Beslenme
B Kan Grubuna Göre Beslenme Şekli 28.02.2017

Sağlam ve dikkatli B Kan Tipi bireyler, kalp hastalığı ve kanser gibi modern yaşta yaygın olan en şiddetli hastalıkların çoğuna genellikle direnirler. Aslında, önerilen diyeti dikkatle takip eden ve vücudun aşırı stresini önleyen B kan tipi,  tipik olarak ağır hastalıkları atlatabilirler. ve uzun ve sağlıklı bir yaşam yaşayabilirler . Tip B Kan grupları, multi skleroz, lupus ve kronik yorgunluk sendromu gibi bağışıklık sistemi rahatsızlıklarına daha yatkındır.

B Tipi Diyeti çok çeşitli gıdalar da dahil olmak üzere dengeli ve sağlıklıdır.

B Tipi için, kilo alımındaki en büyük faktörler mısır, karabuğday, mercimek, yer fıstığı ve susamdır. Bu gıdaların, metabolik prosesin etkinliğini etkileyen farklı lektinleri vardır. Bu lektinlerin karışması metabolizmada baskı oluşturur ve vücudun NeuroEndoMetabolic (NEM) stres tepkisinde dengesizlikler yaratarak yorulma, sıvı tutma ve hipoglisemi ile sonuçlanır. Buğday tohumu ve kepekli buğday ürünlerindeki gluten lektin genellikle hassasiyeti veya tepkimeleri tetikleyebilir, vücutta iltihaplanma ve stres yaratabilir ve bu nedenle vücudun NEM stres tepki işlevlerini daha da düzensizleştiren diğer metabolizma işlevlerini yavaşlatan gıdaların neden olduğu sorunlara katkıda bulunur.

Tip B Kan grupları için tavuk tüketmeyi bırakmak önemlidir. Tavuk kas dokusunda kan dolaşımına saldıran ve muhtemelen inme ve bağışıklık bozukluklarına yol açan bir Kan Türü B aglutinasyon lektini içerir. Tip B kan grubu, derin deniz balıklarında gelişir, ancak tüm kabuklu deniz balıklarından kaçınmalıdır. Kabuklu deniz hayvanları, Tip B sisteminde bozucu ve strese neden olan lektinleri içerir.

B tipi, fizyolojisi süt ürünlerindeki şekerleri yavaşlatmadan veya stres olmadan özümlemelerini ve metabolize etmelerini sağladığı için, çeşitli süt gıdalardan tam olarak yararlanabilen tek kan şeklidir.

En çok fıstık ve tohumlar (özellikle fıstık, susam ve ayçiçeği tohumları) Tip B'ler için tavsiye edilmemektedir, bunlar Tip B insülin üretimine müdahale eden lektinleri içerirler. Metabolik süreci bu yönde etkilemek, yalnızca NEM stres tepki sistemini bozarak ve dengesizleştirerek değil, aynı zamanda yaşamda diyabet olarak ortaya çıkabilecek enerji metabolizmasında uzun süreli bozulmalar yaratarak ciddi sonuçlar doğurabilir.

Benzer şekilde, buğday çoğu Tip B tarafından da tolere edilmez. Bunlar, insülin verimliliğini ve yağ "yanma" nın canlandırılmasını engelleyen bir lektin içerir. Mısır ve karabuğday B Tipi kilo alımındaki ana faktörlerdir, vücuda stres yaratan ve NEM stres tepki sisteminde daha fazla yük oluşturan tüm etkilere karşı durgunlaşmış bir metabolizma, insülin düzensizliği, sıvı tutma ve yorgunluğa katkıda bulunurlar. Ayrıca çavdar, kan hastalıklarına ve potansiyel olarak darbelere neden olan vasküler sisteme yerleşen bir lektin içerir.

Meyve ve sebzeler genellikle iyi tolere edilir ve rahatça  tüketilmelidir.  Bununla birlikte, domatesler B Tipi diyetten tamamen yok edilmelidir. Mide astarını tahriş eden lektinleri vardır.

Bu tür bir diyetin Kan tipi B olanlara faydası, bu kan türünün stres tepkisinin belirli özellikleriyle ilişkili olabileceğini düşündürür. Genel olarak, vücut, nöroendometabolik (NEM) yanıt devreleriyle, vücudun organların ve sistemlerin işlevsel grupları aracılığıyla, stresin vücudun homeostazını istikrarsız hale getirmekten ve işlevlerini olumsuz etkilemesini önlemek için stresle başa çıkmakta ve strese karşı koymaktadır.

Ancak, insan vücudunun stresi tolere etme kabiliyeti sınırları vardır ve eğer stres seviyesi yüksek kalırsa ve NEM devrelerinin kapasitesinin üzerine çıkarsa, kurucu organlar ve sistemler aşınmaya ve işlev bozukluğuna başlarlar ve aşırı hoş olmayan semptomlar ortaya çıkarırlar.

Kan Tipi B diyeti , metabolizmanın sorunsuz çalışmasına yardımcı olur, bu da NEM'in metabolik yanıt devresi için çok yararlı gıdaları çağırıyor. Vücutta metabolik süreçlerin sürekliliğinin sağlanması, irritabl bağırsak sendromu (IBS), kilo alımı ve aşırı inflamasyon gibi stresin metabolik belirtilerinden kaçınmak için önemlidir. Bununla birlikte, NEM devrelerinin kalanının işlevsel kalmasını ve sorunsuz çalışmasını sağlamak kadar önemlidir. Bu, aşırı stres düzeylerinin günlük yaşantınıza girmesini önlemeyi gerektirir. Uygun düşük stresli yaşam biçiminin ve kan türünüze uygun bir diyetin bir kombinasyonu  özellikle Tip B'yi referans alan bu makalemizde vücutta en iyi fonksiyonun sağlanmasına yardımcı olacaktır.

Benzer Yazılar