Bitkisel
Alıç Sirkesinin Yararları Nelerdir? Alıç Sirkesi Zayıflatır mı? 07.09.2020

Zayıflama yöntemleri, detoks suları, şok diyetler, hızlı kilo vermenin yolları, ünlülerin zayıflama sırları vs. derken hele ki diyet dönemindeysek aklımızı bir hayli meşgul ediyor bu konular. Çoğumuz sağlıklı zayıflamanın yollarını arşınlıyoruz. Özellikle korona virüs salgınında evlere kapandığımız için karantina kiloları nasıl verilir başlıklı pek çok linke tıklamışızdır kesin! Normal kilolarla kafamız meşgulken bir de karantina kiloları dert oldu. Hal böyle olunca en etkili zayıflama yöntemleri ve hızlı kilo verdiren diyet listeleri baş tacımız oldu. Şunu biliyoruz ki hızlı değil sağlıklı zayıflamaya ihtiyacımız var. Korona virüsün en sevdiği bünyeler bağışıklık sistemi düşün olanlar. Hal böyle olunca hem virüsten korunmak hem sağlığımızı daha iyi bir hale getirmek için sağlıklı ve yavaş kilo vermeyi hedef ediniyoruz. Amaç kastan kilo kaybı değil yağdan kilo yakmak. Bir gün boyunca içilen detoks suları zayıflatır gibi gözükür ancak bunlar genellikle ödem atmaya yarar. Ödem de şüphesiz rahatsız edici fakat en başında da dediğimiz gibi öncelikli hedefimiz yağdan ve sağlıklı kilo vermek. Peki, içinde bolca “zayıflama” geçen bu cümleleri neden kurduk? Konu metabolizma hızlandırma ve tok tutma olunca son yıllarda akla gelen ilk ürünlerden biri bugün yazı konumuz; alıç sirkesi. Gelin önce alıç sirkesi ne işe yarar bununla başlayalım söze…

Alıç sirkesi nedir? Alıç sirkesi ne işe yarar?

Alıç meyvesinden yapılan bir sirke türüdür. Sağlıklı sirkelerden biridir. Ormanlık alanlarda yetişen kırmızı ve sarı tonlarında bir meyvedir alıç. Günümüzde sirke artık sadece salataları ya da yemekleri süslemekle kalmıyor bizim de güzelleşmemize yarıyor. Sirkeyi saçımıza sürersek parlatıyor, içersek tok tutuyor vs. gibi pek çok örneğini görüyoruz. Alıç meyvesi çok bilinen bir meyve türü değildi ancak son yıllarda popülaritesi bir hayli arttı. Dış görünüm olarak kirazı andırır. Alıç sirkesi, alış meyvesinden elde edilen en önemli ürünlerden biridir. Alıç sirkesinin faydalarını birkaç madde ile açıklayalım;

·         Alıç sirkesini özellikle diyet listelerinde sıkça görürüz. Bunun en önemli nedenlerinden biri tok tutma özelliğinin olması ve metabolizma hızlandırıcı etkiye sahip olmasıdır.

·         Alıç sirkesinin rahatlatma gibi faydaları olduğu söyleniyor. Kendinizi daha mutlu ve huzurlu hissettiğinize dair görüşler var.

·         Alıç sirkesi kolesterol oranını dengeleme konusunda kuvvetli bir destekçidir. Yanı sıra damar sertliği gibi hastalıklarda da fayda sağladığı bilinir.

·         Alıç sirkesi mideye zararlı mı sorusu en çok merak edilen konulardan biridir. Yapılan araştırmalara göre alıç sirkesi mide dostudur ve hatta mide rahatsızlıklarına iyi geldiği söylenir.

·         Alıç sirkesi tansiyon konusunda da olumlu etki sağlar. Tansiyonu ideal dengede tutabilir.

·         Vücudun yenilenmesi için güçlü bir yardımcıdır. Hastalıkların yarattığı olumsuz etkileri gidermede önemli rol oynar.

·         Kan dolaşımını desteklediği bilinir dolaylı olarak beyin fonksiyonlarına da olumlu etkileri vardır.

Alıç sirkesi zayıflatır mı?

Şunu bilmek gerekir ki alıç sirkesi de dahil olmak üzere hiçbir sirke mucize değildir. Mucizeyi yaratan bireydir; sağlıklı beslenerek, hızlı kilo vermeyi değil sağlıklı kilo vermeyi hedef edinerek amaca ulaşılır. Alıç sirkesi zayıflamayı destekler bu doğru ancak hiçbir kür ya da ürün tek başına zayıflamaya yetmez. Alıç sirkesi nasıl içilir sorusunun yanıtı ile başlayalım. Alıç sirkesi keskin sirke türlerindendir bu nedenle mutlaka su ile inceltilerek içilmelidir. Alıç sirkesinin zararlarına da bu noktada değinmekte fayda var. Alıç sirkesinin en büyük zararlarından biri mideye verdiği zarardır. Midede gastrit ya da reflü gibi sorunlara yol açabilir. Bu nedenle mide hassasiyeti yaşayanlar için aç karna sirke içmek ciddi sağlık sorunlarını doğurabilir.

Şunu unutmamak gerekir ki doğa bize en güzel ilaçları sunar ancak her şeyi ölçüsünde tüketmek de bize düşer. Alıç sirkesi, elma sirkesi ya da benzeri diğer ürünleri tüketmeden önce gerek size uygunluğu gerek doz miktarı için mutlaka doktorunuza danışın ve onun önerileri ışığında diyetinize ekleyin. Kulaktan dolma bilgilerle değil  doktorunuzun uygun görmesi durumunda kullanmanızda yarar olacaktır.

Benzer Yazılar