Beslenme
Kilo Aldıran Yiyecek Ve İçecekler Nelerdir? 07.12.2017

Kilo Aldıran Yiyecek Ve İçecekler 

Kilo aldıran yiyecekler genellikle yağ oranı yüksek ve kalorisi fazla olan yiyeceklerdir. Ancak bunun gibi kalorisi yüksek olan besinlerin yaş ve kilo orantısına uygun bir program dahilinde tüketilmesi gerekmektedir. Bu nedenle kilo aldırıcı besinler doktor kontrolünde tüketilmeli ve sağlıklı kilo alma koşulları göz önünde bulundurulmalıdır. Aşağıdan doğal olarak kalorisi yüksek besinler listesi vardır; Kilo Aldıran Besinler İle Kalorisi Yüksek Yiyecekler
Baştaki sırayı şeker içeren besinler, kızartma, bol yağlı yemekler ve tatlılar alsa da bunlar çok sağlıklı yiyecekler değildir. Sebebi şeker yerine kullanılan farklı gıdalar veya ağır yağlı yemeklerdir. Bu şekilde alınacak kilolar kas yapmak veya sağlıklı beslenme programına dahil edilmez.

Nasıl Hızlı Kilo Alınır ? 

Hızlı zayıflama ne kadar sağlıksız ise hızlı kilo almak da o kadar sağlıksızdır. Hızlı kilo almak için tabi ki karbonhidrat ağırlıklı bir beslenme gerekir ki bu da pek sağlıklı değildir. Hem sağlıklı hem de hızlı kilo almak istiyorsanız şu beslenme önerilerini dikkate almanız gerekir. Öncelikle kaliteli beslenin gerisi çok kolay. Eğer herhangi bir sağlık sorununuz yoksa kilo almak için sizlere en kaliteli ve sağlıklı kilo alma yöntemleri sıraladık.



  • Öğün sayınızı artırın ve öğün sayınız en az 4 olsun.


  •  Sadece karbonhidrat ağırlıklı beslenmeyin. Öğünlerinize sağlıklı yağları ve proteinleri de mutlaka ekleyin. Sağlıklı yağlar ise naturel sızma zeytinyağı ve organik tereyağıdır. Protein olarak kırmızı et, balık, yumurta, peynir ve kaşar peyniri tüketilebilir.


  • Vücut geliştirme egzersizleri yapın ve profesyonel destek alın.


  •  Herhangi bir sağlık sorununuz olup olmadığını öğrenmek için bir diyetisyene, endokrinoloji uzmanına ya da dahiliye uzmanına gidin. Eğer bağırsak paraziti ya da bağırsak kurdu gibi canlıları vücudunuzda taşıyorsanız öncelikle onlardan kurtulmalısınız yoksa bütün emekleriniz boşa gidebilir. Bunlardan kurtulmak için mutlaka doktora gitmeniz gerekir. Doktor kontrolünde olmak şartıyla kurt dökücü, tenya dökücü ya da solucan dökücü ilaçlar kullanılabilir.


  •  Eğer sigara içiyorsanız hemen bırakın. Sigara içmek ek kalori harcatır ve her nefeste bir milyon beyin hücreniz ölür. Hepsinden önemlisi vücuda bir çok zararlı madde girdiği için vücut bu toksinleri atmak için daha çok çalışır ve hücreler yıpranır. Büyüme hormonu salgılanması azalır ve hücreler yenilenemez.


  •  Yatmadan önce karbonhidratlı gıdalar yerine proteinli gıdalar tercih edin. Ancak çok ağır olmasın, kilo aldırıcı proteinler – badem, peynir – bunları tüketirseniz uyumadan önce büyüme hormonunun artmasını tetiklemiş olursunuz. Eğer şekerli gıdalar yerseniz büyüme hormonunu artırmak şurada dursun azalmasına neden olursunuz. Ayrıca kilo aldırıcı proteinler süt, yumurta, et, kuru baklagiller, tavuk ve balık etidir.


  • Kilo almak için alkolden, koladan, çaydan ve kahveden uzak durmalısınız.


  • Sağlıksız yağlardan uzak durun. Cips, patates kızarması, çikolatalar bolca sağlıksız yağ içerirler. Bunlar da vücut için tehlikelidir. Fazla yağlı beslenmek tokluk hissini artıracağı için acıkmanızı engelleyecektir.


  •  Ayrıca hangi yiyecekler kilo aldırır bu konuda bilgilenmeniz gerekir. Bunun için kesin bir şey söylemek zor olmakla birlikte genelde sağlıklı karbonhidrat içeren besinler olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin, yulaf ezmesi, bulgur, süt, kuruyemişler, kuru meyveler bu gruba girer.


  •  Çok önemli bir yöntem de algınızdır ve psikolojinizdir yani kilo alamıyorum ve çok zayıfım kilo almak istiyorum cümlesini aklınızdan çıkarın. Artık ben uyguladığım ya da uygulayacağım kilo alma yöntemleri ile kilo alma trendine girdim ve kilo almaya başladım diyerek öncelikle beyninize bu sinyalleri gönderin. Göreceksiniz ki artık diyetisyen kilo almak istiyorum cümlesini kullanmanıza gerek kalmayacaktır. Tabi ki kilo alma yöntemlerini doğru bir şekilde uyguluyorsanız.


  • Kilo almak istiyorsanız internetten kilo almak için vitamin ile ilgili araştırmalar yapmış olabilirsiniz ancak kesin bir bilgiye ulaşamamış olabilirsiniz. Vitaminlerin kilo almaya doğrudan etkileri olmamakla birlikte vücut fonksiyonlarını düzene soktukları için dolaylı yoldan kilo almanızı sağlarlar. Yani kaliteli beslenme kuralları içerisinde vitaminli gıdaları ya da vitaminli besinleri de tüketmek var. Ancak iyi bir beslenme düzeniniz yoksa kilo almak için vitamin kullanmanın da hiç bir etkisi olmayacaktır. Dolayısıyla kilo aldırıcı vitamin hapları bir efsaneden ibarettir.


  • Kilo almak istiyorsanız hızlı kilo alma hapları ya da garantili kilo aldırıcı hakkında araştırmalar yapmış olabilirsiniz. Bunların sağlıklı olduğunu düşünmüyoruz ancak kilo aldıran bitkisel ilaçlar için aynı ifadeyi kullanmak istemeyiz. Bunlara halk arasında kilo aldıran bitkisel ilaçlar denilse de bitkisel takviye denilmesi daha doğrudur. Bazı bilindik markaların çok iyi kilo aldıran ürünleri vardır. Örneğin ginsengin vücudu genel olarak iyileştirdiğine inanılır. Aynı zamanda bu inanç bilimsel çalışmalarla desteklenmiştir.


  • Kilo almak için bazı kaliteli markaların ürettiği karbonhidrat tozları vardır. Eğer diyetisyen kullanmanızda sakınca görmüyorsa veya kullanmanız gerekli diyorsa kilo aldırıcı karbonhidrat tozları doktorunuzun tavsiye ettiği şekilde kullanılabilir.


  • Ancak hızlı kilo almak istiyor ve  en etkili kilo alma yöntemi ile kilo almak istiyorsanız ya da en hızlı kilo alma ya da çabuk kilo alma gibi konuları internetten araştırıyorsanız kilo almak için diyetisyen gözetiminde bu kilo alma diyeti kararlı bir şekilde uygulanabilir. 

Kilo Aldıran Gıdalar Nelerdir ? 

Hayvansal Yağlar: Hayvansal yağların en çok bulunduğu besinler et ve balık ürünleridir. Kolesterol açısından en zengin olan besinlerdir ve bu nedenle kolesterol hastalarının çok fazla tüketmesi önerilmemektedir. Hayvansal yağların tüketilmesi sırasında çok dikkatli olmak gerekmektedir. 100 gram tereyağı içinde 750 kalori bulunmaktadır ve hayvansal yağlardandır. Hayvansal gıdalar düzenli olarak tüketildiklerinde Kilo Aldıran 
Yiyecekler içerisinde yer alır.

Bitkisel Yağlar: Kalorisi yüksek ve zengin besinler olarak bilinir. olarak bilinir. Bitkisel yağlar zeytinyağı, ayçiçek yağı, palmiye yağı, fıstık yağı, kanola yağı, soya yağı olarak bilinmektedir. Bitkisel yağlar içerinde hidrojene edilmemiş yağlar çok programlı bir şekilde haftalık programla tüketilmelidir. 100 Gram kadar bitkisel yağın içerisinde 900 kalori bulunmaktadır.
Kırmızı Et: Kırmızı et, en zengin protein kaynaklarından biridir. Proteinleriyle birlikte, birçok önemli vitamin ve mineral de içerir. Son derece zayıf insanların kilo alması ve kas kütlesi kazanması için yararlı olabilir. Yağsız sığır eti özellikle bu amaç için uygun olabilir.
Yumurta: Yumurtanın diğer bir önemli besleyici protein kaynağı olduğundan bahsetmeye gerek bile yoktur. Yumurta, proteinden başka A, D ve E vitaminleri gibi önemli besinleri de içerir. Tüm bunlar yumurtayı iyi kilo aldıran yiyeceklerden biri yapıyor.
Kahverengi Pirinç: Kahverengi pirinç sağlıklı bir karbonhidrat kaynağıdır. Kahverengi pirinç, tam tahıllı bir gıdadır ve beyaz pirinçten daha besleyicidir. Karbonhidrat ve proteinle birlikte vitaminler, özellikle B vitaminleri, demir ve magnezyum gibi mineraller içerir.
Kuru Yemiş: Kaju, fıstık, ceviz, badem gibi kuru yemişler protein, lif, tekli ve çoklu doymamış yağ asitleri gibi sağlıklı yağlar bakımından zengindir. Ayrıca yüksek kalori içerir. Bu yüzden zayıf insanlar, sağlıklı yağları yeterli miktarda alabilir ve kilo alma diyetlerine birkaç kuru yemiş dahil ederek kalori alımını artırabilirler.
Balık Yağı: Balık yağı omega-3 yağ asitleri açısından zengindir. Omega-3 esansiyel yağ asitleri, sağlıklı bir şekilde iltihaplanmayı azaltmak ve kilo almak için yardımcı olabilir. İyi birer omega-3 esansiyel yağ asidi kaynağı olarak kabul edilen balıklar somon, ton balığı, uskumru, morina ve alabalıktır. Bunlar iyi kilo aldıran gıdalardan bazıları olarak kabul edilmektedir.
Sağlıklı Yağlar: Diyetinize sağlıklı yağlar eklemek, kilo almak için en etkili yollardan biridir. Sağlıklı yağlara örnek olarak sızma zeytinyağı ve kanola yağı sayılabilir. Bu yağlar tekli ve çoklu doymamış yağlar ve omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir.
Keten Tohumu: Keten tohumu sindirim sistemi sağlığı için gerekli olan besleyici lifler bakımından en önemli kaynaklardan biridir. Aynı zamanda protein açısından zengindir ve omega-3 yağ asitleri içerir.
Az Yağlı Süt Ürünleri: Süt, peynir ve yoğurt gibi az yağlı süt ürünleri, gerekli proteini almak için gayet yararlıdır. Yoğurt, kilo almak için çok önemli olan sindirim sistemi sağlığını artırabilen dost bakteriler içerir.
Kinoa: Kinoa en besleyici tahıllardan biri olarak kabul edilir. Kinoa'daki protein ve lif içeriği birçok hububatta olduğundan daha yüksektir. Kinoa protein, vitamin ve mineral deposudur. Sağlıklı bir diyete dahil edebileceğiniz, sağlıklı kilo almak için tüketebileceğiniz yiyeceklerden biridir.
Meyve Suyu: Meyve suları yoğun karbonhidrat içeren başka bir kaynaktır ve bu yüzden kilo almaya çalışırken herkes için harika bir besindir. Kola veya soda gibi sağlıksız içecekler yerine meyve suyunu tercih edebilirsiniz. Meyve suları aynı zamanda yüksek kalori içerir ve kilo almak için bir yardımcı olabilir.
 

Benzer Yazılar