Beslenme
Sabah Aç Karna Sirke İçmek Zayıflatır mı? 07.09.2020

Çoğumuz, hayatımızın bir döneminde mutlaka bu tarz aramalar içine girmişizdir; zayıflama yöntemleri, detoks suları, ödem atan sular, diyet listeleri ve benzeri gibi. Konu kilo verme olunca ister istemez her yolu deneme konusunda oldukça istikrarlı olduğumuz bir gerçek. Aslında bu istikrar sağlıklı kilo verme üzerine olsa çok daha etkili ve geri dönüşü olmayan kilo kayıpları yaşayabiliriz. Hızlı kilo vermek için şok listeler ya da gün boyu yeşil renkli detoks suları tüketmek yalnızca ödem atmamıza yarıyor. Hızlı kilo vermeyi değil sağlıklı kilo vermeyi amaç edinirsek verdiğimiz kiloları geri de almayız üstelik. Kastan verilen kilolar geri alması daha kolay kilolardır ancak yağdan verilen her kilo vücudumuza sağlık katar. Zayıflama konusunda en çok merak edilenlerden biri bugün yazı konumuz; sabah aç karna sirke içmek zayıflatır mı? Sabahları aç karna sirke içmenin yararları vardır elbette ancak yararlara geçmeden önce sirkenin zararlarına birkaç cümle de olsa değinmekte yarar var. Sirkeler güçlü asitlerdir bu nedenle sabah aç karna sirke içmek mideye zarar verebilir ve sağlığınızı tehlikeye sokabilir. Özellikle mide hassasiyeti ya da mide rahatsızlığı olan kişilerin sirkeyi mutlaka doktor gözetiminde içmesi gerekir. Sirkenin yararlarına gelince… Bunları birkaç başlık altında inceleyelim.

1-    Sirkenin kalorisi düşüktür

Kalorisi düşük olduğu için salatalara eklemekte bir zarar olmaz. 100 gram elma sirkesinin ortalama 21-22 kalori olduğu söylenir. Bir bardak suya bir çay kaşığı sirke ilave etmenin göbek yağlarını erittiğine dair görüşler vardır.

2-    Sirke yağ yakabilir

Vücudumuza zarar veren fazla yağlar için etkili bir yöntem olabilir. Yapılan araştırmalara göre sirke, yağ birikimini azaltır. Aynı zamanda metabolik birtakım rahatsızlıklara da iyi geldiği söyleniyor.

3-    Sirke tok tutabilir

Sirkenin en önemli özelliklerinden biri tok tutmasıdır. Özellikle sabah aç karna su ile karıştırılarak içilen sirkenin tok tuttuğu bilinir. Tok tutma etkisi uzun olduğu için de kişinin yemek yeme arzusu diner ve dolaylı olarak kilo vermeyi destekler.

4-    Sirke enerji verebilir

Sabahları aç karna sirke içenlerin gün boyu daha enerji hissettikleri söylenir. Sirke enerji verebilir ve insanın kendini daha dinç hissetmesini sağlayabilir.

5-    Sirke kan şekerini dengeleyebilir

Yapılan bazı araştırmalar özellikle elma sirkesinin kan şekeri seviyesini düzenlediğini söylüyor. Özellikle karbonhidrat açısından yüksek bir öğün tüketildiğinde kan şekerini dengelemek için sirke yarar sağlar.

6-    Sirke zayıflatabilir

Ancak şu unutmamalıdır ki hiçbir ürün tek başına mucizeler yaratmaz. Bu nedenle mutlaka sağlıklı bir diyet listesi ile desteklemek gerekir. Sirkenin yağ yakıcı özelliği olduğu bilinir bu nedenle kilo verme konusunda destek sağlayabilir.

Önemli not: Sirke, yazımızın başında da belirttiğimiz gibi güçlü bir asittir. Bu nedenle başta mide rahatsızlıkları olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. Sirkeyi diyet listenize eklemeden önce doktorunuza mutlaka danışmanızda yarar var. Unutmamak gerekir ki bir ürün herkese iyi gelmeyebilir. Sirkeli su içmenin size sağlayacağı yararlar ve zararlar için mutlaka doktorunuzda bilgi alın ve ondan sonra tüketin.

Benzer Yazılar