Faydalı İçecekler
Sassy Suyu Nedir? Faydaları Nelerdir ?  Nasıl Hazırlanır? 11.12.2017

Sassy Suyu 

Bir çok kişi, zayıflamak, ince bir bele sahip olmak ya da düz bir karına sahip olmak için çeşitli yollar aramaktadır. Diyet yapanlar, spor yapanlar, bitki kürlerinden ve organik karışımlardan yardım alanlar ve nicelerinin hedefi bu yöndedir.  Siz de bu yazıyı okuyorsanız saymış olduğum bu seçeneklerden birini ya da bir kaçını ya denediniz ya da denemek istiyorsunuz. Peki, önceliğiniz kilo vermek ya da fit bir vücuda sahip olmak fakat bunu yaparken sağlıklı bir şekilde yapmayı göz ardı etmemeniz gerekir. Bu nedenle özellikle diyet konusunda ya da Sassy suyu gibi karışımları içerken sağlıklı bir seçenek olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Bakalım Sassy suyu neymiş ve gerçekten hayal ettiğimiz vücuda kavuşmamızda bize yarar sağlıyor muymuş?

Sassy Suyu Tarifi

Malzemeler

2 litre su
1 orta boy salatalık
1 limon
12 adet taze nane yaprağı
1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil

Nasıl Yapılır?

Limon ve salatalıkları ince şekilde dilimleyerek tüm malzemeleri suyun içine koyup, bir gece boyunca buzdolabında bekletiyoruz. Ertesi gün tüm su ihtiyacımızı bu su ile karşılıyoruz.

Sassy Suyunun Yararları Ve Zararları Nelerdir?

Her ne kadar içerisindeki malzemeler yakından bildiğimiz ve zararından şüphe etmeyeceğimiz malzemeler olsa da Sassy suyunun vücudumuza yararları olduğu gibi zararları da olabilir. Hem bu karışımın içerisinde yer alan maddeleri tek tek inceleyelim hem de karışımın fazla tüketilmesi ya da sürekli tüketilmesi halinde neler olabileceği hakkında konuşalım.

Sassy suyunda yer alan salatalık, ödem atıcı, idrar söktürücü ve metabolizmayı hızlandırıcı bir etkiye sahiptir. Aynı zamanda tokluk hissi veren salatalık her diyetin vazgeçilmezlerinden olarak görülebilir.
Nane, safra kesesindeki safra suyunun üretimini hızlandırır ve yağ yakımını artırır. Ayrıca sindirimi kolaylaştırıcı etkisiyle gaz söktürücü bir özelliğe sahiptir.
Zencefil ve limon, antioksidan etkiye sahiptir. Zararlı toksinleri dışarı atmamıza yardım eder. Zencefil ayrıca bağırsaklardaki hareketi artırıcı bir etkiye de sahiptir. Limon da vücudun PH dengesini sağlar. (Limon kabuğunda bulunan yağ iştah kapatıcı bir etkiye sahiptir.)
Zayıflamanın ana etkilerinden olan su da negatif kalorisi ile yağların yakılmasında büyük rol oynar. Bol bol tüketilmesi gerekmektedir.
Görüldüğü gibi Sassy suyunu oluşturan malzemelerin hemen hepsi sindirimi kolaylaştırıcı, vücuttaki şişkinliği ve toksinleri giderici etkiye sahip malzemelerdir. Bu nedenle Sassy suyunun tüketilmesi sağlıklı bir şekilde zayıflamak için gözle görülür bir etkiye sahiptir. Zayıflamak için gün içerisinde bol bol su tüketemeyen kişiler için de bu zorluğu aşmalarında büyük bir fırsat olarak görülebilir.

Sassy Suyunun Zararları Var Mı?

İçerdiği malzemeler nedeniyle Sassy suyunun gözle görülür hiçbir zararlı etkisi olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Fakat her bünye aynı olmadığı için karışımı tüketenler arasında farklı etkilerin görülmesi de doğaldır. Tabii bu etkilerin büyük bir sağlık problemine yol açacak ciddiyette olması beklenemez. Tüketilen miktara göre limonun etkisinden dolayı ani tansiyon değişimleri gözlenebilir. Bu nedenle tansiyon düşüklüğü problemi yaşayanların bu suyu dikkatli bir şekilde tüketmesi önerilir. Böyle bir problemi olan kişilerin, Sassy suyunu ilk denemelerinde evde oldukları bir günü tercih etmeleri, böylelikle tansiyonlarında gün içindeki değişimi gözlemlemeleri gerekir. Bir sorun gördüklerinde, limon oranını azaltarak karışımı içmeye devam edebilirler.
 

Benzer Yazılar