Beslenme
Alkali İçeren Besinler 10.04.2017

- Taze meyveler ve sebzeler en çok alkaliliği teşvik eder. Bazı gıdalar mantarlar, narenciye, kuru üzüm, ıspanak, greyfurt, domates, avokado,  siyah turp, yonca otu, arpa otu, salatalık, buğday otu, brokoli, kekik, sarımsak, zencefil, yeşil Fasulye, hindiba, lahana, kereviz, kırmızı pancar, karpuz, incir ve olgun muz.

- Tüm çiğ yiyecekler: İdeal olarak, çiğ malzemelerinizden iyi bir kısmını tüketmeye çalışın. Pişmemiş meyve ve sebzelerin biyojenik veya "yaşam verici" olduğu söylenir. Pişmiş gıdalar, alkalileştirici minerallerini kaybeder. Çiğ gıdaların alımını artırın ve meyve suyunu tüketebilirsiniz. hafifçe buharda pişirin meyve ve sebzeleri bu şekilde tüketmeye çalışın.

- Bitki Proteinleri: Badem, fasulye ve diğer pek çok fasulye çeşiti yapılabilecek seçimlerdir.

- Alkalin Su: Alkali suyunun pH değeri 9 ila 11'dir. Distile su içmek iyidir. Bir ters osmoz filtresiyle filtrelenen su hafif asidiktir. Ancak musluk suyu veya saflaştırılmış şişelenmiş sudan daha iyi bir seçenektir. Suya pH damla, limon veya kireç veya kabartma tozu eklenmesi alkaliliğini de artırabilir.

- Yeşil içecekler: Yeşil sebzelerden ve çimenlerden oluşan toz formdaki içeceklere alkalin oluşturan gıdalardır. Klorofil yapısal olarak kendi kanımızla benzerdir ve kanı alkalize etmeye yardımcı olur.

Alkalin Olmayan Gıdalar ve Alışkanlıklar:

Asiditeye en çok katkıda bulunan gıdalar şunlardır:

- Yüksek sodyum Gıdalar: İşlenmiş gıdalar kan damarlarını sıkıştıran ve asidite oluşturan tonlarca sodyum klorür - masa tuzu içerir.

- Soğuk kesim ve konserve etler

- İşlenmiş tahıllar (mısır gevreği gibi)

- Yumurtalar

- Mercimek

- Kafeinli içecekler ve alkol

- Yulaf ve kepekli ürünler: Bütün tahıllar, bütün ya da olmasın, vücutta asidite oluştururlar. Amerikalılar bitki gıda kotalarının çoğunu işlenmiş mısır veya buğday şeklinde tüketirler.

- Süt: Kalsiyum bakımından zengin süt ürünleri, osteoporozda en yüksek oranlara neden olur. Çünkü vücuda asitlilik katıyorlar. Kan dolaşımınız çok asidik hale geldiğinde, pH düzeyini dengeye getirmek için kemiklerden kalsiyum (daha alkalin bir madde) çıkacaktır. Osteoporozu önlemenin en iyi yolu, bol miktarda alkalin yeşil yapraklı sebzeler yemenizdir.

- Yer fıstığı ve ceviz

- Makarna, pirinç, ekmek ve paketlenmiş tahıl ürünleri

Benzer Yazılar