamia fındık yağının, içerisinde bulunan diğer antioksidanlara, ender rastlanır ve cilt üzerinde özellikle güçlü bir etkiye sahiptir. Fındık yağının içerisinde yaşlanmanın doğal olarak vücudumuzda antioksidan meydana getirmesi, macadamia fındık yağının vücutta yağ ve deride oksidatif stresi azaltmaya yardımcı olabilir. Ayrıca  Kırışıklıkları önlemeye yardımcı olur. Yaşlılık lekeleri ve yavaş iyileşmeye karşı da önemli bir yardımcıdır.

TIRAŞ SONRASI NEMLENDİRİCİ

Cilt için söz konusu faydalar için benzer Olsa da, macadamia fındık yağı günlük olarak cildi nemlendirmek için, özellikle düzenli olarak tıraş olan erkekler için harika bir yol olabilir. Oldukça geleneksel tıraş yağları kullanmak yerine, macadamia fındık yağı, yumuşak, anti-inflamatuar doğası cildi yatıştırmaya yardımcı olur ve aynı zamanda nemlendirir ve geride pürüzsüz, sağlıklı bir cilt bırakır.

SAÇ VE DUDAK SAĞLIĞI

Zengin asit içeriği de  saç için faydalıdır. Doğal şampuan içine karıştırılarak saçınızın parlaklığını ve sağlığını artırmak için yardımcı olabilir.  Ve yataklarında ki köklerini güçlendirmek, saç dökülmesini azaltır. Ayrıca macadamia fındık yağı ve balmumu ile doğal dudak kremi önemli ölçüde dudakların görünümünü ve sağlığını artırmak için kullanılabilir. Hızlı iyileştirici özellikleri ile çok hızlı bir şekilde çatlak dudaklarda  , yara veya yaraların oluşturduğu herhangi bir iltihabı engeller.

DOĞAL YAĞ

Birçok yemek çeşitlerinde ve salata çeşitlerinde  ek yardımcı olarak Fındık yağı kullanarak yemek ve salatalarınıza farklı bir tat ekleyebilirsiniz.

UYARI !!!

Fındık yağı daha öncede belirtildiği gibi yağ oranı yüksektir. Kiloya yardımcı olsa da kilo almaya yol açabilir ve 100 gram başına 718 kalori sağlar. Bu da dikkatli miktarda tüktetilmediği zaman  hızlı şekilde kilo almaya yol açabilir. Bir başka dikkat edilmesi gereken konu ise kabızlıktır. Yapılan araştırmalar sonucunda tüketilmesi gereken düzey üzerinde tüketildiği takdirde kabızlığa yol açtığı görülmüştür. Ve son olarak alerjiye yol açabilir. Eğer tüketme esnasında bir alerji ile karşı karşıya kalırsanız mutlaka Doktorunuza danışın.

Benzer Yazılar