Bitkisel
Sarı Kantaron yağının faydaları nelerdir? 12.11.2019

Vücuda yararlı yağlar nelerdir sorusunun yanıtı; zeytinyağı, lavanta yağı, hindistancevizi yağı, gül yağı gibi bilinen kelimelerken birden hayatımıza sarı bir dokunuş yaptı kantaron yağı. Pahalı yağlar sıralamasının üstlerinde yer alan sarı kantaron yağı, beraberinde sağladığı faydalarıyla oldukça ilgi çekiyor. Gelin önce sarı kantaron yağı nedir sorusunun yanıtını verelim, sonra faydalarına geçelim.

Kantaron yağı nedir?

Kantaron, kır yerlerde kendiliğinden yetişen bir bitki. Ne zaman ki vücuda faydaları öğrenildi işte o zaman oldukça revaçta oldu. Özellikle cilt sorunlarının çözümü olarak bilinen sarı kantaronun tarihi Eski Yunan ve Roma’ya dayanıyor. O dönemin hekimleri tarafından savaşta alınan yaraları sarmada, yanık tedavilerinde, iltihaplarda doğal tedavi yöntemi olarak kullanıldı. Orta Çağ’da kalp rahatsızlıkları, sarılık, dizanteri, kanamalar, idrar sorunları ve hatta sinirsel depresyonlarda tedavi amaçlı hayatımızda yer aldı.

Sarı kantaron cilt yaralarını iyileştirir!

Belki de sarı kantaron yağının en önemli özelliği… Yaraları iyileştirme etkisi! Mucize yağlar kategorisinden hayatımıza giren kantaron, özellikle iltihaplarda oldukça etkili. Yanık tedavisinde doğal çözüm arayanlar için de biçilmiş kaftan. Sarı kantaron yalnızca insanlarda değil hayvanlarda da oldukça faydalı. Hayvanların deri hastalıklarında, egzama başta olmak üzere birçok rahatsızlığının çözümü kantaron.

Sakinleştirici özelliği vardır!

Özellikle İstanbul trafiği, stres, iş hayatı derken depresyon için her zaman bir bahanemiz(!) var ne yazık ki. Peki sarı kantaron sakinleştirir mi? Hemen yanıt verelim, evet. İçerisinde bulunan çok sayıda farklı madde, birçok olumsuz duruma karşı kalkan niteliğinde. Gün içerisinde üzerimizde biriken stres için birebir.

Antibakteriyel yağlardandır!

Antiviral ve antibakteriyel özellikleri sayesinde virüslerden ve bakterilerden kaynaklanan pek çok hastalıkla savaşır.  Bağışıklık sistemini düzenler ve özellikle kış aylarında hastalıklardan korunmanın yollarından biri olur.

Kanamaları durdurur!

Kantaron yağının kanamaları dahi durdurabildiğini biliyor muydunuz? Açık yaralara kantaron yağı sürmek kanamanın durmasına sağlar. Kantaron yağı ne işe yarar diye sorduğunuzda vereceğimiz yanıtlardan biri de damarları büzme etkisi.

Romatizma ağrılarına iyi gelir!

Romatizma, basit gibi görünse de günlük hayatımızı etkileyen olumsuz durumlardan. Geçmeyen ağrılar, bacaklarda sızlama, eklemlerde ağrı derken bir hayli strese girmemize de neden oluyor. Kantaron yağı ile masaj yapmak, kısa sürede olsa ağrıların azalmasına neden olur. Bu bağlamda burkulmalara iyi geldiği de söyleniyor.

Benzer Yazılar