Beslenme
Hünnapın Faydaları Nelerdir? 15.11.2016

Hünnapın en ilginç sağlık yararları kanser, cilt sağlığını iyileştirmek, kanı temizler, stresi azaltmak ve dinlendirici bir uykuya teşvik, bağışıklık sistemini güçlendirirmesi, kilo kaybı, kemik mineral yoğunluğu, karaciğeri korumak gibi yararları vardır.

Hünnap bir meyve için komik bir isim gibi gelebilir, ama adının sizi aldatmasına izin vermeyin.Bu gerçek değerini bilen milyonlarca insan için sağlık açısından çok değerli bir besindir. Hünnap genellikle siyah morumsu-kahverengi, ve çeşitli büyüklükte olan küçük sarımsı-yeşil yaprakları ve etli meyveler ile çalılı ve küçük bir ağaçtır. Hünnap meyvesi, Güney Asya, Güney ve orta Çin de dahil olmak üzere. Öncelikle Avrupa'nın geri kalanı için sunulmuş ve birçok egzotik meyvedir.

10.000 yıllık tarihi vardır, ve o tarihte, 400'ün üzerinde farklı çeşitlerde oluşan hünnap meyvesi hakkında en şaşırtıcı şey ise mutfak kullanımı açısından, hünnap kurutulmuş meyve şekerleri veya taze olarak yenir, ve bazen de suyu yapılır. Hünnap yemek ne kadar iyi olursa olsun, bu etkileyici meyve içinde bulunan güçlü antioksidanlar ve organik bileşikler sağlıklı etkileri geniş bir yelpazede sunulur.

UYKU DÜZENLEYİCİ

Uykusuzluk ya da huzursuzluk ile muzdarip insanlar hünnap meyvesi özü tohumlarını tüketmeleri uyku düzensizliği için iyi bir çözüm olabilir. Bu yararlı meyve içerdiği organik bileşikleri yatıştırıcı, beden ve zihin sakinleştiricidir. Eğer geceleri uyuyamıyorsanız, Hünnap kaynatmanız ve içmeniz önerilir.

DOLAŞIM SORUNLARI

Hünnap meyvesi , kırmızı kan hücrelerinde demir ve fosfor temel bileşenlerİ açısından zengin bir kaynaktır. Eğer kan veya anemi hastalığınız varsa, düşük demir içeriği ile muzdarip insanlar, kas güçsüzlüğü, yorgunluk, hazımsızlık, baş dönmesi, ve bilişsel karışıklığı gibi belirtilerle karşılaşabilirsiniz. Hünnap meyvesi ile demir ve fosfor içeriğini artırarak, kan akışını artırabilirsiniz,  böylece daha etkin bir şekilde organ sistemleri ve ekstremite oksijenleme, size enerji verecektir ve vücut sağlığınızı düzene sokacaktır.

KEMİK GÜCÜ

Kemiklerinizi güçlendirmek için en iyi yollardan biri de mineral alımını uygun olduğundan hünnap meyvesidir. Kalsiyum yaygın olan (bütün), fosfor ve demir gibi mineraller artırarak, kemiklerin yıllar boyunca dayanıklı ve sağlam kalmasını sağlar. Osteoporoz ve diğer kemik bozulma koşulları ile muzdarip hastalar da Hünnap meyvesi faydası yüksektir.

KİLO KONTROLÜ

Meyve ve sebze yiyen insanların kilo kontrolü sağlamaya çalışırken ortak bir öneri olarak, hünnap meyvesi kolayca bu listeye eklenebilir. Düşük kalorisi ve yüksek protein ile lif düzeyi, hünnap meyvesinde beslenme ihtiyaçlarını karşılamak ve öğün aralarında atıştırmayı engellemek için çok faydalıdır.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ

Hünnap birçok sağlık faydası, yüksek antioksidan içeriği nedeniyle yani, C vitamini, ve çeşitli organik bileşikler ve asitler bağışıklık sistemini güçlendirecektir. Antioksidan, birçok kronik hastalık ve vücut içinde hastalıkla sorumlu olan hücresel solunum serbest radikallerin tehlikeli yan etkilerini, etkisiz hale getirmeye faydalıdır. C vitamini beyaz kan hücreleri, bağışıklık sisteminin ilk savunma hattını uyarır.

STRES VE ANKSİYETE

Hünnapın vücutta belirli anksiyolitik ve yatıştırıcı etkileri olduğu kanıtlanmıştır. Hünnap yağı özü ya da meyve olarak  tüketerek hormon düzeyleri üzerinde bir etki sağlar. Beden ve zihin sakinliğine yardımcı olur. Düzenli olarak kronik stres veya anksiyete ile  muzdarip insanlarda, Hünnap zihin hafifletmek ve stres hormonlarına uzun süreli maruz kalmanın ciddi yan etkilerinden vücudu korur.

KANSER TEDAVİSİ

Kanserli hücrelerin hünnap ile kanser arasında ki ilişkiler halen araştırılıyor olsa da, hünnap da  bulunan biyoaktif bileşikler arasında pozitif bir korelasyon vardır, erken sonuçlarda, serbest radikal aktivitesinde azalma görüldü. Hünnap , içeriğinde ki antioksidanlar kanser gibi diğer kronik hastalıklar ve kalp hastalığı da dahil olmak üzere çok etkili bir önleyici yöntemdir.

CİLT SAĞLIĞI

Antioksidanlar diğer etkilerinden biri de cilt üzerindedir. Hünnap suyu ve Özü topika cilt üzerinde çeşitli tahrişleri ve iltihapları, sedef, egzama, akne dahil olmak üzere ,tedavisinde kullanılmıştır. Bu etkilerden etkin faydalanmak için  hünnap meyvesi tüketebilirsiniz. Ayrıca kırışıklık izleri görünümünü önlemek için, çok faydalıdır.

SİNDİRİM

Hünnap meyveleri de vücut içinde sindirim süreçlerini geliştirmeye yardımcıdır. Bu esas olarak lif içeriği sayesinde mümkündür. Ama bireyler ve triterpenoids da besin alımını optimize ederek bu alanda önemli bir rol oynar ve bağırsak yoluyla sağlıklı dolaşımı teşvik eder. Bu da kabızlık, kramp, şişkinlik ve aşırı gaz gibi daha ciddi gastrointestinalı ve kolorektal kanseri önlemeye yardımcı olabilir.

KAN DETOKSİFİKASYONU

Hünnap meyvesinde bulunan alkoloidler doğrudan kan arındırıcı ve vücut sistemlerinden zararlı toksinlerin ortadan kaldırılması ile bağlantılı olmuştur. Bu antioksidan etkisi bozuklukları ve hastalıkları önlemeye yardımcı, ve aynı zamanda bağışıklık ve lenfatik sistem üzerindeki stresi azaltabilir.

UYARI !!!

Hünnapın kompleks karbonhidratlar içeririği diyabet için tehlikeli olabilir ve olumsuz kan şekeri düzeylerini etkileyebilir. Aksi takdirde, hünnapın yan etkileri yok denecek kadar azdır. Hünnap meyvesi doğal alerjisi olanlar dışında, Meyve olarak ya da ek alımı için önemli bir değişiklik yapmadan önce, sizin için iyi bir seçim olduğundan emin olmak için tıbbi bir uzmana danışın.

Benzer Yazılar