Güzellik
Avokado Yüz Maskesi Nasıl Yapılır?       19.10.2017

Avokado Yüz Maskesi       

Birçok kişi avokado'nun sağlığa ilişkin faydalarını biliyor olsak da, avokado yüz maskesi, cildinizi güzelleştirebilen ve daha iyi yüz sağlığını geliştiren başka bir terapatik araçtır. Avokadolar, omega-3 yağ asitleri ve diğer antioksidanların yanı sıra A, B, K ve E vitamini bakımından zengindir ve bunların hepsi cildin sağlıklı olmasını ve iyileşmesini sağlayabilir. Avokado'da bir avokado yüz maskesi kullanılarak harekete geçirilebilen sayısız yararlı mineraller ve organik bileşikler de bulunmaktadır.

Bununla birlikte, evde kendi avokado yüz maskenizi yapmadan önce bu maskelerden birini nasıl düzgün bir şekilde hazırlandığınızı ve nasıl kullanacağınızı  anlamanız önemlidir.
 

Avokado Yüz Maskesi Nasıl Yapılır?     
Bir avokado yüz maskesi yapmak için pek çok yol var ve değişen tariflerde bal, yumurta, yulaf ezmesi, zeytin yağı, kayısı, muz ve yoğurt gibi çeşitli katkı maddeleri bulunmaktadır. Temel bir avokado maskesi meyve dışında bir şeye ihtiyaç duymazken, bu ilave bileşenler, yüzünüzü gençleştirmeye, oksidatif stresin azalmasına ve yüzünüzün en çok ihtiyacı olan kısımlarına antioksidan vermesine yardımcı olabilir.     
basit ve hazırlanması kolay bir yüz maskesi reçetesi, bu ilave bileşenlerden bir avuç ile yapılabilir.

Malzemeler
1 avokado
1 yumurta
1/2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı bal

Adım 1 - Bir orta boy avokadodan eti alın.

Adım 2 - Avokado topakları yumuşayıncaya kadar ezin.
          
3. Adım - Yumurta, limon suyu ve balta harmanlayın.
               
4. Adım - Tutarlılık düzelinceye kadar karıştırın.

5. Adım - Maskeyi uygulamadan önce yüzünüzü iyice temizleyin ve kurutun.
                
6. Adım - Bu karışımı yüzünüze uygulayın, mümkün olduğunca  cildinizi sarın.

7. Adım - Yüzünüzde 15-20 dakika oturmasına izin verin.
              
8. Adım- Yüzünüzü ılık suyla hafifçe yıkayın; Cildinizi ovmaktan kaçının.
 

Avokado Yüz Maskesi Yararları

Bir avokado yüz maskesinin sağladığı, cildi nemlendirmek, akne ve iltihap iyileştirmek, kırışıklıkların görünümünü azaltmak, cildi pul pul dökmek ve yüzdeki yağın azaltılması gibi birçok önemli sağlık yararı vardır. Bu maske ayrıca saçınızın sağlamlığını ve görünümünü iyileştirmek için de yararlıdır.

Kuru Cildi Nemlendirir

Avokado yüz maskenizde birleştirdiklerinize bağlı olarak kuru cildi nemlendirmek için mükemmel bir yol olabilir. Cildinizin yağlanmasını ve kuru cildin yamalarını önlemenin doğal bir yolu olduğu için, tarifinde bal kullanırsanız bu özellikle doğru bir yol olur. Avokadolardaki  omega-3 yağ asitleri, nem oranını azaltmaya ve yüzünüzün tonunu iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Sivilceleri Dindirir
Akne veya diğer enflamatuar cilt koşullarından muzdarip olan insanlar avokado yatıştırıcı ve anti-inflamatuar özelliklerinden yararlanabilir. A, B, K ve E vitamini ile paketlenmiş bu yüz maskesi sedef, egzama, rozasea ve akne semptomlarını yalnızca birkaç uygulamadan sonra hızla azaltabilirsiniz.

Yağ Seviyelerini Düşürür

Aşırı derecede yağlı cildiniz varsa, avokado yüz maskesinin haftalık olarak uygulanması, yüzünüzdeki yağ seviyesini dengelemenize yardımcı olur ve cildinizin parlaklığını giderecek ve aynı zamanda sivilceleri ve diğer patlamaları azaltacaktır.

Cildinizi Eksfoliye Etmektedir
Avokado'nun bileşenlerinin yanı sıra yumurta, narenciye suyu ve bal da cildin gözeneklerini ovmaya ve cildi pul pul dökmeye yardımcı olabilir ve cildinize daha sağlıklı ve daha parlak bir görünüm kazandırır.

Kırışıklıkları Önler
Bir avokado yüz maskesinin antioksidan etkileri, oksidatif stresin ortadan kaldırılmasına ve kırışıklıkların görünümünü en aza indirmeye yardımcı olacaktır. Bu aynı zamanda genç görünmenizi sağlamak için cildin esnekliğini de artırabilir.  

Saç Maskesi
Avokado yüz maskesini yüzünüzde mümkün olduğunca kolayca saçınıza uygulayabilirsiniz. Aynı tarifi saçınıza uygulayıp 20-30 dakika oturmasına izin vererek aşırı kuru saçları canlandırıp saç telleriniz güçlendirerek kırılmaya karşı daha az duyarlı hale getirin. Bu aynı zamanda kafa derisi üzerindeki iltihaplanmayı giderecek  kepek ve açıklanamayan saç dökülmesi gibi yaygın sıkıntıların belirtilerini azaltacaktır.

Benzer Yazılar