Sağlıklı Tarifler
Karpuz Salatası Tarifi 22.02.2017

Faydalı zengin karpuzlar pek çok insanın hoşlandığı bir meyvedir ; ancak genelde meyveyi nasıl  sıkacaklarını bilmezler. Geleneksel meyve salatalarında genellikle bulunmazlar ve mevsim meyveleri oldukları için ne zaman bulunacağı soru işareti konusudur.

Ama bu Karpuz Salatası herhangi bir öğün için zarif bir başlatıcıdır.

karpuzsalatasi1

Orta-düşük sıcaklıkta hindistancevizi yağını küçük bir tavada ısıtarak başlayın. Biberiye otunu kızartma tavasına ekleyin ot yaklaşık bir dakika canlı kalır. Tavayı ısıdan çıkarın ve biberiyenin soğumasını bekleyin.

karpuzsalatasi2

Biberiye ve yağını ayırın, her birini ayrı kaplara koyun ve bir kenara bırakın. Orta ölçekli bir kapta yoğurt ve balı iyi kombine olana kadar çırpın, sonra bir kenara bırakın.

Bal  yerine elma, limon suyu ve kamış şekeri yapılır ve alerjisi olan, çiğ balı işleyemez veya hayvansal ürünleri önleyemeyenler için bal uygun bir alternatiftir. Bu kategorilerden herhangi birini bulamazsanız , normal çiğ bal kullanabilirsiniz.

Küçük bir kapta tuz, biber, ezilmiş kırmızı biber gevreği ve haşhaş tohum ekleyin.

karpuzsalatasi3

Sonra dört tabağı alın ve yoğurt karışımını, karpuzu ve kızarmış biberiyeyi eşit şekilde dağıtın. Ayrılmış biberiye yağı ve limon suyunu dört tabağa çırparak ekstra lezzet katın. İstenilen tat ve müstehcenlik seviyesine gelene kadar baharat karışımını tabağınıza serpiştirin.

Bu karpuz salatası, herhangi bir akşam yemeğini daha lüks hissetmek için ihtiyaç duyduğunuz ek olacaktır.

Benzer Yazılar