Beslenme
Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir? 07.10.2016

Yeşil çay ile daha sağlıklı bir yaşam sürebilirsiniz . Birçok sağlık yararları için lanse edilen yeşil çay sağlığınızı korumak için harika bir askerdir . Hatta kateşin ve antioksidanlar, hücre hasarını önler. En iyi yeşil çay çeşitleri; Kukicha, Schincha, Gyokuro ve Matcha yeşil çay tozu LongJing.

Farklı öğünler arasında tüketebilir ve sıcak yeşil çayın keyfini çıkarabilirsiniz .

1-KİLO KAYBI İÇİN YEŞİL ÇAY

Yeşil çay büyük ölçüde kalori alımını azaltır. Yeşil çay metabolizmaya destek verir ve metabolizmanın çalışmasına yardımcı olur . Şekerli içecekler yerine seçilebilecek harika bir içecektir .

2-DAHA AZ STRES

Yeşil çayın sakinleştirici etkisi hemen hemen herkes tarafından bilinmektedir . Hem yükselen kalp hızını hem de kan basıncını kontrol altına almak için güzel bir seçenek olacaktır .

3-KANSERE ÖNLEM

Yeşil çayın sağlıklı hücre büyümesine yardımcı olduğu bilinmektedir. Yeşil çay, vücudun içeriden tedavi yollarından biridir . Yeşil çayın bu özelliği de kanser hücrelerini ortadan kaldırmaya yardımcı olabileceğini göstermektedir .

4-DİYABET RİSKİNİ AZALTIR

Yeşil çay kan şekerindeki keskin artışları ve yağ depolamasını önlemeye yardımcı olur .

5-KOLESTEROL DÜŞÜRMEYE YARDIMCI

Düzenli yeşilçay tüketimi sonucunda, kötü seyreden koleserolünüzün düştüğünü ve sağlığınızın düzene girdiğini fark edeceksiniz.

6-BEYİN HÜCRELERİNİ KORUMAYA YARDIMCI

Yeşil çay ölen beyin hücrelerini canlandırmada da büyük rolü vardır . Alzheimer ve parkinsin önlemede de rolü bulunur .

Benzer Yazılar