Beslenme
Kahvenin Faydaları 02.12.2016

KAHVENİN FAYDALARI

Kahvelerin en etkileyici sağlık faydalarından bazıları bilişsel sağlığı geliştirme, kardiyovasküler sistemi koruma, diyabet geliştirme şansını azaltma, kilo verme çabalarına yardımcı olma, enerji düzeylerini yükseltme, fitness çabalarını en üst düzeye çıkarma, karaciğer korumasını artırma, metabolizmayı optimize etme becerilerini içerir.  Ve belirli kanser türlerine karşı koruma sağlar.

KAHVE

Çok çeşitli tat ve canlandırıcı nitelikte olduğu için dünya çapında bilinen kahve, yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nde günlük olarak 100 milyon tüketilen dünya üzerindeki en popüler içecek türlerinden biridir. Her gün milyarlarca fincan kahve tüketilir. Her yıl 500 milyar fincan kahve içiliyor. Evrensel olarak kutlanan ve zevk alınan bir şey olduğundan, bir enerji artışı ve iyi harmanlanmış bir lezzettir. Genellikle sağlıklı bir içecek olarak düşünülmemekle birlikte, çoğu şaşırtıcı yan etkilere sahiptir; bunların çoğu kimyasal bileşenleri ve besin maddelerinden kaynaklanmaktadır. Kahve, bitkisinden elde edilen fasülyelerden gelir. Coffea arabica en sık kullanılan fasulyedir, ancak dünyanın çeşitli bölgelerinde kahve içerken veya fasulyeyi nereden ithal ettiğinize bağlı olarak birçok farklı çeşidi vardır.

Kahve, 12 ülkenin en büyük tarımsal ihracatını temsil eder ve hafif asidik ve bağımlılık yapıcı niteliğine rağmen, Japonya'dan New Jersey'e büyük miktarlarda talep edilmeye devam ediyor. Tarihsel olarak, ilk kez 500 yıl önce Arap yarımadasında bir içki olarak kaydedildi ancak uyarıcı bir içecek olarak kullanılmasının çeşitli antik ve yerli kültürlerde 1.000 yılı aşkın bir sürede uzandığı spekülasyonu yapıldı. Şimdi, dünyanın hemen hemen her ülkesinde  insanlar günde 5-6 kez kahve içiyorlar. Ofislerde daha büyük kahve makineleri bulunurken, evde insanlar genellikle evde sahip olduğu küçük gereksinimler ile kendi imkanları ile kahve pişirip tüketirler.

Kahve için Besin Değeri

Kahve çekirdeklerinin, potasyum, manganez ve magnezyumun yanı sıra riboflavin, pantotenik asit ve niasin de dahil olmak üzere bir dizi B-familyası vitaminleri de dahil olmak üzere önemli organik bileşikler ve besinler bulunur. Belki de en önemlisi, kafein içermesidir.  Kafein, ılımlılıkla ve gün boyunca doğru zamanlarda tüketildiğinde geniş kapsamlı sağlık yararı içerir.

KAHVENİN SAĞLIK AÇISINDAN FAYDALARI

Bilişsel Sağlık: Kahvenin, kafeinle beyni uyararak dikkati netleştirmeye ve dikkati artırmaya yardımcı olduğu bilinmektedir. Bu, bazen çok fazla kahve tüketilirse zihinsel bir kazayla sonuçlansa da, kafeinli kahvenin düzenli olarak alınma sürecinin bilişsel sağlığı korumak ve yaş ilerledikçe zihinsel bozulmayı önlediği gösterilmiştir. Çalışmalar, düzenli, orta düzeyde kahve tüketen yaşlıların Alzheimer ve Demans'ı geliştirme olasılıklarının% 60 daha düşük olduğunu göstermiştir. Bu sinapsların bazı kafeinlerle ateşlenmesi kötü bir fikir değildir.

Kardiyovasküler Sağlık: Kafein çok fazla olmasa da kardiyovasküler sisteminize aşırı yük getirebilir, araştırmalar düzenli kahve içicilerinin inme riskini azaltabileceğini ve kadınlarda kalp rahatsızlığı riskini azalttığını ortaya koymuştur. Kan basıncını artırabilirken, kalıcı bir etki yerine geçici  yan etkileri daha fazladır ve geçici olarak kan basıncını yükselmesi inme ya da kalp hastalığının kaçınılmaz olduğu anlamına gelmez. Sistemi temizlemek ve kardiyovasküler sisteminizin yüksek düzeyde çalışmasını sağlamaya yardımcı olur.

Diyabet Önleme: Kahve hakkında nispeten yeni bir fayda sağlıyor, ancak son yıllarda yapılan araştırmalarda, Kahveyi  düzenli tüketen kişilerin diyabet gelişme olasılığı% 23-50 daha düşük olduğunu gösteriyor. Yapılan çalışma yaklaşık yarım milyon kişiyi kapsıyor ve çok ilginç sonuçlara ulaşıldı. Bu ise Kahvenin iştah bastırıcı etkilerinden ya da diyabet için risk faktörlerini azaltmaya yardımcı olan, daha enerjik ve aktif hale getirdiği gerçeğine bağlı olabilir.

Metabolik Sağlık: B vitaminlerinin vücudumuzdaki en önemli rollerinden biri metabolik aktivitelerimizi düzenlemek ve yönlendirmektir. Niasin, pantotenik asit ve riboflavin'in önemli seviyeleri, kahvenin metabolik etkinliğimizi optimize etmemize yardımcı olduğunu, bu nedenle besleyicileri verimli kullandığımız, dengeli hormon seviyelerini koruduğumuz ve genellikle vücudumuzun sorunsuz çalışmasını sağladığı anlamına gelir.

Kilo Kaybı: Kahve için göz ardı edilen bir başka yarar ise , insanları dinçleştirmeye , aktif hale getirmeye ve kalorileri daha hızlı yakmaya iter. Kafeinin asıl uyarıcı doğası vücudun metabolizmasını kısaca hızlandırır ve kahve  kalorileri yakar. Ayrıca, kahve bir iştah bastırıcı olarak işlev görür, sakinleştirebilir ve diyet hedeflerinizde bir bardak su ile tüketebilirsiniz.

Fitness Hedeflerinizde Enerji Sağlar : Bir spor salonunda düzenli olarak egzersiz yapmak veya kendini geliştirmek için çalışan birçok kişi, kahveyi enerji patlaması olarak kullanır; böylece egzersizlerinden en iyi şekilde yararlanabilirler. Bu kafein patlaması, anlık enerji olarak hareket ederek insanların egzersiz rejiminden sonuç almaya başlaması için kendilerini biraz daha uzun enerjik kalmaya ve biraz kendilerini spor salonlarında ağırlık olarak zorlamalarını sağlıyor.

Karaciğer Koruma: Hâlâ araştırılmakta olan bir alan olmasına rağmen, kahve tüketimi özellikle siroz, hepatit ve yağlı karaciğer hastalığının önlenmesinde karaciğer sağlığına bağlıdır. Bir çalışma düzenli kahve tüketiminin karaciğer sirozu gelişme olasılığının% 80 azaldığını gösterdi.

Kanser Önleme:  Kanser;  gezegende en ölümcül ve yaygın hastalıklardan biri olduğu için herkes, her zaman büyülü anti-kanser tedavisini arıyor. Kahve, geleneksel olarak anti-kanserojen olarak düşünülmemesine karşın, özellikle kanserin 3. ve 4. en ölümcül formları olan karaciğer ve kolorektal kanser olmak üzere iki tür kanser önleme ile ilişkilendirilmiştir.

Depresyon ve Ruh Hali: Kahve'nin doğal etkileri zihin ve bedenin enerjilendirilmesi ve harekete geçirilmesiyle ilgilidir. Depresyon ile  muzdarip biri için mucizeler yaratabilir ve daha az intihar eğilimi ile bağlantılı olabilir. Bununla birlikte, aşırı tüketilen kahve, kaygı ve ruh hali dalgalanmaları ile bağlantılıdır.

Benzer Yazılar